Sep 30, 2012

Allergiás vagy az emberi mivoltodra?

  Szerintem nem vagyok vele egyedül, ha azt mondom, hogy sokan, akik elkezdünk spirituálitással, a saját ébredésünkkel, fejlődésünkkel foglalkozni, elég gyakran szinte “allergiásak” leszünk az emberi mivoltunkra és megnyilvánulásainkra. :) Sokszor annyira, hogy “még spirituálisabbak” akarunk lenni, és nem vesszük észre, hogy e közben a lényeget nem értjük: itt a földön élve egyszerre vagyunk Lelkek és emberi lények egy fizikai testben. Nem tagadhatjuk meg sem a Lelkünket, sem emberi mivoltunkat (az egónkat sem, ami a Lelkünk része).  Ha valóban értjük, hogy mit jelent a spirituális/szellemi fejlődés, és hogy mi úgy ahogyan jelenleg vagyunk, máris “spirituálisak” vagyunk, akkor képesek vagyunk elfogadni magunkat és másokat is feltétlen szeretettel – de legalábbis nem akarunk spirituálisabbakká válni. Spirituálisnak “lenni” azt jelenti nekem, hogy ráébredtünk valódi önmagunkra, tudjuk, hogy szellemi létezőként élünk egy fizikai testben. Nem jelenti azt - az emberi megítélés szerint -, hogy tökéletesek vagyunk – mihez képest is lehetnénk, hiszen emberi módon akarunk megítélni egy spirituális lényt, természetet. Természetesen teljesen tökéletesek vagyunk mint spirituális/szellemi lények. Ugyan hogyan is lehetnénk még spirituálisabbak? Hiszen már maga a kérdés sem értelmezhető, ha értjük a lényeget. Ez nekem egy kicsit olyan, mintha arról lenne szó, hogy egy fa fább, egy elefánt elefántabb, egy spirituális lény pedig spirituálisabb akarna lenni… Ugye, hogy semmi értelme? :) Spirituálisak vagyunk emberi testben, és minden ember spirituális, akár foglalkozik spirituális/szellemi dolgokkal, akár nem, akár tud róla, akár nem. Ettől függetlenül mégis sokszor lehetünk "allergiásak" magunkra... Ilyenkor érdemes az alábbi spirituális alapelveket újra és újra értelmezni, felfogni, meditálni rá és beleérezni magunkat, mely szerint:

Mindig minden jól vagy úgy, ahogyan van – vagy más szóval: Mindig minden az Isteni/Univerzális Rend szerint történik. Minden minden a megfelelő időben történik – Mindennek megvan az Isteni/Univerzális ideje. Mindenki úgy van jól, ahogyan van. – Vagyok Aki Vagyok.

Amikor ítélkezünk magunkról vagy másokról, amikor olyanokat mondunk vagy gondolunk, hogy:

Nem akarok ilyen lenni, olyan akarok lenni. Nem kellene ezt csinálnom. Így nem szabadna gondolkodnom. Így nem szabadna gondolkodnom róla. Ő nem jó, mert ilyen/olyan… Ő nem spirituális mert…

- ilyenkor a legfőbb spirituális alapelvnek illetve energiának mondunk ellent: a feltétel nélküli szeretetnek és elfogadásnak. Ítélkezésünk abból a rejtett hiedelemből származik, hogy valami jobb, mint a másik, azaz abból a duális, elkülönülésen alapuló hiedelemből, hogy a spirituális jobb, mint az emberi, ami “távol van” az istenitől. Azok az elképzelések, mely szerint jobbá kell válni, mely szerint valami helyes vagy helytelen, igazságos vagy igazságtalan, jó vagy rossz -  mind a duális hitrendszerben gyökereznek, és ítélkezések. Az ítélkezés ellenállás a MOST-tal szemben, és ezért is érezzük magunkat szomorúnak, félelemmel telinek, érdemtelennek, szeretetnélkülinek, nem elég jónak, mert ezek azok a negatív érzések, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy ellene vagyunk az áramlásnak. Anélkül, hogy ezeket az érzéseket eltávolítanánk magunktól, vagy hogy ezek miatt további ellenállást és rossz érzéseket éreznénk magunk iránt, inkább fogadjuk el, hogy MOST éppen ezt érezzük. Minél inkább elfogadjuk és szeretjük saját magunk emberi mivoltát, annál inkább lesz lehetősége az isteni részünknek, hogy felbukkanjon. :) Csodás napokat! Mindig emlékezz rá: Spirituális, Isteni Lény vagy, és úgy jó, ahogyan VAGY! Szeretettel, Erika

With love,

Erika

« back

All rights reserved. Official website of Erika Laszlo, coach, trainer, the creator of the intuitive, licensed and trademarked Intuyching®™©, SuperConscious Self-Coaching™© system.

© Szuperc Limited 2015-2021  -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Scroll to top