Spiritualitás

3. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: A lélek sötét éjszakája

Ideje: hosszú, hónapok, évek.

Évtizedek is lehetnek, ha beleragad az ember, és van, aki nem is jön ki belőle, „ismétli” az ehhez az osztályhoz tartozó feladatokat. (Újabb válás, újabb rossz kapcsolat és munka, ismétlődő, hasonló problémák, pénzügyi gondok stb.)

A napfonat csakrához tartozó szakasz.

 

A spirituális önfejlesztési és önfejlődési „iskola osztályai”, tudatossági szintjei cikksorozat harmadik része.

A többi részt itt találod:

1. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Spirituális felébredés

2. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Új út

4. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Senki földje

5. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Elfogadás

6. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Belső béke

7. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Életfeladat és életút

 

Ezt a spirituális önfejlesztési és önfejlődési szintet gátolja az egó, mert meg akar védeni a bizonytalanságtól és a fájdalmaktól. (Sajnos pontosan ezzel tartja ezeket fent.)

 

Jönnek a feladatok, amik ebben az életben gyógyításra várnak. Fájó, eltemetett, elfeledett dolgok jönnek fel ebből az életből és más életekből. A feladatok mutatják, hogy még hol van bennünk negativitás.

 

A lélek sötét éjszakája a saját árnyékunkról szól, a bennünk lévő negativitás és hiedelmek, gátló, családból is átörökölt programok (sors) feldolgozásának időszaka.

 

A bennünk lévő sötétség feldolgozása, annak érdekében, hogy több fényt tudjunk majd később sugározni, azaz segíteni másoknak is (ez azokra a „fénymunkásokra” vonatkozik, akik azért jöttek a földre, hogy segítsék a többi lélek fejlődését. Ez nem mindenki feladata, de ha ezt a cikket olvasod, nagy valószínűséggel te is segíteni jöttél).

 

Amíg a saját sötétségünkkel (negatív programjainkkal) vagyunk elfoglalva, nehezen tudunk tisztán, „fényesen” segíteni másoknak. Ennek ellenére, sok segítő ebben a szakaszban kezd bele a spirituális szakmába, és olyan embereket vonz magához, akik hasonló önfejlesztő, önfejlődési úton járnak, mint ő maga. A lélek sötét éjszakája szakaszban, ami a negativitásról szól, olyanokkal találkozunk, akik ebben a negativitásban élnek.

 

Olyanokkal találkozunk, akik általában inkább csak panaszkodnak, és nem akarják az életük irányítását a kezükbe venni. Másokat hibáztatnak, és másoktól várják a megoldást is (a spirituális tanácsadótól, Felső Énjüktől, spirituális segítőktől, Istentől stb.).

 

Olyan spirituális eszközökkel foglalkoznak, (és olyan segítőkhöz mennek), ahol valakire várni kell, valakit meg kell kérni, hogy nekünk megtegye a valamit. Tehetetlenség, áldozati energia tartozik ehhez a spirituális önfejlesztési és önfejlődési szinthez, a lélek sötét éjszakájához. „Nem tudom ezt megcsinálni, nem lehet ezt megcsinálni!”

 

A tehetetlenségre és áldozatiságra elég jó példa a vallás, ahol Istenhez kell imádkozni valamiért, aki majd megteszi, vagy nem teszi meg, amit kérünk.

(Tisztelet a kivételnek, aki már tudja, hogy ő maga is Isteni teremtő lény és az imával, kéréssel gyakorlatilag csak arra a rezgésre kerül, ahol a kérései megnyilvánulhatnak.)

 

Az önfejlődés, önfejlesztés spirituális iskola ezen osztálya arról szól, hogy ráébredjünk, az életünkért mi magunk vagyunk a felelősek, ami nem azt jelenti, hogy magunkat hibáztassuk.

 

Ezen a szinten erősen megjelenik a szégyen, az attól való félelem, hogy mások mit fognak ahhoz szólni, amit mi csinálunk. Általában ebben a szakaszban nem is nagyon beszélünk erről, pontosan azért, mert félünk, hogy szégyenbe kerülünk. (Magasabb tudatossági osztályban ez már nem lesz probléma, nem fog érdekelni, hogy mások mit mondanak.)

 

Szeretnél kifutni a világból, remete akarsz lenni, csak hagyjanak egyedül (már csak azért is, hogy ne kerülj szégyenbe, ne kelljen magyarázkodnod és védeni magad, hogy amit csinálsz, az szerinted jó.) 

 

„A többiek úgyse értik, hogy mi történik velem” állapot. Te sem érted őket. Látod, hogy másoknak is változnia „kellene” és nem érted, hogy ők miért nem változnak.

 

A mentális test változik, tisztul a sok negativitástól, átalakulóban van a gondolkodás. Egyre inkább másképp gondolkodsz, mint a többiek körülötted. „Miért nem látják úgy, ahogy én? Pedig ez a logikus, ahogy én látom.” Még sok az ítélkezés, magadat, másokat is megítélsz, hibáztatsz.

 

A a lélek sötét éjszakája spirituális önfejlesztési és önfejlődési szinten úgy tűnik, mintha haldokolnánk - és valóban, a régi énünk haldoklik, hogy újjászülethessen. Nagy energetikai átalakulás zajlik bennünk, változunk.

 

Ha nem sikerül továbblépni, akkor ezen a spirituális önfejlesztési és önfejlődési szinten, a lélek sötét éjszakája állapotban éli le az ember az életét, folyamatosan új módszereket keresve, hogy mi segítene (még!), a régi dolgok feldolgozásában. Illetve vannak, aki inkább „visszafordulnak”, például abbahagyják azt a módszert, amit addig már megtanultak, és visszamennek az addigi megszokott világba.

 

Hogyan ne ragadj bele a negativitás, a lélek sötét éjszakája spirituális önfejlesztő és önfejlődési fázisba?

 

A felmerülő haraggal érdemes foglalkozni, mert ha azt feldolgoztad, akkor a következő spirituális önfejlesztő, önfejlődési állomáson is „gyorsabban” túlleszel. (Persze az egó mindent megtesz, hogy ebben megakadályozzon, és egyébként sem lehet gyorsabban haladni, mint ahogyan te tudsz. Ez nem lóverseny, mindenki olyan ütemben megy előre a spirituális önfejlesztő, önfejlődési szakaszokon, ahogyan tud.)

Ha ezen a szakaszon túljutsz, akkor azt hiszed, hogy már megoldottad a nehézségeket, mindent kitisztítottál magadból, átalakítottad a dolgaid, na, végre, most már jöhet a csodás, nyugis élet! Hát, sajnos még nem...

 

Honnan ismerheted fel, hogy a spirituális önfejlődés, önfejlesztés ezen szintjén jársz?

 

Az alábbi energiák jellemzik ezt a szintet: félelmek, a múlt és a feljövő fájdalmak miatt, harag, düh, ellenállás, hibáztatás (magad és mások megítélése). Mintha sötétben tapogatóznál. Harag azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet az, hogy ennyi mindent hoztam magammal, (pl.: az ősöktől). Miért nekem kell ezzel foglalkoznom? Ez nem is az enyém. A család hibáztatása. Bizonytalanság, hogy hogyan lehet innen továbbjutni. A változással szembeni ellenállás. Az egó nagyon erősen gátol.

 

A spirituális önfejlesztési és önfejlődési iskola következő szintje, kattints:

4. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Senki földje

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!