2020 nov 15Coaching, önfejlesztés

Hogyan éljek félelem nélkül? 7 egyszerű tanács, hogy ne félelmekben élj!


Könnyű a félelemtől megszabadulni? Valószínűleg egyetértünk, hogy nem, nem az. Ha könnyű lenne, már mindenki rég megszabadult volna tőle.

 

Elfelejtjük azonban, hogy a félelemnek alapvetően nagyon fontos feladata, életmegőrző hatása van: néha nagy szükség van (volt) rá, hogy megijedjünk, mert ez segít(ett) életben maradni.

 

Gondolj csak egy percre arra, hogy szalad feléd egy oroszlán. Mit csinálsz? Egészen biztosan rohanni fogsz, hogy megmenekülj. Ilyen helyzetben senki sem gondolkodik, hiszen nincs rá idő, azonnal futni kell, hogy túléld! És ez rendben is van, feltéve, ha utána nem fogsz állandóan rettegni, szorongani attól, hogy talán megint jönni fog az oroszlán...

 

Ez az a mód, ahogyan a félelem megmérgezi az életet. És ezt vedd szó szerint: a félelem, a stressz hatására adrenalin szabadul fel a testben, az immunrendszer működése – másra kell koncentrálni: rohanni kell az oroszlán elől – leáll (más esetben stressz hatására túlműködik, azaz autoimmun betegségek okozója lehet). Vagyis a félelem tényleg „mérgez”: a test ilyen állapotban nem képes gyógyulni.

 

Mi okoz bennünk stresszt és félelmet azon kívül, hogy jön az oroszlán?

 

3 dolog:

 

 1. Saját magaddal kapcsolatban aggódsz
 2. A másik ember dolgába ütöd az orrod, miatta aggódsz
 3. Az univerzum dolgába avatkozol, nem fogadod el a rendet, azaz azt, hogy minden úgy van, ahogyan van (Isteni rend Univerzális törvény)

 

Amennyiben a második vagy a harmadik ponttal „foglalkozunk”, minthogy ezekre semmi hatásunk sincs, biztosan frusztráltak és elégedetlenek leszünk. Egyedül magunkat tudjuk megváltoztatni, így jól tesszük, ha kizárólag azzal foglalkozunk, amivel kapcsolatban legalább elérhetünk valamit.

Ez pedig csakis mi magunk vagyunk.

 

Saját magunkkal kapcsolatban 2 dologtól félünk:

 

 1. El fogom veszíteni (amim van)
 2. Nem fogom megkapni (amit szeretnék)

 

Szeretnél-e félelemmentesen élni? Gondolom igen, hiszen különben nem olvasnád most ezeket a sorokat. A jó hír az, hogy mindennel rendelkezel ahhoz, hogy ezt megtehesd: a béke, a szeretet érzése és a félelem nélküli állapot rezgése ott van benned. Csak meg kell „hallanod” a hangját.

 

Az alábbi 7 tanácsot, aranyszabályt olvasva, gondolkozz el rajtuk és hagyd, hogy bármilyen gondolat vagy érzés felmerüljön benned, majd pedig kérdezd meg magadtól:

 

 • Értem ennek az aranyszabálynak a titkát?
 • Mennyiben tudom az életemben alkalmazni?
 • Mit érzek ezzel kapcsolatban?

 

A FÉLELEM NÉLKÜLI ÉLET 7 ARANYSZABÁLYA

 

1. Nincs félelem a jelenben.

A jövőtől való félelem nem létezik, mert még nem vagy ott, csak a gondolataid és a horrorsztorik filmszerű elképzelése okoz félelmeket benned. Változtasd meg a fókuszt, és figyelj arra, ami már jó az életedben.

 

2. A félelem egy érzés, ami valóságos.

Amikor félsz valamitől, maga a félelem valóságos érzés (a testedben kémiai reakciók indulnak be), de a miértjének az alapja mindig az, hogy nem vagy a jelenben. (Lásd az 1. pontot!)

