Pénzteremtés, pénz vonzása

Rejtett pénzblokkok leleplezése: A vállalkozásod pénzügyi sikerének 3 fő akadálya
 

Amennyiben pénzblokkok működnek benned tudattalanul, sajnos teljesen mindegy, hogy mivel próbálkozol, az eredmény nem lesz kielégítő. Amikor pénzblokkok működnek benned az gyakran olyan érzés, mintha állandóan valami láthatatlan plafonba vernéd bele a fejed, és nem érted, hogy miért nem sikerül elérned azt, amit akarsz. A saját pénzblokkokhoz általában hozzájöhet a környezetből (pl.: gazdasági válság van) ránk ható sok hiedelem és energia, ami csak nehezíti a helyzetet.

 

A több, mint 30 országból (és 5 kontinensről) származó kleinseimmel és tanítványaimmal szerzett 20 éves tapasztalatom alapján nyugodtan mondhatom, hogy ezek a pénzblokkok és pénzhiedelmek nagyon általánosak a világban.

 

Miért fontos tudnod ezt a pénzblokkokról?

 

Azért, mert ez azt jelenti, hogy még akkor is hatnak ránk ezek a pénzblokkok és pénzhiedelmek, ha te magad nem hiszed ezeket. Hongkongtól a Karib szigetekig, Amerikában, Európában és Ausztráliában ugyanúgy, és ugyanazok a pénzblokkok működnek.

 

Vajon az alábbi pénzblokk megnyilvánulások közül melyik lehet az, ami érint téged?

 

1. Rejtett pénzblokk: Kiégés és túlterheltség

Nagyon általános probléma, nagyon sok vállalkozó és cégvezető küzd vele. A kiégés egyik oka (és nagyon sokszor az egyetlen oka!), hogy nem kéred el azt az árat, amivel elégedett tudnál lenni. (Ha alkalmazottként dolgozol, akkor is érvényes rád, akkor nem kapsz annyi fizetést, amennyivel elégedett lennél.)

Mivel a bejövő pénzzel nem vagy elégedett, emiatt önértékelési problémák merülnek fel - nem vagyok elég jó, a többiek jobbak nálam stb. - elégedetlenség lesz benned nemcsak a megkeresett pénzzel, de magaddal szemben is, így idővel kerülni fogod, hogy újabb kliensek, újabb munkák megtaláljanak, hiszen nem akarod magad leértékelve és rosszul érezni.

 

Ez azonban egy ördögi kör, ami elvisz a 2. ponthoz, ami az ügyfelekről, a munkákról szól.

 

Sok hiedelmünk szól arról, hogy pénzt csak nehezen, kemény munkával lehet megkeresni. Ha ezt te is így gondolod (és ha „csak” tudatalatt gondolod így, akkor nem is tudsz róla, mégis hat rád, ráadásul sokkal inkább, mintha csak tudatosan gondolnád), akkor valószínűleg a szükségesnél sokkal nehezebbé teszed a pénz „megkeresését".

 

Az is lehet, hogy nehéz számodra másoknak kiadni a munkát, és úgy gondolod, hogy mindent neked kell megcsinálnod. Ebben persze aztán meg nagyon kifáradsz, kiégsz és a sok feladat túlterhetté tesz.

 

Milyen pénzblokkok állhatnak a háttérben?

Néhány példa:

 • Csak kemény munkával lehet pénzt keresni.
 • Az én szakmámban nem lehet sokat keresni.
 • Nem adhatom ki a munkát másnak, mert akkor nem lesz jó.
 • Minimum 8 órát kell minden nap dolgozni.
 • A szüleim is sokat dolgoztak, nekem is ezt kell csinálnom.

 

Ha például kevés a bevételed, de tele van írva ügyfelekkel a naptárad, akkor feltétlenül érdemes árat emelned. Így lehet, hogy kevesebb lesz a kliensed, viszont a megemelt árak miatt a kevesebb ügyfél is hoz annyit, mint előtte a sok, ráadásul sokkal több lesz a szabadidőd.

