Pozitív gondolatok

3 tipp, hogy te is tavaszi boldogságban zsongj

Beléptünk a megújulás, a lelki újjászületés időszakába, a kos jegyébe, az új tavaszba. Minden újraéled ilyenkor, nemcsak a természet, de mi is. Végre vége a hosszú, hideg téli és sötét napoknak (brrrr….), újra melegen süt a nap.

 

Tavasz van, csiripelik még a madarak is, zsonganak a boldogságtól a méhek, darazsak, bogarak, szinte hangosan nőnek a bokrokon, fákon a levelek, nyílnak a virágos fák. A madarak éneke zenél, ahogy örömtáncot járnak a boldogságtól. Ők könnyedén alkalmazkodnak a változáshoz. No és mi van velünk, emberekkel? Nekünk is nagy lelki változást hoz mindig a tavasz, akár tudomásul vesszük, akár nem.

 

Nekem minden évben egy csoda a tavasz, és nagy boldogság, mert annyira várom, hogy vége legyen a télnek! Imádom látni, hogy milyen gyorsan alkalmazkodnak a növények, bokrok és fák a hirtelen beköszöntött tavaszi meleghez. Nem várnak semmire, csak szépen nőnek; ki-ki a saját dolga és alapvető tulajdonsága szerint.

 

Én még egyetlen egy tulipánt sem láttam azért erőlködni, hogy rózsa, netán cseresznyefa legyen belőle! Fura is lenne, ha a tulipán elmenne a kerti tündérorvoshoz, panaszkodva, hogy depressziós, sikertelennek érzi magát, mert nem olyan csinos, magas, és nem úgy néz ki mint egy cseresznyefa … Hmmm… Elfogadást, türelmet és kitartást tanulhatunk a természettől és a tavaszi megújulástól.

 

A természetben azért van boldogság, mert nincs erőlködés és ellenállás

 

Egyik növény sem jajgat, hogy jaj, nekem most nincs kedvem nőni, nem akarok változtatni, változzon inkább a szomszéd növény! Sőt azért sem kiabálnak, hogy a másik nagyobbra nőtt, netán előrébb tart a növésben és lehagyta a mellette levőt! Én csak a boldogságot érzékelem még a növények rezgéseiből is. És te?

 

Milyen jó lenne, ha mindannyian felismernénk és ismernénk azokat az alapvető tulajdonságainkat, amelyek adottak, és amiken nem érdemes görcsölni és megváltoztatni akarni. Ha tudnánk, hogy mik az erősségeink, amikkel a gyengeségeinket is kezelni tudjuk, biztosan nagyobb lelki nyugalomban élnénk.

 

Ha képesek lennénk mindig elfogadni azt, ami van, ahelyett, hogy feleslegesen pazaroljuk az energiánkat olyasmire, amit úgysem tudunk megváltoztatni. Ha olyanok lennénk, mint a tavasz, és az évszakok. És milyen jó lenne, ha tudnánk, hogy ezt hogy kell csinálni, igaz?

 

3 tipp a tavaszi boldogság fokozásához

 

1. HASZNÁLD: EZ VAN!

 

Kezdd azzal, hogy elismered: ez van. Tetszik, nem tetszik, most ez van. Ez van benned, ilyen vagy, ezek a körülmények (elhagyott, összeveszett veled, elveszítetted a munkád, betegséget állapítottak meg nálad stb.). Valamiért így alakult. Ezt nevezzük elfogadásnak. Nem összetévesztendő a beletörődéssel, mert az negatív! Kár rágódni azon, hogy miért, hiszen ez nem előre fog vinni a megoldás és a jobb, boldogságot okozó érzések felé, hanem vissza a múltba.

 

Persze a tudatosítás sokat jelenthet a jövőre nézve, segíthet legközelebb egy jobb döntést meghozni, illetve átalakítani azokat az érzéseket benned, melyek ezt a helyzetet létrehozták, de csupán azért bosszankodni, hogy valami nem úgy alakult, ahogy szeretted volna, nem érdemes, mert nem visz előre. A betegséget sem gyógyítja meg, ha bosszankodsz, sőt a szerelmed sem hozza vissza a harag. (A megbocsátást a DEMERT Módszerrel - már ismered?) Tehát, kezdd azzal, hogy EZ VAN.

 

Az elfogadással máris rengeted energiát szabadítottál fel, hiszen az ellenállás olyan, mintha folyton harcban állnál az elemekkel, rendkívül fárasztó, és persze ezzel leviszi az energiádat egy alacsony szintre…

 

2. TÉGY FEL SPECIÁLIS KÉRDÉSEKET!

 

Aztán pedig vedd sorba, hogy mit lehet most tenni – de nem úgy ahogy eddig, hanem pozitív kérdésekkel! Kérdezd meg magadtól: miért tudom ezt a helyzetet megoldani? Miért én vagyok rá a megfelelő ember, aki ezt meg tudja oldani? Miért megy nekem ez könnyen? Melyek azok az erősségeim, adottságaim, melyek ebben a helyzetben kifejezetten az előnyömre válnak, és segítenek a megoldásban? Miért jár nekem is a boldogság?

