2020 jan 01Pozitív gondolatok

7 tanács és 7 kérdés a 2020-as évre és a 20-as évtizedre, hogy félelemmentes legyen a jövőd

Image by Gerhard Gellinger from Pixabay
 

 

Vége a 2000-es évek első évtizedének, a 10-es éveknek és nemcsak egy új évet, de egy új évtizedet, a 20-as éveket kezdjük el pár nap múlva!

 

Hogyan lehetne ez az évtized és az életed kevesebb félelemmel teli, mint az előző volt? 

 

Egészen hihetetlen, hiszen még jól emlékszem arra a félelemre és pánikra, ami az 1999-ből 2000-be vezető december 31-éhez kapcsolódott. Azok kedvéért, akik akkor még nem éltek, visszaidézem, hogy mitől féltek sokan akkor.

 

Komoly gondoknak néztek neki a bankok, hivatalos szervezetek és mindenféle internetes portál is, ugyanis félő volt, hogy nem vagyunk felkészülve rendesen az 1999-es számok helyett a 2000-esre való átállásra. Ma már ez viccesnek hangzik, de aki megélte, tudja, hogy akkor bizony nem hangzott annak. A félelem szinte mindenkit megérintett, az egész világon.

 

Nem beszélve a világvége várásról. Sokan féltek attól, hogy vége lesz a világnak 2000-ben. A világvége sem ekkor, sem 2012-ben sem jött el, pedig akkor még többen féltek ettől. A félelem átjárta a spirituális köröket is, a felemelkedésről beszéltek, arról, hogy meg fog szűnni a pénz, a bolygónk stb. Olvasd el, hogy mit írtam a világvége várásról, akkor, mert még mindig érvényes!

 

Ezeket csak azért említem, hogy tudjuk, tudatosítsuk, nincs miért félnünk a jövőtől. Egyszer sem történtek meg azok a dolgok, melyektől nem ezrek, hanem milliók rettegtek akkoriban, és mégsem következtek be a tragédiák. Teljesen felesleges volt a sok félelem, ezért most is nézzünk pozitívan és új szemlélettel az új évtized, a 20-as évek elé.

 

A félelemmentes jövőhöz a 7 tanácsot ajánlom az élethez, az útelágazásoknál pedig használd a 7 kérdést, hogy a legjobb döntést tudd meghozni.

 

Csodás 2020-as évet, és 20-as évtizedet kívánok!

 

 

Image by Ioannis Karathanasis from Pixabay

 

7 tanács az élethez, amit nem tanítottak az iskolában

 

1. Az életed olyan, amilyennek teremted!

Ma már a tudomány is bizonyítja, hogy mindenki a saját valóságát éli a szerint, hogy hogyan tekint maga körül a világra, az életére, a tapasztalataira. Ha negatívan látjuk a dolgokat, akkor egyre több negatív dolgot fogunk tapasztalni. Ha viszont elkezded pozitívan nézni az embereket, a saját tapasztalataidat, még akkor is, ha épp nem tetszik, ami történik, egyre több pozitív dolgot hívsz be ezzel az életedbe. Tehát legközelebb, amikor épp káromkodnál egyet, hogy miért pont velem történik ez, inkább azt kérdezd helyette: vajon mit tanulhatok ebből? Mire jó nekem ez a tapasztalat? Miben segíti az életem, a fejlődésem? Teremtsd az életed olyannak, amilyennek szeretnéd!

 

2. Mindenkinek van intuíciója, neked is

Az intuícióról sem tanulunk az iskolában, mert a tudomány csak azt fogadja el valóságnak, ami mérhető. Ilyen alapon persze például a szerelem, a szeretet, a kedvesség, a hit, az elkötelezettség sem létezhetnek, hiszen ezeket sem lehet mérni sem centivel, sem mérleggel. Attól, hogy az intuíciód nem mérhető, még van, és működik, csak sok esetben nem figyelünk rá oda. Hogyan veheted észre és különböztetheted meg az intuíciód hangját a tudatodtól, az egódétól? Kattints!

 

3. Kövesd a saját céljaidat!

Élj a szerint, ahogy szeretnél, és ne a szerint, ahogy mások mondják, mutatják, vagy ami a szokás a családban! Ne azért legyél orvos, mert mindenki az volt a családban, hanem azért, mert ehhez van kedved. Azért menj egyetemre tanulni, mert kedved van hozzá, és ne azért, mert ez az elvárás. Utazd körbe a világot, ha szeretnéd, akkor is, ha a környezeted megpróbál lebeszélni róla. Lépj ki a mókuskerékből, és merj vállalkozni, ha úgy gondolod, ez neked való, akkor is, ha ilyet a környezetedben még senki sem csinált.

 

4. Kérdőjelezd meg a szabályokat, a szokásokat!

Haladd meg a saját családod, kultúrád és a szokásaidat, hogy valami egészen más, új jöhessen létre az életedben. Hogyan is érhetnénk el változást, ha azt követjük, amit mások csináltak előttünk, vagy ha ugyanazt csináljuk minden nap?

Légy önálló egyéniség, ami azt jelenti, hogy kiállsz magadért, azért, amit hiszel, és nem feltétlenül illesz bele a sokaságba, netán a családba. Nem kell besimulni és elbújni mások között. Nyugodtan felvállalhatod azt, aki vagy, hogy végre jobban érezd magad! Tartsd észben: azt gondolsz, amit csak akarsz, ehhez senkinek, semmi köze!

