Coaching, önfejlesztés

3 ok, ami szorongást okozhat a (karácsonyi) ünnepekkel kapcsolatban


Te hogy állsz az ünnepekkel? Már csak pár hét és itt a karácsony! A boltokban már hónapok óta kint vannak az ünnepi díszek és a karácsonyi ajándékhalmok.

 

Neked van karácsonyi hangulatod? Mit érzel, ha rágondolsz az ünnepekre? Örömmel készülődsz, vagy inkább a sok tennivaló és vásárlás, rohanás, nyomasztás jut róla az eszedbe? Netán szorongsz tőle, hogy idén vajon melyik családtag kap össze a másikkal az ünnepi asztalnál?

 

Jó lenne, ha a karácsonyi ünnepet, ami eredendően a szeretetről szól, a kívánságoknak megfelelően kellemesen és békésen töltenénk el. Sőt, az igazi az lenne, ha nem csak eltöltenénk ezt az ünnepi időszakot, de fel is tudnánk töltődni a párunk, a gyerekek (unokák) örömével, a családi együttléttel, azzal, hogy együtt vagyunk azokkal, akik a legközelebb állnak hozzánk, akiket szeretünk.

 

Mégis, nagyon sokan nem várják, szoronganak, félnek az ünnepektől. Vajon mi ennek az oka? 

 

3 kapcsolati ok, amiért nem szeretjük a (karácsonyi) ünnepeket

 

A sok éves tapasztalatom (és a 25 országból, 5 kontinensről származó több ezer kliens történetei és problémái) alapján 3 kapcsolati okot találtam arra, hogy vajon miért van sokaknak baja az ünnepekkel, és legfőképpen a karácsonyi, újévi időszakkal.

 

1. Emberi kapcsolatok hiánya  - Karácsonykor és újévkor még fájdalmasabb, mint máskor

 

Nagyon sok ember él egyedül és marad magára az ünnepekre. A mindennapok nem annyira fájók, amikor egy egyedülálló egész nap dolgozik, intézi a dolgait, mert ugyan nem a családjával van együtt, de legalább valamiféle társaságban, kollégák, emberek között.

 

Karácsonykor és újévkor a hiány és a magányérzet felerősödik. Az ember annyira társas lény, hogy még a problémás kapcsolatok is jobbak a semmilyen kapcsolatnál, mert így legalább némi figyelmet kapunk egymástól. Még a kolléga, a szomszéd irigykedése vagy pletykálkodása is arról szól, hogy legalább valaki foglalkozik velünk.

 

Mindenkinek igénye van a társaságra és a szeretetre, ezért ha otthon nem várja senki, akkor nem szívesen néz egy több napos ünnep elébe. Ezek tudatában talán már nem is annyira megdöbbentő, sőt érthető tény, hogy a karácsonyi és az újévi ünnepekkor történik a legtöbb öngyilkosság is. A magány csendes gyilkossá válik.

 

2. Eltávozott szerettek hiánya - Karácsonykor és ünnepek idején még inkább hiányoznak

 

Az ünnepeket a gyász is beárnyékolhatja, különösen akkor, ha a gyászolt illető az ünnepek idején távozott el az élők sorából. A fel nem dolgozott gyász ilyen időszakokban felerősödhet és sokkal jobban érezhetjük a szeretett illető hiányát. Nem csoda, ha nem várjuk az ünnepeket, ha tudjuk, hogy az újra feltörő emlékekkel kell megküzdenünk. Az Intuyching, a SzuperTudatos Önfejlesztés táblázatrendszerrel a fel nem dolgozott gyász energiáit is át tudjuk alakítani, sőt még azokat is, amikről azért nem tudsz, mert csak a tudatalattidban vannak, tudatosan nem is tudsz róluk.

 

3. Problémás családi kapcsolatok - Kínos és kellemetlen hangulatot okoznak általában karácsonykor és egyéb ünnepek idején is

 

Ha van a családban olyan kellemetlen kapcsolat, akivel ilyenkor mindenképpen találkozni kell, és akinek már a gondolatától összeszorul a gyomrod, akkor nem csoda, ha nem szívesen nézel az ünnepek elé, hiszen akkor a karácsony és az ünnep nem a feltétlen örömről szól, hanem a félelmekről, rossz érzésekről és a szorongásról.

 

Ha netán így érzel valamelyik rokonoddal kapcsolatban akkor tudd, nem vagy egyedül vele. Sokan éreznek hasonlóan, és ezért nem néznek örömmel a karácsonyi ünnepek elé, mert azt viszont nem merik megtenni, hogy saját magukért kiállva, ne menjenek el oda, ahova nem szívesen mennek. 