 

Támogató hit:

A pénzkeresés (a pénz megteremtése) könnyű, sőt, örömteli játék, szórakozás nekem!

 

Elgondolkodtató kérdések (Ha van Intuyching® táblázatod, használd a százalékos kérdésekhez, és alakítsd át!):

Vajon érdemes árat emelnem?

 • Hány %-ban vagyok elégedett a jelenlegi áraimmal?
 • Hány % negatív energia kapcsolódik a jelenlegi áraimhoz?
 • Hány % pozitív energia kapcsolódik a jelenlegi áraimhoz?

 

 

2. Rejtett pénzblokk: Ügyfelekkel való gondok

Ha alulértékeled magadat (nem vagyok elég jó és hasonlók) és azt, amit csinálsz, (a szolgáltatásom, termékem nem olyan jó, mint másoké, nem jó a webshopom stb.) hajlamos lehetsz olyan ügyfeleket vonzani, akik kedvezményeket (netán visszatérítést) kérnek. Lehet, hogy sokszor kritikusak és kevesen elégedettek, bármennyire is adsz többet és jobbat, mint mások.

 

A kritika (nem vagyok elég jó) pénzblokként fog működni.

 

És a kritika meg fog jelenni máshol is, azaz téged is fognak kritizálni az ügyfeleid (a családod, a munkatársak stb.) De erre is van megoldás! A lehető leggyorsabban érdemes az önértékelésen, öntiszteleten és az önbizalom kérdéskörén dolgozni, hogy ne kritizáld magad, hanem fogadd el, olyannak magad, amilyen vagy.

 

Az önértékelésen kívül a kliensekkel kapcsolatban az egyik legfontosabb dolog, amit az elmúlt 20 évben megtanultam az, hogy nem minden ügyféllel kell együttdolgozni. Vannak olyanok, akiknek egyszerűen én nem vagyok megfelelő, és így persze ő sem lesz megfelelő nekem. Nagyon fontos ezért nemet mondani azoknak az ügyfeleidnek, akikkel bármi okból nem érzed jól magad. Menjenek nyugodtan máshoz! És hidd el, hogyha egy klienst elengedsz, kettő jön helyette, akivel könnyű dolgod lesz.

 

Milyen pénzblokkok állhatnak a háttérben?

Néhány példa:

 • Aki ügyfelekkel/vevőkkel dolgozik, az nem válogathat.
 • Nincs jogom ügyfelet elküldeni.
 • Minden ügyfelet ki kell szolgálnom.
 • Minden ügyfelet bármi áron meg kell tartanom, mert ha nem, akkor nem lesz elég.
 • Nincs elég ügyfelem, ezért meg kell tartanom mindenáron, amennyi van.
 • Nem vagyok elég jó.
 • Nincs elég pénz (szeretet stb.).

 

Támogató hit:
Ha egy klienst elengedek, kettő jön helyette, akivel könnyen együttműködünk.

 

Elgondolkodtató kérdések (Ha van Intuyching® táblázatod, használd a százalékos kérdésekhez, és alakítsd át!):

Mely ügyfeleket lenne fontos máshoz irányítanod, elküldened?

 • Hány %-ban vagyok elégedett az ügyfélkörömmel?
 • Hány % negatív energia kapcsolódik a jelenlegi ügyfélkörömhöz?
 • Hány % pozitív energia kapcsolódik a jelenlegi ügyfélkörömhöz?

 

3. Rejtett pénzblokk: Féltékenység és harag

Ezt manapság a közösségi média különösen gerjeszti, ezért érdemes nem folyton ezeken a platformokon nézelődnöd.