 

5. Kérdőjelezd meg a korlátozó gondolataidat, hiedelmeidet, nézőpontodat!

Tele van a fejünk rengeteg korlátozó gondolattól arról, hogy mit lehet, mit nem lehet, mit szabad és mit tilos csinálni. És persze arról is sok korlátozó gondolatunk, hiedelmünk van, hogy milyen vagy te magad, milyen az élet, az emberek, a nők, a férfiak. Mindezek a gondolatok befolyásolják, hogy hogyan viszonyulunk az élethez, az emberekhez és persze saját magunkhoz is. Meghatározzák, hogy mit tartunk feltétlenül fontosnak, (ami egyáltalán nem biztos, hogy még mindig fontos), követendőnek, sőt, alapvetőnek. Ezek a gondolatok, hiedelmek lehet, hogy több ezer éves értékrenden alapulnak, amik a mára már egyáltalán nem érvényesek. Épp ezért érdemes őket megkérdőjelezni, és csak azokat megtartani, melyekkel valóban egyetértesz.

 

Két alapvető korlátozó hiedelem, ami az egész világon gondot okoz:

 

Hiány van

Ha hiány lenne, akkor nem azt látnánk magunk körül, hogy mindenből jóval több van, mint elég. A Földünkön mindenkinek van elég, az persze már más kérdés, hogy vajon mindenki hozzáfér-e a Föld korlátlan forrásaihoz. A hiányt mi teremtjük (általában tudattalanul) abban a témában, ami a megoldandó feladatunk. Számtalan embernek kapcsolatból van hiánya, van akinek pénzből, van akinek egészségből, és van akinek nincs olyan tevékenysége (munkája), amiben jól érezné magát. Vizsgáld meg, hogy miben érzed a hiányt, és kezdj el hálát adni azokért a dolgokért, amik jól működnek az életedben. És vedd észre, hogy miért lehetsz hálás még azon a területen is, ahol a hiányt érzékeled. Például, ha nincs párod, vedd észre, hogy mekkora szabadságod van, és légy ezért hálás. Sose a hiányra, hanem mindig arra fókuszálj, ami jó, és amiért hálás lehetsz.

 

A kemény munka meghozza jutalmát

Ha a kemény munka valóban meghozná az eredményét, akkor már a rabszolgák is milliomosok lettek volna. De ugyebár nem így volt. Ma sincs így. Az Univerzum/energiamező ugyanis nem ismeri a kemény munka fogalmát, csak az energiákat „érti”. Így sokkal fontosabb, hogy milyen energiák, azaz érzések vannak benned, milyen érzésekkel gondolkodsz, semmint, hogy mennyit dolgozol keményen. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy várd a sült galambot a szádba, hanem arról, hogy hiába dolgozol sokat, ha közben utálod, amit csinálsz. Az a lényeg, hogy olyat csinálj, amit élvezel, mert az ilyen fajta munkával valóban sokra lehet jutni, boldognak érezheted magad folyamatosan, hiszen élvezed azt, amit teszel.

 

6. Használd a kreatív, spontán gyermeki lényed!

Minél inkább bele tudsz mélyedni valamilyen tevékenységbe úgy mint egy kisgyerek a játszásba, annál inkább leszel flow-ban, azaz áramlásban. Az áramlatot úgy is elképzelheted, hogy az életünk egy folyó, amin te egy kis csónakban evezel. Nem mindegy, hogy a folyó irányával ellentétesen, vagy vele együtt evezel. Az ellentétes irányban való evezés nagyon fárasztó, stagnálást okoz, és rossz érzésekkel jár. Amikor a folyó áramlatával együtt evezel, akkor könnyű és gyors a haladás, ott kötsz ki, ahol akarsz, és jó érzéseket okoz. Épp ezért figyelj az érzéseidre mindig, mert ez az iránytűd az életedben, ami mutatja, hogy a folyó áramlásával együtt (jó érzések) vagy éppen ellenkező irányba (rossz érzések) evezel.

 

7. Egységben vagy mindennel és mindenkivel

Egységben lenni magaddal és másokkal azt jelenti, hogy elfogadod a többi embert, lényt magad körül és nem ítélkezel sem rajtuk, sem magad felett. (Maximalistáknak külön: Ha magadat elfogadod, akkor másokat is könnyebben fogod! Hogyan segít ebben a Tudatos Kommunikáció?) Egységben lenni, magasabb nézőpontból látni és nézni az életben történő dolgokat nem mindig könnyű, különösen olyankor, amikor emberi szempontból nézve helytelennek találod azt, amit látsz. Ha azonban legalább felismered, hogy ítélkezel, akkor már ezt is tudatosan teszed. Márpedig, ha tudatosan gondolkodsz, akkor visszaveszed az uralmat az egód felett. (Olvasd el Eckhart Tolle 7 fontos gondolatát az egóról!)

 

7 kérdés, hogy hogyan hozzuk meg a legjobb döntést

 

  1. Ez a döntés segíti, hogy azzá váljak, akivé válni akarok?
  2. A döntésem segíti, hogy elérjem a hosszú távú célom?
  3. A döntésem erősíti a fontos kapcsolataimat?
  4. Van némi remegő izgalom bennem a döntéssemmel kapcsolatban, ami megerősít, hogy hozzájárul a fejlődésemhez, hogy még inkább az legyek, aki vagyok?
  5. A döntésem rossz érzést okoz, tehát figyelembe kellene ezt vennem, hogy nem ez az utam?
  6. Ha rágondolok, hogy megtettem, jobban vagy rosszabbul érzem magam?
  7. Elrepülve 5 évvel későbbre és onnan visszatekintve, hogy néz ki a döntésem, milyen következményei lettek? (Ez olyan, mintha saját magadnak jósolnál.)

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!