Spiritualitás

4. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Senki földje

Ideje: hónapok, évek, sokaknak évtizedek (bele lehet ragadni, vagy visszaesni az előző állapotba)

Ez a szívcsakrához tartozó szakasz.

 

A spirituális önfejlesztési és önfejlődési „iskola osztályai”, tudatossági szintjei cikksorozat negyedik része.

A többi részt itt találod:

1. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Spirituális felébredés

2. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Új út

3. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: A lélek sötét éjszakája

5. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Elfogadás

6. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Belső béke

7. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Életfeladat és életút

 

Ezt a spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztályt gátolja az egó, mert fél(sz), hogy elveszíted önmagad.

 

Ami igaz is, elvégre meg akar nyilvánulni a valódi éned, a lélek akarja átvenni az irányítást. A lélek, ami már nem a megszokott félelem-alapú érzésekből és negativitásból üzemel.

 

Mégis, ez a fázis mintha megállítana, az életed mintha megállna. Pedig annyira vártad, hogy végre ennyi átalakulás után jó legyen! És mégsem azt tapasztalod, hogy jobb lenne, sőt mintha rosszabb lenne, nem történik semmi sem úgy, ahogy akarnád. Kételkedsz magadban, vajon rosszul csinálsz valamit?
 

A régi énünk, - ami megszűnőben van - és az új énünk, - ami épp megszületett -, harcol egymással. Ez a harc (és az energiája), ami a stagnálást okozza. (Olyan mintha lépnél egyet előre és utána egyet hátra. Nem jutsz vele sehova.)


Az egó le akar beszélni az új dolgokról, minden maradjon úgy, ahogy volt. Védi a saját érdekeit és a tied. Félt a változástól, ami idegen, ismeretlen.

 

„Hülyeség volt elkezdeni ezt az egész spirituális önfejlesztési, önfejlődési utat. Mit keresek én itt ezen az úton? Hol van az a boldogság és elégedettség, amit az elején éreztem? Egyedül érzem magam. Elveszett vagyok. Minek kellett ez nekem? Nincs erre szükségem. Nem segített az önfejlesztés, önfejlődés sem, ez a spirituális út nem jó. Mindenkit elveszítek az önfejlesztés, önfejlődés közben. Ennek nincs értelme. Abbahagyom.”

 

Az egó mondja folyamatosan a magáét, nem akar változni, vissza akar húzni.

 

„Nem jönnek az üzenetek. Mintha légüres térben léteznék. Senki sem ért engem, én sem értem őket. Hogy lehetnek ennyire földhöz ragadtak? Ennyire hülyék? Miért nem értik, hogy ez ennél sokkal több? De hát én sem értem! Hiába a sok év önfejlődés és önfejlesztés, nekem nem való ez a spirituális út. Én ehhez kevés vagyok.”

 

Hibáztatás, mások hibáztatása, vagy önostorozás, magunkat hibáztatjuk. Az egó beszól rendszeresen és mindenről le akar beszélni - főleg a spirituális önfejlődésről és önfejlesztésről.

 

„Semmi sem történik. Hiába csinálok bármit is, nem sikerül semmi. Alkalmatlan vagyok erre, az egész életre. Másoknak sikerül az önfejlődés, bezzeg ők már máshol tartanak az önfejlesztésben, ők tudnak teremteni, csak én nem.” (Ugye észreveszed itt is az ítélkezést?)

 

Ez tulajdonképpen a feldolgozás, pihenés (gyógyulás, teljes átalakulás) időszaka, hogy a sok átalakulás után rápihenjünk a következő szintre. Mivel emberként türelmetlenek vagyunk, nehéz rajta túllenni gyorsan és jól, mert nem hisszük el, hogy ez csak egy állomás és meg kell adni az idejét. Azt gondoljuk, hogy valami megtört a spirituális önfejlődési, önfejlesztési utunkon, hogy mégsem ez való nekünk.

 

A pihenés helyett (amiről nem is tudunk, hogy ez a szakasz erről szól), azt akarjuk, hogy legyen már végre az, amit akarunk! Haragot érzünk az Univerzum, és főleg magunk iránt. Egyedül érezzük magunkat, magányosnak. Nem értjük, hogy miért nem sikerülnek a dolgok és azt sem, hogy  rá kell pihenni a következő spirituális önfejlődési, önfejlesztési szakaszra.

 

Hogyan ne ragadj bele ebbe a spirituális önfejlesztő és önfejlődési fázisba?

 

Nagyon fontos ebben a stációban valamilyen spirituális eszköz használata (önfejlesztés és hiedelem-átalakítás, megbocsátás a DEMERT Módszerrel, hálalift, meditáció, mantrázás, önfejlődés spirituális segítő könyvekkel: Beszélgetések Istennel, Tolle: Az új föld, A titok stb.).

 

Sajnos pontosan ezt gátolja az egó, de ha tudsz róla, akkor az egó ellenére is fogod használni azt a spirituális módszert, ami bevált neked. Fontos felismerni a haragot és feldolgozni, folyamatosan, ahogyan felmerül újra és újra.

 

Bármi jó, ami segít ellazulni és békében lenni, lenyugodni, hogy az egó ne találjon rajtunk fogást és rákészüljünk a következő spirituális önfejlődési, önfejlesztési állomásra, ahol új feladatok várnak.

 

Honnan ismerheted fel, hogy a spirituális önfejlődés, önfejlesztés ezen szintjén jársz?

 

Az alábbi energiák jellemzik ezt a szintet: Értetlenség, szétesettség, rémület, magányosság. Szétesett az élet körülöttünk. A Senki földjén lenni egyedülléttel, elveszettséggel és rémülettel jár. Eltűntek az emberek az életünkből, akik eddig fontosak voltak.

 

Mintha benne lennénk egy hosszú sötét alagútban, ahol nem látszik a fény az alagút végén. Rémület, hogy ennek sosem lesz vége. Nem tudjuk, hogyan tudnánk beilleszkedni a társadalomba, úgy érezzük kilógunk belőle. A többiek nem értik, mi a baj velünk.

 

Már tudjuk, hogy mi vagyunk az életünkért felelősek, de még ítélkezünk. Többnyire nem másokat hibáztatunk, saját magunkat ítéljük el. Hibáztatjuk magunkat, hogy rosszul csináljuk a dolgokat, azért vagyunk ilyen helyzetben. 

 

A spirituális önfejlesztési és önfejlődési iskola következő szintje, kattints:

5. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Elfogadás

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!