A Lélek és az egó
szept26

A Lélek és az egó

Hogyan érthetjük meg a Lélek és az egó kapcsolatát? (Már erről is volt szó valamelyik kérdés során, de ez nyilván sokakat érdekel, így leírom megint.)


Úgy vélem nem egyszerű megértenünk, de elmondom, hogy én hogyan gondolkodom róla. Képzeld el, hogy az egó a lovaskocsi, ami halad, megy előre. Nem nagyon gondolkodik, csak halad. A Lélek pedig a kocsis.

Ő irányítja a lovaskocsit. Remek az összhang, eljutunk gyorsan oda, ahova szeretnénk.  Probléma akkor van, ha a Lélek nem irányít, hanem hátul zötykölődik, és ezért például egy félelmetes dolog esetén a lovak (az egó) úgy megbokrosodnak, hogy belerohannak a szakadékba!!

A Léleknek irányítania kell az egót, összhangba kell hoznia a spirituális (szellemi) alapelvekkel és célokkal. Az "egónak" egyébként van életmentő funkciója is: bizonyos helyzetekben (pl.: rohan feléd egy oroszlán) nem kell mérlegelned, gondolkodnod, hogy “mit is kell most csinálnom?”, hanem egyszerűen csak rohansz, mert félsz! Ilyenkor a félelem (az egó) életmentő funkciót lát el, úgyhogy nagyon is jól működik.

Szóval szerintem az a lényeg, hogy a Lélek és az egó (a testtel is) együttműködve és egymást segítve létezzenek. Érdemes nem elkülönültségben gondolkodni erről is, hiszen EGYSÉG van. Nincs Lélek egó nélkül, és egó Lélek nélkül. Mint ahogy Isten/ Szellem/ Univerzum (legyen bármilyen fogalmad is róla) bennünk van, és nem pedig valahol fent a felhők között... :)

Az egótól nem megszabadulni kell (most már érthető, hogy nem is lehet, hiszen a Lelkünk természetének a része, a teremtési folyamat során alakul ki), hanem irányítani, kezelni, hogy összhangban, EGYSÉG-ben működjön együtt a Lelkünkkel. Így kényelmesen haladhatunk az életünkön át... :)

Csodás napokat! Légy magadhoz jó!

Erika

 
 

Szeretettel,

Erika

 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

 

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!


FACEBOOK

Itt csatlakozz a nyilvános SzuperTudatos FB csoporthoz

SzuperTudatos Önfejlesztés™ FB oldal

SzuperTudatos Világ FB oldal

László Erika hivatalos FB oldala

Tudatos Kommunikáció FB oldal

SuperConscious World®©™ FB oldal

LINKEDIN

László Erika oldala

 

TUDTAD?

Erika videósorozatban beszél az élet dolgairól. Kattints ide, és válogass!

 

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

 

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

 

 

 


Pozitív gondolkodás?
márc17

Pozitív gondolkodás?

A napokban válaszoltam egy kérdésre a blogon, azzal kapcsolatban, hogy vajon én mindig meg tudom-e tartani a pozitív életszemléletemet, gondolkodásomat.
Pozitív gondolkodás a DE varázsszóval
márc25

Pozitív gondolkodás a DE varázsszóval

A DEMERT Módszerrel™ könnyen felismerhető és támogató hitté változtatható bármilyen - a pozitív gondolkodásnak ellentmondó – hiedelem a tudatalattiban!
Tízmillószoros nap - 9 teremtő gondolat, amivel pozitív dolgokat teremthetsz és magasabb tudatosságra kerülsz
márc01

Tízmillószoros nap - 9 teremtő gondolat, amivel pozitív dolgokat teremthetsz és magasabb tudatosságra kerülsz

Nemcsak tízmilliószoros napokon használhatod az alábbi 9 teremtő és pozitív gondolatot, hogy a tudatosságod emelkedjen, és nagyobb boldogságban élj.
Vasárnapi ebéd brüsszeli bürokrácia módra - Humor
febr17

Vasárnapi ebéd brüsszeli bürokrácia módra - Humor

Az alábbi kis humoros írás jól szemlélteti, hogyan tudunk valamibe úgy rengeteg (és fölösleges!) energiát tenni, hogy végül nem csinálunk semmit, és eredmény sem lesz.
László Erikáról

 

Erika transzformációt és boldogságot, harmóniát elősegítő és kommunikáció instruktor, tanácsadó. A SzuperTudatos Önfejlesztés™ (SuperConscious Self-Coaching™) intuitív coaching rendszer kifejlesztője, a Tudatos Kommunikáció tréningprogram létrehozója, a világon egyedülálló hiedelem-átalakító DEMERT Módszer™ és a Numeropátia™ megalkotója, valamint a SzuperTudatos Világ™ nemzetközi hálózat (SuperConscious World™) társalapítója és szakmai vezetője.

3 nyelven tanít, 25 országból, 5 kontinensről származó hallgatói és kliensei száma több ezerre becsülhető.

Több, mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, valamint több száz önfejlesztő és kommunikációs tréninget és tanfolyamot tartott világszerte.

 

A CoachOK és a Wellness Universe tagja

 

KAPCSOLAT

Email: erika.laszlo-kukac-laszloerika.hu

Skype: erika.laszlo

Mobil: +36 703656561

 

IMPRESSZUM

Legnépszerűbb cikkek

 

 

A SzuperTudatos közösséget és tagjainak hálózatát, transzformáló tanfolyamait az SCC.WORLD oldalon találod.

 

 

Kövess Facebookon is!

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, Tudatos Kommunikáció™, a DEMERT Módszer™, a Numeropátia™) védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020  All rights reserved. -  Hosted by Orangewebsite.com (Iceland)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

totalstudio.hu
Ingyenes Lélekemelő hírlevél!

Iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre! A levelekről bármikor leiratkozhatsz.