A Lélek és az egó

Úgy vélem nem egyszerű megértenünk, de elmondom, hogy én hogyan gondolkodom róla. Képzeld el, hogy az egó a lovaskocsi, ami halad, megy előre. Nem nagyon gondolkodik, csak halad. A Lélek pedig a kocsis.

Ő irányítja a lovaskocsit. Remek az összhang, eljutunk gyorsan oda, ahova szeretnénk.  Probléma akkor van, ha a Lélek nem irányít, hanem hátul zötykölődik, és ezért például egy félelmetes dolog esetén a lovak (az egó) úgy megbokrosodnak, hogy belerohannak a szakadékba!!

A Léleknek irányítania kell az egót, összhangba kell hoznia a spirituális (szellemi) alapelvekkel és célokkal. Az "egónak" egyébként van életmentő funkciója is: bizonyos helyzetekben (pl.: rohan feléd egy oroszlán) nem kell mérlegelned, gondolkodnod, hogy “mit is kell most csinálnom?”, hanem egyszerűen csak rohansz, mert félsz! Ilyenkor a félelem (az egó) életmentő funkciót lát el, úgyhogy nagyon is jól működik.

Szóval szerintem az a lényeg, hogy a Lélek és az egó (a testtel is) együttműködve és egymást segítve létezzenek. Érdemes nem elkülönültségben gondolkodni erről is, hiszen EGYSÉG van. Nincs Lélek egó nélkül, és egó Lélek nélkül. Mint ahogy Isten/ Szellem/ Univerzum (legyen bármilyen fogalmad is róla) bennünk van, és nem pedig valahol fent a felhők között... :)

Az egótól nem megszabadulni kell (most már érthető, hogy nem is lehet, hiszen a Lelkünk természetének a része, a teremtési folyamat során alakul ki), hanem irányítani, kezelni, hogy összhangban, EGYSÉG-ben működjön együtt a Lelkünkkel. Így kényelmesen haladhatunk az életünkön át... :)

Csodás napokat! Légy magadhoz jó!

Erika

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

Címkék
egó
« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!