Jan 29, 2012

Milyen a jó ima?

A tapasztalataim szerint még azok is imádkoznak sokszor, akik nem vallásosak, vagy nem hisznek Istenben/valamiféle nagyobb Rendező Erőben. Ha már ennyire a mindennapjaink része, nézzük meg, milyen is a jó ima? A jó ima pozitív, és nem barterező jellegű. Tudom, furcsán hangozhat, hogy a mindennapi, szokványos könyörgésekről  mint barter-kapcsolatról beszélek, de ha jól megnézzük, a "szokásos" imák tényleg ilyen jellegűek. Kérek, és megígérek "cserébe" valamit. Mi ez, ha nem barter-kereskedelem? Eközben elfeledkezünk arról, hogy minden kimondott mondatunk, szavunk (sőt kimondatlan gondolatunk is!) teremtő erővel bír. Tehát bármit mondunk, gondolunk: imaként működik! Általában nem tudunk róla vagy nem veszünk róla tudomást, hogy például minden egyes "VAGYOK"-kal kimondott mondat is ima. Azaz, amikor azt mondjuk: "Beteg vagyok", "Rosszul vagyok", "Csúnya vagyok" stb. imákat mondogatunk... Hűha... érdemes lesz jobban odafigyelni, hogy miket is beszélünk, nemde? :) Fontosnak gondolom ezért, és nem győzöm ismételgetni is magam, hogy mennyire érdemes odafigyelnünk arra, hogy mi jár a fejünkben, és mit mondunk ki. Persze, feltéve, ha jó dolgokat szeretnénk bevonzani az életünkbe. :) Próbáld ki, hogy az elkövetkező héten jó dolgokat gondolsz és mondasz is magadról! (Próbáld ki másokkal kapcsolatban is, gondolj és mondj róluk is jókat!) Kiváncsi vagyok, milyen tapasztalatokat szerzel, és figyeld meg, hogy közben hogyan érzed magad!

Egy pár "jó" ima- minta: Békés/ nyugodt/ boldog/ szeretetteljes/ szép/ okos/ ügyes stb. VAGYOK. Szeretem az embereket. Az emberek/ Isten/ Univerzum szeretnek engem. Mindent megkapok, amire csak szükségem van. Folyamatos angyali segítségben van részem.

Csodás teremtéseket! És most aztán tényleg: Légy magadhoz jó! :) Erika

With love,

Erika

« back

All rights reserved. Official website of Erika Laszlo, coach, trainer, the creator of the intuitive, licensed and trademarked Intuyching®™©, SuperConscious Self-Coaching™© system.

© Szuperc Limited 2015-2021  -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Scroll to top