2022 jún 03Spiritualitás
 

A 7 spirituális önfejlődési osztály, az önfejlesztés, a tudatosság szintjei - 1. szint: Spirituális felébredés

 

A spirituális önfejlődést, önfejlesztést útnak szoktuk nevezni, de valószínűleg könnyebb megérteni, ha iskolának képzeled el, osztályokkal.  Belépsz az első osztályba, ahonnan egyre magasabb szintű osztályokba (magasabb spirituális, tudatossági szintekre) lépsz. 

 

A spirituális fejlődés nem lóverseny, mindenki ott tart, ahol tart. Nem érdemes megítélni, mivel minden szint rendben van. Általában nem lehet átugrani a szinteket, szépen ütemesen haladunk a spirituális önfejlődési, önfejlesztési iskolában. Azzal sincs semmi baj, ha valaki elsős, hiszen tudjuk, ő is fejlődik, magasabb osztályokba lép, és idővel ő is kijárja az iskolát. Hogy ez kinek mikor következik el, teljesen egyéni. (Lehet, hogy nem ebben az életében, hanem egy következőben jut el a felsőbb szintekre.)
 

Minden spirituális, önfejlesztési, önfejlődési szint (osztály) elvégzéséhez - csakúgy, ahogy az iskolában - idő is tartozik. Az alábbiakban azt is megtudod, hogy általában mennyi idő alatt „járunk ki” egy-egy szintet. (Mivel mindenki más, ezek csak az átlag idők. Mindenkinek lehet rövidebb és sokkal hosszabb is.) Minden szinthez tartoznak feladatok, melyek nagyon hasonlóak is lehetnek.

 

A 3 legfőbb nehézség a spirituális önfejlődési, önfejlesztési iskolában:

 

  1. Nem tudod, hogy ez egy iskola, különböző, magasabb osztályokkal (spirituális önfejlődési, önfejlesztési szintekkel)
  2. Az egód az első osztályokban gátolja, hogy továbblépj a következő osztályba
  3. Nincs bizonyítványosztás, így nem tudhatod, hogy mikor, melyik osztályban vagy, illetve mikor léptél a következő spirituális önfejlődési, önfejlesztési szintre (ahol újabb feladatok várnak).

 

Ez a cikksorozat a spirituális fejlődésed szintjei megértésében segít, hogy tudd, éppen hol tartasz, és mire érdemes figyelned ahhoz, hogy ne ragadj bele egy-egy állomásba. Minden cikkben egy spirituális önfejlesztési és önfejlődési szintet  elemzek.

 

Ez a cikk a spirituális önfejlesztési és önfejlődési „iskola osztályai”, tudatossági szintjei cikksorozat első része.

 

A spirituális önfejlesztési és önfejlődési iskola osztályai (tudatossági szintek)

 

1. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Spirituális felébredés

2. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Új út

3. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: A lélek sötét éjszakája

4. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Senki földje

5. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Elfogadás

6. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Belső béke

7. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Életfeladat és életút

 

1. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Spirituális felébredés

Ideje: rövid időszak, megtörténhet azonnal, pár nap vagy hét alatt

A gyökér csakrához tartozó szakasz.

 

A spirituális felébredést általában egy tragédia, óriási változás indítja el. (Pl.: komoly betegség diagnózisa, halál közeli tapasztalat, szeretett személy halála, depresszió, háború, világjárvány - pl.: a covid járvány nagyon sokakat ébresztett fel -, baleset, válás, óriási csalódás, állás, vagyon elvesztése, költözés stb.).

 

Ritkán történhet spontán is, pl. egy beszélgetés valakivel, (egy lélekkel, aki „megnyitja” számodra az önfejlődési, önfejlesztési „iskolába” az ajtót) egy könyv, film hatására. Mintha hirtelen megvilágosodnál, rácsodálkoznál a világra, és valóban, ez is történik.

 

A spirituális felébredés spirituális önfejlődési, önfejlesztési szakaszban ráébred az ember, hogy az élet több, mint amit látunk. Rádöbbenünk, hogy az élet nemcsak a munkából, a napi tevékenységből áll.

 

Hirtelen fontos lesz, hogy kik vagyunk, miért vagyunk itt a földön. Megkérdőjelezzük az addigi életünket, a környezetünket, családot, társat, akikhez tartozunk. Az életközepi krízis is a spirituális felébredési szinthez tartozik. 

 

A spirituális felébredés spirituális önfejlesztő és önfejlődési szakaszban (általában) bizonytalanul, elveszve érzed magad.

 

Mintha kihúzták volna a lábad alól a talajt. Egyes esetekben, mintha elvitték volna a fejed felől a tetőt. Mindkettő ugyanarra utal: gyökér és korona csakrás blokkokra. Bizonytalan vagy a földön lévő életedben (gyökér csakra) és az Univerzális kapcsolatban (korona csakra). Keresed az új utat, a kapaszkodót, ami biztonságot adna.

 

A spirituális felébredés szakaszt nem gátolja az egó, mert ő is biztonságot akar.

 

A spirituális felébredést, az öntudatra ébredést, (önfejlesztés, önfejlődés) a magasabb tudatosságra törekvés fontosságát Carl Jung pszichiáter népszerűsítette, aki ezt a folyamatot úgy nevezte, hogy visszatérünk az eredeti Énünkhöz.

 

A spirituális felébredés fogalom azonban (és a spirituális önfejlesztés, önfejlődés igénye) évezredek óta jelen van az emberi történelemben. (Gondolj csak Buddhára.)

 

A Maslow piramis is erről a spirituális fejlődésről, az önmegvalósítás, önfejlődés, önfejlesztés igényéről és szintjeiről szól. Ha a spirituális felébredés megtörtént, akkor könnyen megyünk tovább, mivel az egónk nem akadályoz. Így viszonylag hamar elérünk a spirituális önfejlesztési és önfejlődési iskola következő, „Új út” osztályába.

 

Honnan ismerheted fel, hogy a spirituális önfejlődés, önfejlesztés Spirituális felébredés szintjén jársz?

 

Az alábbi energiák jellemzik ezt a szintet: bizonytalanság, frusztráció, kilátástalanság és boldogtalanság a jelenlegi helyzetben, „mindenből elegem van érzése”, nem tetszik a munka, kiégés, (komolyabb vagy visszatérő) betegségek, folyamatos fáradtság. Elég a családból, senki sem ért meg érzése.
Mintha elveszítettük volna a kontrollt az életünk felett. „Történnek” a dolgok, váratlan (sokszor tragikus) fordulatok jönnek, amikre nem számítottunk. Feszítő érzés, hogy változtatni kell, ez így már nem maradhat tovább. Ezen a szinten ugyan erős még az egó, mégsem gátolja a folyamatot, mert a bizonytalanságot ő sem szereti.

 

A spirituális önfejlesztési és önfejlődési iskola következő szintje, kattints:

2. Spirituális önfejlesztési és önfejlődési osztály: Új út

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!