Mar 14, 2011

Mennyit érnek a pozitív tapasztalatok?

Vajon a pozitív tapasztalatokat becsüljük-e annyira, mint a negatívakat? Fura kérdés, ugye? De nézz csak magadba, te mit gondolsz erről igazán? Szerintem nagyon sokan esünk abba a hibába, hogy azt HISSZÜK, hogy a negatív (a kellemetlen, rossz, nehéz) tapasztalatok által “jobban, gyorsabban” fejlődünk. Mivel ezt hisszük, ilyen tapasztalatokat vonzunk is be az életünkbe. Hiszen az alapvető hiteink (hiedelmeink) azok, melyek igazán meghatározzák, hogy milyen életet élünk, és mit tapasztalunk nap mint nap. Talán érdemes megváltoztatni azokat a hiedelmeinket, melyek arról szólnak, hogy a negatív dolgok (betegségek, kihívások, konfliktusok, problémák, gondok) tudnak igazán fejleszteni bennünket. Mi lenne, ha azt hinnénk helyettük, hogy: egy jó könyv, egy baráti beszélgetés, egy film, előadás, elmélkedés magunkban, legalább annyit ér, legalább annyit tud segíteni és legalább annyira járul hozzá a fejlődésünkhöz és a tapasztalatunkhoz, mint bármi, ami negatív? Akár még példaként vehetünk is két egymástól elég távolálló emberi tapasztalatot: Hitlerét és Gandhiét. (Köszönet Brigi a gondolatért! :) ) Mindkettő tapasztalat arról (is), hogy az egyén hogyan képes hatni a világra. Hatottak a világra? Nem kérdés! És te vajon, ha választani lehetne, hogy hogyan hass a világra, melyiket választanád? … Ugyanez érvényes ránk is a saját kis környezetünkben: valamit szeretnénk megtanulni, megtapasztalni. Ha a fenti példát vesszük, és a feladatunk az, hogy “hatni akarok a világra”, akkor most már láthatjuk, hogy van választásunk abban, hogy ezt hogyan akarjuk megvalósítani és megélni: negatív vagy pozitív módon. Mindkét esetben a tapasztalat az lesz, hogy “hatok a világra”, de a hatásunk másokra, az érzés - és közben az élet megtapasztalása - valószínűleg egészen más lesz az emberi életünkben… Én inkább a könnyű utat választom: jó kapcsolatokban, beszélgetésekben, könyvből, filmből, tanítványoktól és tanításból fejlődöm, és tapasztalom a teremtési folyamatot. :) Ez mind olyan jó érzés - ilyeneket kívánok mindenkinek!!

Támogató gondolat: Az életet könnyen, boldogan élem, miközben rengeteget fejlődöm és tanulok. Könnyedén veszek részt a teremtési folyamatban és csupa élvezetes és örömteli dolgot teremtek.

Csodás napokat és teremtéseket! Légy magadhoz jó! Erika

With love,

Erika

« back

All rights reserved. Official website of Erika Laszlo, coach, trainer, the creator of the intuitive, licensed and trademarked Intuyching™©, SuperConscious Self-Coaching™© system.

© Szuperc Limited 2020  All rights reserved. -  Hosted by Orangewebsite.com (Iceland) 

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Scroll to top