 

Igyekezz olyanokkal tölteni a karácsonyt és az ünnepeket, akikkel feltöltődsz.

 

Sokaknak az okoz gondot, hogy a saját párjukkal együtt maradjanak napokon keresztül. Ez akkor is problémát jelenthet, ha még otthon élnek a gyerekek (feszültségeket okozhat az is, hogy mit csináljunk együtt a gyerekekkel), legfőképpen azonban akkor probléma, ha a gyerekek már felnőttek, és kirepültek a fészekből.

 

Nálatok hogy megy az ünnep? Ki megy kihez, kihez kell elmenni, vagy kit kell feltétlenül meghívni?


A kirepült, már saját családot alapított gyerekek is okozhatnak gondot azzal, hogy vajon együtt ünnepelik-e a szülőkkel a karácsonyt, vagy csak a saját családjukkal vannak? Eljönnek valamelyik napon, de egyedül hagyják a szüleiket szentestén?

 

Lelkiismeretfurdalást okozhat a felnőtt gyerekeknek, ha ők szeretnének egyedül, a saját családjuk körében ünnepelni, miközben érzik a nyomást a szülők (netán mindkét oldali szülő) részéről, hogy márpedig 24-én legyünk együtt gyerekek! Ilyen esetben a lehetséges sértődés, lelkiismeretfurdalás lehet az, ami már előre elkedvetleníti az embert, és amitől nem érzünk nagy kedvet a karácsonyhoz.

 

Annak idején, amikor még éltek a szüleink, nagy szerencsénk volt, mivel az én szüleim nem ragaszkodtak a 24-éhez. Elfogadták, hogy ki-ki úgy ünnepli és ott a karácsonyt, ahogy szeretné. Megtalálták a megoldást is rá, nálunk ugyanis 23-án kezdődött a karácsony! Nekünk így egy nappal meghosszabbodott az ünnep. 

 

Mi is 23-ára készültünk el a fával, aminek több előnye is volt. :) Például nem kellett lóhalálában fát állítani, rendet tenni, főzni, és ha kiégett egy karácsonyi égősor, vagy rájöttünk, hogy hiányzik még valami, 24-én délelőtt még be tudtuk szerezni. Nálunk ezért karácsonykor nem volt feszültség ebből, mivel a szüleimnél már 23-án az összes testvéremmel (és később az ő családjaikkal) együtt ünnepeltünk.

 

Karácsony napján, 24-én mindenki nyugodtan mehetett oda, ahova gondolt, mi például az anyósomékhoz, míg éltek. 26-án pedig eleinte a szüleimnél ünnepeltük a legkisebb húgom szülinapját, később pedig nálunk jött össze az egész család. Ezt a családi karácsonyi-szülinapot azóta is tartjuk, csak most már a szüleink nélkül, és azóta is mindig legkésőbb 23-án állítjuk a fát, de van hogy napokkal előtte. Sokkal nyugalmasabb így minden, ami például fontos lenne karácsonykor, hogy ne veszekedéssel teljen az ünnep, vagy a készülődés.

 

Ha te nem is láttál ilyen mintát, amit nekem könnyű és természetes volt követni, attól még bevezethetsz te olyat, ami megkönnyíti az ünnepi készülődést. Rajtad múlik, hogy te mit és hogyan változtatsz annak érdekében, hogy tényleg örömmel és ne szorongásokkal teljen az ünnep.

 

Ha az emberi kapcsolatokban nincs harmónia, az szerintem mindent elronthat. Nem véletlenül fejlesztettem ki úgy az Intuyching™, a  SzuperTudatos Önfejlesztés táblázatrendszert, hogy a kapcsolainkat is könnyen lehessen változtatni vele. Bármilyen kapcsolatot át lehet alakítani egy Intuyching tanácsadás segítségével. Az Intuyching energetikai coaching nagyon gyorsan helyreteheti, illetve elindítja a változást.

 

Egyik kedves kliensemnek teljesen megváltozott, sokkal jobb lett a férje nagylányával a viszonya, azóta, hogy átalakítottuk az energiákat a kapcsolatukban. Egészen másképp viszonyul már a karácsonyhoz, mint előtte.

 

Az Intuychinggal végzett energiaátalakítás és a harmónia létrehozása (akár az elhunytakhoz kapcsolódóan is) elhozhatja neked a tényleg boldog és békés ünnepeket! Ne habozz, jelentkezz be egy Intuychingra, hogy békében teljenek az ünnepek!

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!