May 05, 2013Communication

Spirituális jó tanácsok IV. – Ez csak az egód!

A „Spirituális jó tanácsok” sorozat 4. része. 

A sorozat előző részei:

1. Nézd a jó oldalát!

2. Ne ragaszkodj hozzá, engedd el!

3. Fogadd el (hogy ez van)!

4. „Spirituális jó tanács”: Ez csak az egód!

Jól hangzik, nemde? Már csak azért is, mert ki tudja igazán, hogy mi (vagy ki?) az egója? Vagy a Lelke?

Már önmagában ez a fajta megkülönböztetés is egó, hiszen mivel megkülönböztet, „tagadja” az EGÉSZET, a MINDENT, AMI VAN, tagadja a másik személy egy részét, és ítélkezik róla.

Mivel pedig a mondat alapvetően megkülönböztető, eltávolító (és az „alsó üzenete” a következő: „Te kevesebb vagy, mint én, bezzeg én mennyivel több, jobb, ügyesebb, spirituálisabb stb. vagyok, mint te.”), így amikor valaki ilyet mond, akkor jó tudni: ő biztosan az egójából beszél!

A valódi énünkből, szellemünkből, azaz nem egós működésből ilyen mondat sose hagyná el a szánkat. :)  

Mindannyiunknak van két oldala: elöl-hátul. Ez az egós fenti mondat kicsit olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy ugyan, ez csak elöl fáj neked, ne is foglalkozz vele. A hátad rendben van. Hurrá…, köszi. :)

Nem tudunk az egónktól megszabadulni, (nem is kell!) mert az egó az egyik „oldalunk”, ráadásul egy igen fontos részünk: az, amelyik segít eligazodni ebben a világban. Nélküle valószínűleg nagy bajban lennénk, például olyankor, amikor el akar ütni egy autó. Ha ilyenkor csak a szellemünk létezne, az valószínűleg azt mondaná: - Semmi gond, elvégre én energialény vagyok, velem nem történhet semmi baj.

És persze bizonyos (spirituális) szempontból ez igaz is lenne, hisz a Lélek örök. Na de emberi, - fizikai, azaz testi - szempontból bizony már máshogy nézne ki ez a történet... :)

Épp ezért nem az a baj, hogy van egónk, hanem az, ha ez az egó kontrollálatlanul működik. Tehát a lényeg, hogy kezelnünk, irányítanunk kell(ene) az egónkat.

Az valóban igaz, hogy az egós részünk az, ami szenvedést okoz nekünk, ami a múltra koncentrál vagy a jövőn aggódik, és így nem enged „jót” teremteni a jelenben.

Persze pontosan azért „csinálja ezt”, mert irányítás nélkül működik, „átveszi az uralmat a kormány felett”. Tulajdonképpen ilyenkor ez olyan, mintha a valódi szellemiségünkkel elveszítenénk a kapcsolatot. Ez a kapcsolatvesztés okozza valójában a szenvedést, és nem is az egónk. (Persze a kapcsolat mindig fennáll, de mivel az egó veszi át az irányítást, nem érezzük jól magunkat.)

A fenti mondattal elintézni azonban adott esetben egyáltalán nem segít... Ha képesek vagyunk szembenézni a fájdalmainkkal és szenvedéseinkkel, ha – idővel – meg tudjuk őket oldani, akkor az egónk egyre kevesebbszer fog előtérbe kerülni, mert már nem lesz rá módja.

Ha képesek vagyunk elfogadással és nem ítélkezéssel viszonyulni a világhoz, a körülöttünk lévő eseményekhez és emberekhez és – utoljára, de egyáltalán nem utolsósorban - magunkhoz, akkor az egó háttérbe szorul, mert ahol elfogadás van, ott a szellemünk irányít, és így az egó nem tud érvényesülni.

Mit válaszolhatunk, ha nekünk mondják: Úgy látom zavar, hogy előjött belőlem a negativitás. Talán nem tetszik neked, hogy vannak problémáim/ rossz érzéseim. Úgy nézem, nem tetszik, hogy elmondtam, mi a bajom. Köszönöm, hogy a tanácsoddal segíteni próbálsz. Most erre nem vagyok nyitott. Kiváncsi volnék, hogy amikor ezt mondod, vajon többnek érzed-e magad nálam?

 

Mit mondhatunk helyette megértően (természetesen helyzettől függően): Bánt, hogy… Nehezen tudod feldolgozni… Zavar, hogy ez történt… Félsz tőle, hogy… Nem bízol magadban...

Egy valódi jó tanács: Sose felejtsd el elképzelni, mielőtt kimondanál bármit is, neked hogyan esne, ha neked mondanák?

A következő heti „spirituális jó tanács” a: - Legyen hited! - lesz.

Csodás napokat! Légy magaddal és másokkal is megértő! :)

Szeretettel,

Erika  

With love,

Erika

« back

All rights reserved. Official website of Erika Laszlo, coach, trainer, the creator of the intuitive, licensed and trademarked Intuyching™©, SuperConscious Self-Coaching™© system.

© Szuperc Limited 2020  All rights reserved. -  Hosted by Orangewebsite.com (Iceland) 

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Scroll to top