2019 nov 29Spiritualitás

5 ok, ami miatt negatív energiák vehetnek körül a lakásban, a munkahelyen

Kép forrása: Reinhold Silbermann from Pixabay

Mindenhol előfordulhatnak negatív energiák, a lakásban és a munkahelyen is

 

Minden energiából áll az életünkben, mi magunk is. Vannak pozitív - szeretet alapú - és negatív - félelem alapú energiák. Egyik sem jó vagy rossz, csak van, és fejlődhetünk általuk, tanulhatunk belőlük.

 

A negatív energiák, - például a rosszkedv, lehangoltság, harag, düh, neheztelés, a szégyen, a kisebbségi érzés - mind kellemetlen érzéseket okoz bennünk. Innen máris felismerhetjük, hogy valamit változtatni érdemes magunkban. De mi van olyankor, amikor minden ok nélkül érezzük magunkat rosszul?

 

A negatív energiák „jelenléte” a térben, a lakásban vagy a munkahelyen akkor is hat ránk, ha nem tudunk róla, hogy ezekkel a negatív energiákkal vagyunk körülvéve. 

 

Az alábbi 7 tünet negatív energiákra utalhat, és arra figyelmeztethet, hogy érdemes lenne a lakásban (vagy a munkahelyen) átalakítani, (eltávolítani és elűzni) ezeket a negatív energiákat.


 1. Minden ok nélkül (hirtelen) rosszkedved lesz, lehangoltnak érzed magad, nincs kedved semmihez.
 2. Fáradtnak érzed magad otthon (vagy a munkahelyen), annak ellenére, hogy eleget alszol.
 3. Éjszaka többször felriadsz, rosszakat álmodsz.
 4. Mindenféle baj van a technikai, elektromos eszközökkel. Hol a telefonod, hol a számítógéped nem működik, nem tudsz belépni bizonyos programokba (pl. online bank), sorban elromlanak a háztartási gépek.
 5. A negatív energiákkal teli helyen kifejezetten rosszul érzed magad fizikailag. Náthás, torokfájós leszel hirtelen. Érdekes módon, ha elmész onnan, a tüneteid elmúlnak.
 6. Negatív gondolataid vannak akkor, amikor a negatív energiákkal teli helyen vagy, utána meg csodálkozol, hogy miért is láttam mindent annyira feketén?
 7. Eltűnnek a tárgyak, (pénztárca, telefon, kulcs) nehezen, vagy egyáltalán nem találod meg őket.

 

5 ok, ami negatív energiákat okozhat a lakásban és a munkahelyen, és a negatív energiák elleni védelem


1. A negatív energiák legjobb barátja a lakásban és a munkahelyen: a veszekedés

 

A veszekedés nagyon sok negatív energiát gerjeszt a lakásban, a munkahelyen. Egy egy veszekedés után mindenki elfárad, rosszkedvű, lehangolt lesz (mind negatív energia). Idővel mi már jobban érezzük magunkat, de a térből nem tűnnek el ezek a negatív energiák. (Belőlünk sem múlnak el ezek nyom nélkül, ezért is lenne fontos eltávolítani, átalakítani a negatív energiákat, hiszen később még betegségeket is okozhatnak.)

 

Ezek a negatív energiák maguktól nem tudnak megszűnni, (hiszen megtanultuk, energia nem vész el, csak átalakul), így ott maradnak a lakásunkban, a munkahelyen.

 

Gondolj csak arra, hogyha veszekedés, heves vitatkozás után belépsz egy lakásba, egy szobába, akkor is érzed a feszültséget, a negatív energiákat, ha már rég nem folyik a veszekedés. Úgy szoktuk mondani, hogy érezhető, ahogy lógnak a kések a levegőben. Biztos te is éreztél már ilyet.

 

Mit tehetünk a veszekedésből felgyülemlett negatív energiákkal a lakásban, munkahelyen?

 

Számomra a legjobb és legegyszerűbb módszer a negatív energiákkal szembeni védelemre a SzuperTudatos Önfejlesztés™. A rendszerrel nemcsak a térben, a lakásban lévő negatív energiákat tudom eltávolítani, hanem a bennem létrejötteket is át tudom alakítani.