 

Az agyunk úgy van kiképezve, hogy ha felteszünk neki egy kérdést, kutya kötelessége megválaszolni. Úgyhogy fontos, hogy olyat kérdezz, amire szívesen hallod a választ. És hát ki is szeretné arra tudni a választ, hogy miért vagyok olyan szerencsétlen? Na ugye! Tehát ilyeneket ne kérdezz! :)

 

3. ÍRD MEG A SAJÁT - BOLDOGSÁGRA VÉGZŐDŐ - FORGATÓKÖNYVEDET

 

Végül pedig írd meg a boldogságra végződő (happy end-es) forgatókönyvet abból a helyzetből, amiben vagy. Ha utálsz írni, akkor gondold végig, ahelyett, hogy a tragédiás horror sztorikat forgatnád a fejedben. A pozitív gondolkodás, a csodavárás, - sőt a csoda előre megírása pozitív gondolkodással - nagy vonzóerő, használd a saját javadra! Például:

 

FORGATÓKÖNYV EGÉSZSÉGÜGYI GONDOKRA

 

Képzeld el, hogy egy film főszereplője vagy, és épp most közölték veled a diagnózist. Hazamész, és ahelyett, hogy elkeserednél, látod magad, ahogy pozitív a gondolkodásod, ezért aztán kidobod az összes felesleges és egészségtelen ételt a konyhából.

 

Aztán pedig látod, ahogy mindenféle finom és egészséges ételekkel megváltoztatod az eddigi étkezési szokásaidat, ami hat a gondolataidra (és persze a testedre) is, amitől egyre jobban érzed magad. Sétálsz a parkban, és csupa olyan kedves emberrel találkozol, akik biztatnak, és hisznek abban, hogy újra teljesen egészséges tudsz lenni.

 

Jó könyveket olvasol, és vicces filmeket nézel. Találkozol életed szerelmével, aki a jókedvével, a boldogságával, pozitív gondolkodásával megváltoztatja a hozzáállásod, és segít neked is pozitívan látni a világot. Majd pedig 1 hónap múlva visszamész a doktorhoz, aki döbbenten nézi a leleteidet, és megkérdi, hogy: mit csinált kedves, magával? Nem értem. A lelete alapján Ön teljesen egészséges. Gratulálok!

 

FORGATÓKÖNYV MUNKAHELYI GONDOKRA

 

Ha most éppen nincs munkád, akkor képzeld el, éppen kitettek a munkahelyedről, és éppen jössz el az utolsó napon. Látod, ahogy sétálsz hazafelé, és azon gondolkodsz, mit lehet ebből a helyzetből kihozni? Hazamész, és leülsz. Végiggondolod mi mindent csináltál már eddig. Vajon most merre visz az utad…

 

Ülsz a konyhaasztalnál és kitalálod, hogy mit szeretnél. Leírod magadnak, hogy milyen munkát szeretnél. Ezen kívül készítesz minden napra 1 tervet, amire eddig a sok munka miatt nem volt időd. Elmész a gyerekért az iskola végén, és együtt elmentek egy moziba. Csak hogy együtt legyetek. Beszélgettek.

 

Aztán egy másik nap a rég nem látott kedves osztálytársaddal futsz össze, és nagyon megörültök egymásnak. Olyan jó feleleveníteni a régi időket! A következő napon pedig, uszodába mész. Nahát, kivel hoz össze a sors a vízben? Egy régi kollégáddal, akivel nagyon jóban voltatok és kiderül, hogy most éppen embert keresnek a céghez, pontosan abba a munkakörbe, amit mindig is szerettél volna. Írd meg a boldogságos befejezést.

 

Ugye, hogy könnyű? Neked is menni fog, hiszen gyerekkorunkban is kellett fogalmazásokat írni! :) Akár szerelemről, új vagy megromlott párkapcsolatról, netán gyereknevelési gondról legyen szó, írd meg a boldogságot okozó történetet, és a boldog befejezést.

 

Csakúgy mint a tavaszi természet, alkalmazkodj ahhoz, ami éppen van, fogadd el, ez van, használd az adottságaidat, kérdezz magadtól olyat, amire szívesen hallod a választ és írj boldogságot okozó végkifejletet. A szomorúságot, a jajgatást, a boldogságnak való ellenállást pedig hagyd másra, vigye az a padlásra.

 

És ha már a padlásról vers jutott eszembe, engedd meg magadnak, hogy az alábbi vers is megszépítse a napod és boldogságot vigyen a mindennapok rohanása (és esetleg szomorú eseményei) közepette.

 

Ki írta az alábbi verset a tavaszról és a boldogságról?

 

„Mi az?” - kérdezte Vén Rigó.
„Tavasz” - felelt a Nap.
„Megjött?” - kérdezte Vén Rigó.
„Meg ám!” - felelt a Nap.

„Szeretsz?” - kérdezte Vén Rigó.
„Szeretlek!” - szólt a Nap.
„Akkor hát szép lesz a világ?”
„Még szebb és boldogabb!”

 

 

Ha tudod a választ, írd meg a Facebook bejegyzésben a tipped! Jó játszást! :)

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!