Aug 01, 2019Positive thoughts

Pozitív gondolkodás?

Pozitívan gondolkodni a legnagyobb bajok közepette? Van-e valami olyan módszer, amivel lecsendesítheti az ember az elméjét és a sok negatív gondolatot benne? Valaki nemrég azt írta nekem, hogy az a baja, hogy állandóan gondolkodik. Azzal folytatta:

Mindig hülye gondolatok törnek rám és mindig arra gondolok, amit meg kellene oldani, pedig tudom, hogy csak akkor érhetem el amiket szeretnék, ha elengedem ezeket a gondolatokat és nem agyalok folyton rajtuk (pl. párkapcsolat, munkahely). Semmi nem köt le, olvasok, tv-t nézek, és közben elkalandozom mindig azokra a témákra, amiket el akarok érni. Ha beszélgetek valakivel, akkor is azon kapom magam, hogy már megint arra a témára gondolok, miközben a másik nekem beszél. Szóval ebbe bele lehet hülyülni.

Hát nem egyszerű... Az egyik "legnehezebb" (spirituális, szellemi) gyakorlat a "semmire" figyelés. Ezt sok módszerben hosszasan oktatják, mert ez a lényege a bensőnkre figyelésnek, az egó lecsendesítésének. A semmire azonban elég nehéz figyelni, hiszen az elménk arra van kitalálva, hogy gondolkodjon – folyamatosan! :) Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy mire. Ezért inkább úgy tenném fel a kérdést: Van-e olyan módszer, amivel irányíthatom a gondolataimat? Erre a válasz egyértelmű: igen! 3 gyakorlat, amivel irányítani lehet az elmét:

1. Kérdésfeltevés Tégy fel kérdéseket! Pl.: Mi a legjobb a napomban? Ebben a percben? Minek örülhetek most? Kinek adhatnék szeretet? Miként fejezhetem ki magam a legjobban? stb. A lényeg ilyenkor az, hogy az agyad kénytelen a kérdésekre, a jelenre, a pillanatra figyelni, mert a kérdések odairányítják a figyelmet. Minden kérdésre kénytelen válaszolni. Így nem marad ideje arra, hogy “saját magától” negatívakat gondoljon. 3. Megkérdőjelezés Minden negatív gondolatot, ami felmerül a fejedben, kérdőjelezz meg! 4. Hálaadás Adj hálát mindenért, amid van! (A blogon további cikkeket találsz a hálával kapcsolatban.)

Amennyiben pedig azon vesszük észre magunkat, hogy negatívan gondolkodunk, itt az ideje, hogy örüljünk neki, hiszen ez nagyfokú tudatosságot jelent, hogy egyáltalán észrevesszük a negatív gondolatokat! :) Ez az első lépés ahhoz, hogy képesek legyünk megváltoztatni ezeket, hiszen anélkül, hogy észrevennénk a negatívakat, pozitívakat sem tudnánk helyettük gondolni. Fontos, hogy engedjük meg magunknak, hogy fejlődjünk ebben is, és ne legyünk türelmetlenek. Ha csak észrevesszük a negatív gondolatainkat, már jó úton járunk! És nyugodtan vissza lehet gondolni jó pár évvel ezelőttre, vajon akkor hogyan gondolkodtunk? A fejlődést mindig magunkhoz érdemes mérni, és nem ahhoz, hogy másoknak hogyan megy. Nagyon sokan, akik kifejezetten a spirituális tudás iránt kötelezték el magukat is sokáig (akár egy életen keresztül) gyakorolják a elméjük “megfegyelmezését”. :)

Támogató hit: Megengedem, hogy a saját ütememben fejlődjek. Örülök, hogy minden egyes nappal egyre több pozitívabb gondolatom van. Hálás vagyok érte, hogy képes vagyok észrevenni és irányítani, hogy mi van a fejemben.

Csodás napokat és gondolatokat! Légy magadhoz és másokhoz is jó! :) Szeretettel, Erika

With love,

Erika

« back

All rights reserved. Official website of Erika Laszlo, coach, trainer, the creator of the intuitive, licensed and trademarked Intuyching®™©, SuperConscious Self-Coaching™© system.

© Szuperc Limited 2015-2021  -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Scroll to top