 

3. A tér-idő, a múlt-jelen-jövő egyben van.

A kvantumfizika bizonyításai szerint az tér-idő egyben van, a múlt-jelen-jövő egyben létezik, még akkor is, ha ezt mi nem így tapasztaljuk. Bár a múltat látszólag nem tudod megváltoztatni, a hozzáállásodat és azt, hogy mit gondolsz a múltról, igen. A múlt feldolgozása megváltoztatja a jelened és a jövődet is, hiszen a múlt is benned van (a tudatalattiban futó programok formájában), tehát ha azt megváltoztatod, ami negatív, a jövőd is pozitívvá változik.

 

4. Senki és semmi nem gátolhat – csak ha hagyod.

Mindennel rendelkezel ahhoz, hogy megváltoztasd az életed és belekezdj valami olyanba, amit még nem csináltál.

 

5. Az alacsony önértékelés félelem-alapú.

Ha kevésnek érezd magad és valamivé válni szeretnél, akkor még a félelem-alapú érzés határozza meg a gondolkodásod. Hidd el, hogy minden képességgel rendelkezel ahhoz, hogy bármit elérj, amit csak akarsz. De tudd, a cél önmagában kevés, cselekedned is kell a célod érdekében.

 

6. A félelem érzése lehetőséget ad a fejlődésre.

Ha a jelenben valami félelemmel tölt el, az arról szól, hogy ebben a témában még nem tudsz teljesen a jelenben maradni. A félelmet okozó helyzet lehetőség ad arra, hogy felismerj valamit magadban és fejlődj. (Ne felejtsd: a félelem alapja a félelem-alapú érzés, ami a jövőhöz kapcsolódik, míg a kellemes élmények alapja a szeretet, a jelenben levés és az univerzummal, a saját magaddal való összehangoltság.)

 

7. Minden, amit tapasztalsz, azért került eléd, mert a rezgéseiddel magadhoz vonzottad.

Ha nem tetszik, amit tapasztalsz, változtass a gondolataidon, az érzéseiden és a cselekedeteiden.

 

 

Mit tehetsz a félelemmel?

 

 • Kérdőjelezd meg a negatív gondolataidat! (Rossz vagyok? Meg fogok bukni? El fogok késni? Meg fog csalni?)
 • Vedd számba, mi lehet a legrosszabb, ami történhet! Ezzel már ki is vetted a félelem „méregfogát”.
 • Ha tudod - tudatosítod - mire számíthatsz, mindjárt nem is olyan félelmetes, és még arra is rájöhetsz, hogy mit tudsz tenni.
 • Készülj fel alaposan! (Ha már tudod mi a legrosszabb, ami történhet, fel tudsz készülni - tanulsz, hogy ne bukj meg, több időt szánsz a haldoklóra addig míg él, stb.)
 • Lélegezz mélyeket, hosszan, a hasadba. A félelem hatására a lélegzésünk is felületessé válik, pedig ilyenkor lenne a legnagyobb szükség a napfonat csakrát energiával feltölteni. A napfonat csakra az a csakránk, mely a negatív energiákat és a félelem érzéseket kezelni tudja. Ha van energia a csakrában, akkor van bizalmunk abban, hogy képesek vagyunk megoldani a helyzeteinket, a félelmeket is. Ha azonban nincs energia - mert a félelem blokkolja -, akkor nehéz szembenéznünk a félelmeket okozó dolgokkal. A hasi légzéssel a napfonatnak adsz azonnal energiát. A hasi légzés megnyugtat, és ezzel képes lehetsz a helyzeted egészen másképp látni és a félelem-alapú érzéseket kezelni.

 

 

Nyugodtan érezd át a félelem érzését, miközben tudatosítod, hogy hol érzed a testedben. Milyennek érzed? Tudatosítsd, hogy van-e valamilyen illata/szaga, formája, milyen a tapintása, mekkorának érzed? Engedd, és képzeld el, ahogy átalakul benned valami olyanná, ami tetszik neked.

Bármilyen helyzetben is legyél te, vagy a környezeted, a világ, a félelem nem fog segíteni. Ha úgy érzed sok mindenben gátol a félelem, netán fóbiáid is vannak, akkor keress meg, hogy az Intuyching™, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ rendszer segíthessen neked abban, hogy a félelmek átalakulhassak. 

 

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2023. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!