 

A SzuperTudatos Önfejlesztésben™ tudatosan használjuk az átalakítás szót, elvégre egy energiát nem tudsz megszüntetni, megfogni, és tisztítani, sőt, elengedni sem lehet. Átalakítani viszont igen! A negatív energiák elleni védelem nem az energiák elűzése, eltávolítása valójában, hanem az, hogy ezeket a negatív energiákat átalakítjuk, és utána fenntartjuk a tiszta, pozitív állapotot. De mit lehet tenni, ha nincs SzuperTudatos Önfejlesztés™ táblázatrendszered?

 

A negatív energiák átalakításának (tisztításának, eltávolításának, elűzésének) egyszerű módja, a füstölő (kifüstölés, tisztítás), a gyertya, vagy mécsesgyújtás (fény).

 

Ezek segítenek a lakásban ott lévő negatív energiák átalakításában (azonban a benned lévőket nem alakítják át). A benned lévő negatív energiák átalakítására a zenehallgatás jó módszer. Erről még bővebben olvashatsz lejjebb, az energiavámpíroknál. A munkahely kicsit nehezebb, mert sok helyen nem engedélyezik a tűzgyújtást egyáltalán, még mécsest sem lehet használni. Munkahelyen ezért szintén a kellemes zenét javaslom.

 

2. A negatív energiák melegágya: a rendetlenség, kosz és káosz

 

Hogyan okoz problémát (és ezzel negatív energiákat) a rendetlenség és a kosz a lakásban és a munkahelyen? A rendetlenség kihat az életed minden területére és mindenkire, aki ebben a rendetlenségben él, akár lakásról, akár munkahelyről legyen szó. Veszekedést okozhat, ezáltal további negatív energiákat generál. (Lásd fent.)

 

Az is gond (azaz a negatív energiák) forrása lehet, hogy ebben sem vagyunk egyformák. Ami az egyiknek még rend és tisztaság a lakásban, az a másiknak már elviselhetetlen (azaz negatív energiákat, rossz érzéseket okozó) rendetlenség és kosz. Ahogy egy kedves barátom remekül megfogalmazta: „Mindenkinek más a kosz szintje!”

 

A rendetlenség a lakásban, a munkahelyen lévő káosz befolyásolja a gondolkodásunkat és a munkánk minőségét is. Szétszórttá, idegessé tesz, a végén már azt sem tudod, hogy mihez fogjál.

 

A rend és a tisztaság - szerintem - a megfelelő időgazdálkodás egyik alapja. Rendetlenség közepette nagyon nehéz koncentráltan figyelni. Ezért mindenképpen érdemes legalább hetente egyszer rendet tenni és kitakarítani a lakásban és a munkahelyen is. Ezzel is „kitisztítjuk(átalakítjuk, eltávolítjuk) a negatív energiákat magunk körül.

 

3. A negatív energiák tárháza: a felhalmozott tárgyak

 

Az évek során könnyen felhalmozunk olyan tárgyakat, eszközöket a lakásunkban, amire igazából sosincs szükségünk, viszont foglalják a helyet. Annyi cuccod van, hogy nem tudod kényelmesen beakasztani a ruhát a szekrénybe. Ezáltal persze minden összegyűrődik, amin azután lehet bosszankodni, „a fene, hogy nem bírom ide betenni” - és ezzel negatív energiát gerjeszteni.

 

A konyhában egymás hegyén-hátán vannak az edények, lábosok és tányérok..., és amikor a legalsó nagy tányérra volna szükséged, előtte le kell pakolnod az összeset, ami rá lett téve. Na, remek, újabb negatív energia, bosszankodás, düh, hogy „a francba, most majdnem el is törtem...”. (Arról nem is beszélve, hogy az mekkora bosszankodás, ha tényleg el is töröd. De ekkor legalább megszabadultál valamitől.)

 

Szabadítsd meg magad és a lakásod is a felesleges tárgyaktól! Lomtalaníts, add oda másoknak, amik neked már csak bosszankodást (és negatív energiákat) okoznak.

 

Egy egész lakást nehéz egyszerre átnézni, ezért én részenként szoktam vele haladni, egyik alkalommal az egyik polcot, fiókot vagy kisszekrényt nézem át. Nem várok a lomtalanításra sem, folyamatosan „selejtezem a negatív energiákat” a lakásban (és persze magamban is, a SzuperTudatos Önfejlesztéssel™).

