Coaching, önfejlesztés

7 szempont az évértékeléshez - a 2019-es év értékelése, mely ötletet ad 2020-hoz is!

 

Olvasás helyett inkább podcast/videóban (képekkel) szeretnéd meghallgatni, hogy mi minden történt velem, és hogy mi alapján értékelheted te is az évedet?

Katttints és hallgasd meg!

 

 

Már évek óta januárban szoktam áttekinteni az előző évet, hogy lássam, mi minden történt, mit sikerült és mit nem megoldani. Mit érdemes hátrahagyni, és mit továbbvinni az új évbe.

 

Neked is ajánlom, hogy a naptárad végignézve írd ki a fontosabb történéseket, mert így sokkal kiegyensúlyozottabban fogod látni, hogy milyen eredményeid voltak, mintha csak visszagondolnál rájuk. A gondolatainkban sajnos sokkal inkább a negatívumok kapnak helyet, ha viszont hónapról hónapra végignézed a naptárad, akkor látni fogod, hogy mi volt jó, és kevésbé jó az évben. Nos, vágjunk bele, lássuk, milyen volt az évem, témák szerint!

 

ÉVÉRTÉKELÉS 1. SZEMPONT: Az év áttörése

 

A 2019-es év legnagyobb áttörése számomra - és meglehetősen nehéz, komfortzónából való kilépés - a saját videóim elkészítése, és a videózás elkezdése volt. Ha semmi mást nem csináltam volna az egész évben, már erre is nagyon büszke lennék. 

 

Ha még nem ismernéd a Youtube csatornámat, itt találod. (Iratkozz fel a Subscribe gombbal, jelöld be a harangot is, és azt, hogy az összes értesítést kéred, mert különben a Youtube válogat helyetted és nem te!)

 

2019-ben jól belerázódtam az online tanításba. Élőben jelen lévő hallgatóknak, (tudod, amikor látom a résztvevőket) és úgyis tartottam angolul előadást 180 embernek, hogy nem láttam senkit a másik oldalon! Ez nekem nagyon nem volt komfortos, mégis nagyon jól sikerült és csupa 5 csillagos visszajelzést kaptam az előadásomra.

 

ÉVÉRTÉKELÉS 2. SZEMPONT: Hobbi

 

Visszanézve az évet nagyon meghatározó volt, hogy végre elég időt tudtam szánni a férjemmel közös hobbinkra, a borkóstolásra. Az év során jó sok borkóstolón és borrendezvényen vettünk részt (többek között Vida Péter szekszárdi borász új arculatának bemutatóján, a Nőnapi borkóstolón, valamint az éves Pannon borműves céh karácsonyi partiján). A terveim szerint ezt a jó szokásunkat idén is folytatjuk, mert szükségünk van erre a kikapcsolódásra mindkettőnknek.

 

ÉVÉRTÉKELÉS 3. SZEMPONT: Tanulás és fejlődés

 

A tanfolyamok tartása mellett - melyeken én is mindig tanulok a saját Intuyching® rendszeremről - több workshopon és internetes képzésen is részt vettem, könyveket olvastam, hogy többek között az online marketing rejtelmeibe belelássak. Hát..., azt tudom mondani, hogy ez nem nekem való. De az jó, hogy legalább tudásom van arról, hogy mit nem csinálok, amit az online marketing szerint kellene.

 

ÉVÉRTÉKELÉS 4. SZEMPONT: Konferenciák és kapcsolatok

 

Meghívott előadóként vettem részt az Online Üzleti Konferencián, valamint díjakat adtam át a nyerteseknek az Üzletanyu Konferencián, és részt vettem a Női Váltó konferencián.

 

Az év egyik érdekes újdonsága volt, hogy beléptem a vállalkozó anyákat összefogó FB csoportba, ahonnan nagyon kedves emberekkel találkoztam nemcsak online, hanem két személyes találkozón élőben is. Bár eleinte komoly fenntartásaim voltak, mégis úgy látom, hogy érdemes volt, sokkal jobb a csoport, mint ahogy reméltem. Úgyhogy nagyon sok új emberrel találkoztam a csoportnak is köszönhetően 2019-ben, amiért nagyon hálás vagyok.

 

Régi kapcsolatok és kliensek is megtaláltak újra, mint ahogy voltak olyan közelebbi kapcsolatok, amelyeket el kellett engednem. Az elengedés általában sosem könnyű, senkinek sem, ebben az esetben az könnyítette meg nekem, hogy számítottam rá, hogy így lesz.

 

ÉVÉRTÉKELÉS 5. SZEMPONT: Adományozás

 

Adományoztam előadás részvételt, Intuyching® tanácsadást és pénzt is, segítve azokat, akik nehéz helyzetben vannak.

 

ÉVÉRTÉKELÉS 5. SZEMPONT: Az év legnagyobb tanulsága?

 

2019-ben az egyik Intuyching® programon (2019-ben még SzuperTudatos Önfejlesztés™ volt a neve, de a cikk frissítésekor a nevet is frissítettük) egy kedves hallgató (köszönet érte Csaba!) döbbentett rá, hogy nemcsak az online, de az offline marketingben sem csinálom azt, amit minimum lehetne.  

