Feb 14, 2011

Értékeld magad sokra!

Ez biztosan nagyon furán hangzik, hiszen nem hogy ilyet nem hallottunk soha senkitől nagy valószínűséggel, hanem sokkal inkább olyat, hogy "ne légy büszke", "ne gondolj magadról sokat", "ne értékeld magad túl", "ne kerülj előtérbe", "húzd meg magad", "először mások, aztán te" stb. Ezektől az utasításoktól értéktelennek érezzük magunkat, ami persze olyan élethelyzeteket hoz elénk, ahol újra és újra olyat tapasztalhatunk, hogy értéktelennek érezzük magunkat. Igazi ördögi kör... Épp ezért sokkal jobban járunk, ha sokra értékeljük magunkat és a tudásunkat! Ezzel olyan embereket és szituációkat hívunk be az életünkbe, ahol értékelni fognak bennünket, és megbecsülnek. Minél jobban becsüljük magunkat, annál jobban fogunk mi is másokat megbecsülni, és minket is annál jobban fognak becsülni. Ez egy sokkal jobb, "angyali kör" . :)

Támogató hit: Nagyon jó vagyok úgy ahogy vagyok. Értékes vagyok és szeretetre érdemes. Az Univerzum fontos része vagyok.

És még egy idézet a fenti témához:

Richard Bander, John Grinder: Békából királyfi című könyvéből (Új Paradigma Kiadó, Szentendre, 2000. 10-11. old.) Van egy régi történet a kazánszerelőről, akit kihívtak, hogy javítsa meg egy gőzhajó meghibásodott kazánrendszerét. Meghallgatta a gépkezelő helyzetleírását, feltett néhány kérdést, majd lement a gépházba. Átnézte a tekergődző csövek szövevényét, pár percig hallgatta a kazán dohogását és a szökő gőz sípolását, s néhány csövet megtapogatott. Aztán halkan dudorászva benyúlt a munkaruhája zsebébe, előhúzott egy kis kalapácsot, és egyetlenegyszer ráütött vele egy élénkpiros szelepre. Az egész rendszer azonnal tökéletesen működni kezdett, és a kazánszerelő hazatért. Amikor a gőzhajó tulajdonosa megkapta az ezerdolláros számlát, panaszolta, hogy a szerelő csupán negyedóráig tartózkodott a gépházban, és részletes számlát kért. A kazánszerelő a következőket írta: Kalapácsütés:                                     0,50 dollár A tudás, hogy hova kell ütni:          999,50 dollár Összesen                                          1000,00 dollár

Vajon mennyire értékeljük a saját tudásunk (és a mások tudását)? Értékeljük-e magunkat annyira, amennyire megérdemelnénk? A hibáinkra vagy a sikereinkre figyelünk inkább? És másoknál? Itt is az valósul meg, aminek energiát adunk: ha a hiánynak (a hibáknak), akkor abból fogunk többet tapasztalni!

Érdemes ezért inkább arra figyelnünk, amiből még többet szeretnénk tapasztalni: Ez is sikerült! Ma milyen jó  napom volt! Nagyon jól megcsináltam! Milyen jó, hogy nem romlott el még jobban! Hálás vagyok érte, hogy gyorsan kijavították! stb.

Csodás napokat! Légy magadhoz jó, és értékeld magad! Erika

With love,

Erika

« back

All rights reserved. Official website of Erika Laszlo, coach, trainer, the creator of the intuitive, licensed and trademarked Intuyching®™©, SuperConscious Self-Coaching™© system.

© Szuperc Limited 2015-2021  -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Scroll to top