 

4. A negatív energiák terjesztői a lakásban: betegeskedő és szárított növények, kitömött és elhalt állatokból készült dekorációk (pl.: agancs), illetve ilyesmiket ábrázoló képek

 

A Feng Shui szerint minden elhalt, valaha volt élőlény negatív energiákat képvisel, így ezeket semmiképp nem érdemes tárolni. Egy régi csokor, amit a szerelmedtől kaptál, és szépen kiszárítottad, akkor is negatív energiákkal rendelkezik, ha eredetileg pozitív energiákkal volt feltöltve.

 

Nem beszélve a szárított virágcsokrokról! Ezek ugyanúgy elhalt növények, negatív energiákat (és nagyon furcsa, állott szagot) terjesztenek. Még mindig sok helyen (éttermekben is!) ez használják dekorációnak. Pedig ezek nem tesznek jót semmilyen térnek, - esetleg porfogónak alkalmasak... - úgyhogy ezeket feltétlenül érdemes eltávolítani a térből.

 

A felhalmozott tárgyak egy „alfaja” azok a tárgyak, amiket kaptunk valakitől. Bár nem tetszik (rossz érzés is társulhat hozzá) mégsem dobjuk ki, mert kaptuk. Ez nagyon rossz ötlet, hiszen ha nem tetszik, rossz ránézni, netán utálod, akkor egy ilyen tárgy folyamatosan erre a rossz érzésre fog emlékeztetni. Ez a rossz érzés pedig negatív energia.

 

A legjobb, ha ezeket a tárgyakat eladjuk, és a pénzből veszünk valamit, aminek örülni tudunk. Vagy odaadjuk valakinek, vagy egy olyan szervezetnek adjuk, akik rászorultaknak adják tovább. Így az érzést is átalakítod, hiszen az ajándékozás, a jótékonyság fog hozzákapcsolódni.

 

A számunkra negatív energiákat tartalmazó tárgyaktól való megszabadulás nem pazarlás. A valódi pazarlás az, amikor a energiáidat – az életerődet – pazarolod tárgyakra!

 

5. A negatív energiák „baktériuma”: az energiavámpírok

 

Az energiavámpírok téma egy külön cikket is megérdemel, úgyhogy itt csak a negatív energiák összefoglalása miatt említem. Azért nevezem az energiavámpírokat baktériumnak, mert egyrészt „fertőznek” de ellentétben a vírusokkal, a baktériumok ellen van gyógyszer. És ugyanígy van „gyógyszer”, azaz különböző védekezés és védelem az energiavámpírokkal szemben is.

 

Ma már a tudomány is alátámasztja, hogy vannak olyan emberek (ötből egy!), akik energiavámpírként nem a saját energiájukból, hanem másokéból élnek. (Persze az illető személynek ezt hagynia kell. Senkitől nem lehet energiát elszívni, ha ezt az illető nem engedi.)

 

Ha az életerődet – pozitív energiád, chi-det, feltöltöttséged, nevezzük bárminek is -, valaki „elveszi” (jobban fogalmazva átengeded neki), akkor rosszabbul fogod magad érezni, mint azelőtt, hogy az energiavámpírral találkoztál. Azaz a negatív energiák lesznek benned túlsúlyban.

 

Az energiavámpírral való találkozás után negatív energiák maradhatnak a lakásban, munkahelyen is. Ugyanazt teheted ebben az esetben is mint egy veszekedésnél: gyújts füstölőt, gyertyát vagy mécsest, hallgass kellemes - klasszikus vagy instrumentális, azaz szöveg nélküli – zenét, hogy a negatív energiákat átalakítsd. A zene kellemes hangja és magas rezgése remekül fogja a tér és a te rezgéseidet is megemelni a negatív energiáknál jóval magasabb, pozitív szintre.

5 eszköz a negatív energiák átalakítására, tisztítására a lakásban, munkahelyen 

 

 1. Füstölő
 2. Gyertya, mécses
 3. Instumentális, kellemes (klasszikus, szöveg nélküli vagy meditációs) zene
 4. Tibeti hangtál
 5. Csengettyű (addig kell csengetni vele a lakásban, míg teljesen tisztán csilingel)

 

Ezt már olvastad? Alacsony rezgésű entitások (negatív energiák) és testetlenek

Amennyiben segítséget szeretnél kapni a negatív energiák kezelésével kapcsolatban, jelentkezz be egy SzuperTudatos Önfejlesztés coaching-ra!

Csodás és negatív energiáktól mentes napokat kívánok!

 

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2023. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!