 

Mire döbbentett rá?

 

Csaba rákeresett a szünetben a DEMERT Módszerre™, majd utána odajött hozzám, és csodálkozva megjegyezte:

- Nem értem, mindenhol te jössz fel a Google-ban a DEMERT Módszerre. 

Erre én: 

- Még jó, elvégre az én módszerem a DEMERT.

- Tényleg? Azt hittem egy amerikai vagy francia pszichológus módszere.

 

- Haha, örülnének neki, ha ilyen lenne nekik, de nincs, ez az enyém! Én találtam ki, illetve jutott eszembe egy reggel, az egyik Tudatos Kommunikáció tréningemre készülve, 2007 körül. Akkor az járt a fejemben, hogy nem tudunk haraggal kommunikálni egymással, tehát valamit kellene kezdeni ezzel a haraggal.

Ebből állt össze akkoriban a DE Módszer™, amit 2017-ben továbbfejlesztettem a tapasztalatok alapján, és neveztem el DEMERT Módszernek. Az amerikaiak csúcs coach-a, is csak emlegeti a hiedelmek átalakításának fontosságát, de egyszerű módszere neki sincs arra, hogy ezt hogyan  lehet megcsinálni.

 

- Nahát, nem tudtam, hogy a tied! - mondta Csaba.

- Igen, az enyém, de nagyon jó, hogy mondod, elmondom a többieknek is, hátha nekik sem egyértelmű.

 

A szünet után elmondtam a többi hallgatónak is, és tényleg kiderült, hogy senki sem gondolta, hogy a DEMERT™ az én módszerem. Na, szerinted??? És ez 2019 márciusában történt, úgy, hogy már 12 éve használom és tanítom a DEMERT™ Módszert, illetve az elődjét!!!

 

Azóta minden tanfolyamon elmondom, hogy a DEMERT™ Módszer az én módszerem, (melyet a hiedelmek és a harag átalakítására használunk) és még hasonló sincs hozzá sehol a világon. 

 

Elképesztő, hogy az amerikaiak ezt mennyire tudják és (tisztelet a kivételnek) a semmi különöset is úgy adják el, mintha egyedülálló lenne, én meg még a saját teljesen különleges és egyedi DEMERT ™ módszeremről sem mondtam, hogy az enyém. Ez nagyon komoly tanulsága az évnek, hogy nagyon meg kell tanulnom ezt marketingből, hogy hangsúlyozzam azt, amit tényleg érdemes, és amit én hoztam létre.

 

Mint ahogy azt sem hangsúlyozom sose, hogy a bevételeink egy része adományra megy, és arra, hogy olyanok is részt vehessenek a programjainkon, akik nem tudják kifizetni a díját.

 

ÉVÉRTÉKELÉS 7. SZEMPONT: Család és barátok

 

A családban megvolt az első komoly műtét, és a testvéreim gyerekei között az első esküvő is. Mindkettő nagyon megérintett érzelmileg, mégha az egyik pozitívan is, és ez határozta meg az év második felét.

 

Közel kerültünk egy régi ismerőshöz, aki baráttá lépett elő. Ritka az ilyesmi, úgyhogy nagyon örülök neki!

 

Megünnepeltük az egyik barátunk 60. szülinapját, leírni is képtelenség, hát még ünnepelni! De mi, akik ott voltak, annak örülhetünk, hogy egy ekkora baráti társaságban ünnepelhettünk, hogy jó volt a hangulat, és hogy mi ezt is megértük! 

 

ÉVÉRTÉKELÉS 7+1. SZEMPONT: Szakmai sikerek

 

A konferenciákon való részvétel és a tanítás mellett, 2019-ben meglehetősen sok interjú (Növekedés.hu., Fenomena.hu, USA TV és több rádió riport) készült velem, aminek nagyon örülök. Annak különösen, hogy bekerültem Chicago (USA) város egyik rádióadásába is. (Itt tudod meghallgatni

 

Ha utólag nevet adnék 2019-nek, akkor a kapcsolatok évének nevezném, nemcsak azért, mert sok új kapcsolatot szereztem az évben, hanem azért, mert szinte minden fontos esemény, ami történt, a kapcsolatokról szólt.

 

Végignézve az évet, nem állíthatom, hogy rossz volt, sőt! Mégis örülök, hogy vége lett 2019-nek, és bízom benne, hogy 2020 sokkal jobb lesz! (Hát ebben nagyon tévedtem, amivel nem voltam egyedül. 2020 a vírus éve lett, és az egész világot megrázta.)

 

Te minek neveznéd el 2020-at?

 

Én a 2020-as évet a Lehetőségek évének neveztem el. Ha van SzuperTudatos Önfejlesztés™ táblázatod, keress egy szót az évre a 9-es táblázatból! 2020 a Metál Patkány éve lesz a kínai asztrológia szerint. Kíváncsian várom, hogy vajon mit hoz magával.

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

Címkék
coaching
« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!