Feb 20, 2011

Mennyit ér a tudásod?

Idézet: Richard Bander, John Grinder: Békából királyfi című könyvéből (Új Paradigma Kiadó, Szentendre, 2000. 10-11. old.) Van egy régi történet a kazánszerelőről, akit kihívtak, hogy javítsa meg egy gőzhajó meghibásodott kazánrendszerét. Meghallgatta a gépkezelő helyzetleírását, feltett néhány kérdést, majd lement a gépházba. Átnézte a tekergődző csövek szövevényét, pár percig hallgatta a kazán dohogását és a szökő gőz sípolását, s néhány csövet megtapogatott. Aztán halkan dudorászva benyúlt a munkaruhája zsebébe, előhúzott egy kis kalapácsot, és egyetlenegyszer ráütött vele egy élénkpiros szelepre. Az egész rendszer azonnal tökéletesen működni kezdett, és a kazánszerelő hazatért. Amikor a gőzhajó tulajdonosa megkapta az ezerdolláros számlát, panaszolta, hogy a szerelő csupán negyedóráig tartózkodott a gépházban, és részletes számlát kért. A kazánszerelő a következőket írta: Kalapácsütés:                                         0,50 dollár A tudás, hogy hova kell ütni:          999,50 dollár Összesen                                          1000,00 dollár

Neked mennyit ér a saját tudásod, és a mások tudása? Értékeled-e magad annyira, amennyire megérdemelnéd? A hibáidra vagy a sikereidre figyelsz inkább? És másoknál? Ugye tudod, hogy itt is az valósul meg, aminek energiát adsz: ha a hiánynak (a hibáknak) akkor abból fogsz többet tapasztalni!

Érdemes ezért inkább arra figyelnünk, amiből még többet szeretnénk tapasztalni: Ez is sikerült! Ma milyen jó  napom volt! Nagyon jól megcsináltam! Milyen jó, hogy nem romlott el még jobban! Hálás vagyok érte, hogy gyorsan kijavították! stb.

Ne felejts el hálát adni azért, ami legalább jól működik az életedben! Meglátod, már önmagában ez is elég, hogy elkezdj jobbat tapasztalni az életedben. Csodás napokat és teremtéseket! Légy magadhoz jó! Erika

With love,

Erika

« back

All rights reserved. Official website of Erika Laszlo, coach, trainer, the creator of the intuitive, licensed and trademarked Intuyching™©, SuperConscious Self-Coaching™© system.

© Szuperc Limited 2015-2021  -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Scroll to top