Mivel nekem elég sok kliensem és hallgatóm is fent van ezeken a platformokon - és tudom, hogy milyen bajokkal küzdenek (évek óta), miközben csodás fotókat tesznek fel magukról, mintha legalábbis semmi bajuk sem lenne -, így nyugodtan elhiheted nekem, hogy a közösségi média (általában) nem a valóságot tükrözi, így teljesen felesleges ezzel idegesíteni magad.

 

Azonban akár az igazat teszi ki magáról valaki, akár a hamisat (nehéz megkülönböztetni ezt egymástól), és ez megérint téged,

féltékenységgel tölt el, akkor érdemes felismerned, hogy mi az igényed, ami nem teljesül, ami miatt ebben a pillanatban

féltékenységet érzel.

 

A féltékenység nagyon káros negatív energia, ami eredetileg csak irigység volt. Az irigység vezethet jóra, motiválhat bizonyos dolgok elérésére, míg a féltékenység ártó energia, ami mindenkinek csak rosszat tesz. Érdemes felismerni a féltékenység mögött az irigységet, ami arra sarkkalhat, hogy te is elérd azt, amit mások.

 

Neale Donald Walsh írja a féltékenységről:

Az irigység természetes érzelem, ami arra ösztönöz, hogy újra megpróbáld; hogy még elszántabban próbáld; hogy addig küzdj, amíg sikerrel nem jársz. Az irigység egészséges és természetes érzés.

Ha a gyereknek megengedik, hogy kifejezésre juttassa az irigységét, felnőtt korára egészégesen áll hozzá az irigységhez, és többnyire gyorsan túlteszi magát rajta.

Akikbe belenevelték, hogy az irigység nem helyénvaló, hogy elítélendő átélni és kifejezésre juttatni, azokra felnőttként nehéz idők várnak, amikor szembe kell nézniük az irigységükkel.

Az irigység tartós elfojtása végletesen természetellenes érzelemhez, féltékenységhez vezet. Embereket öltek féltékenység miatt. Háborúk törtek ki, birodalmak dőltek meg.

 

Milyen pénzblokkok állhatnak a háttérben?

Néhány példa:

 • Mindig csak másokkal történnek jó dolgok, velem nem.
 • A többiek jobbak nálam.
 • Én értéktelen vagyok. (lásd 1. pont, önértékelés)
 • Nekem ilyenre nem telik.
 • Szerencsétlen vagyok.
 • Mások sokkal gazdagabbak, mint én.
 • Másoknak könnyebb, mint nekem.

 

Támogató hit:
Az életem csodás, gazdag és szerencsével teli. Állandóan jó és érdekes dolgok történnek velem.

 

Elgondolkodtató kérdések (Ha van Intuyching® táblázatod, használd a százalékos kérdésekhez, és alakítsd át!):

Mennyivel kevesebb időt lenne érdemes eltöltened a közösségi médián? (Tűzz ki magadnak egy maximum időt, amit naponta eltöltesz ott, és csökkentsd le azt is.)

 • Hány %-ban vagyok elégedett az életemmel?
 • Hány % negatív energia kapcsolódik a jelenlegi életminőségemhez?
 • Hány % pozitív energia kapcsolódik a jelenlegi életminőségemhez?

 

Tehát, vedd számba, melyik az, ami leginkább fontos most?

1. Rejtett pénzblokk: Kiégés és túlterheltség

2. Rejtett pénzblokk: Ügyfelekkel való gondok

3. Rejtett pénzblokk: Féltékenység és harag

 

Ha szeretnéd, hogy segítsek neked abban, hogy a pénzblokkok ne akadályozzanak a cégedben, itt van pár lehetőség:

 

 

Csak nagyon elkötelezetteknek: töltsd ki a kérdőívet, (itt találod), ha szeretnél kliensként hozzám bekerülni. A kitöltés még nem garantálja, hogy ügyfélként fogadni tudlak, de ez az első lépés, ha velem szeretnél a pénzblokkjaidon (esetleg más témán) dolgozni. (Ha nem kapnál választ, kérlek írj emailt, hogy kitöltötted a kérdőívet.)

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!