Anya csak egy van, de mit csináljunk, ha neheztelés van bennünk iránta?
máj06

Anya csak egy van, de mit csináljunk, ha neheztelés van bennünk iránta?

Anya csak egy van (nekem sajnos már egy sincs), és nagyon sokszor nem becsüljük meg, míg velünk él. A 7 lépéses gyakorlat segíthet feloldani a neheztelést anyával szemben.


Sajnos az én anyukám már nincs velünk a földi síkon, de szerencsére “éteri” módon továbbra is kapcsolatban tudok lenni vele, amiért nagyon hálás vagyok. :)

 

A fizikai jelenléte persze nagyon hiányzik, de elfogadtam, hogy ez így van jól. Nekem könnyű rágondolni és ünnepelni őt, mert nagyon szeretem.

 

Természetesen nekünk is voltak gondjaink egymással (főleg kamaszkoromban - kinek nem?), de alapvetően jó volt a kapcsolatunk. Felnőttként pedig sokkal jobban megértettemi, hogy mi miért történt, és el tudtam fogadni, hogy mire volt jó nekem az a tapasztalat, amit tőle kaptam.

 

Megtanultam szeretni, elfogadni és tisztelni magam. Ez azonban nincs anélkül, hogy az ember ne szeretné, fogadná el és tisztelné a szüleit, feltétel nélkül. Elvégre a vérünkben “folyik” apa és anya is. :)

 

Épp ezért ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és szerethessük, tisztelhessük, elfogadhassuk magunkat, fontos, hogy a szüleinkkel kapcsolatban is így érezzünk, és ne legyen bennünk velük kapcsolatban semmi neheztelés.

 

Hogy lehet elkezdeni feldolgozni az esetleges nehezteléseket anyával, hogy jövőre már könnyedén ünnepeljünk? (Akár élnek még, akár nem, ez nem számít.)

 

A legfontosabb a szülőkkel kapcsolatos érzéseink, neheztelésünk, haragunk feldolgozása lenne. Ha erre nincs lehetőség, érdemes az alábbi 7 lépéses gyakorlatot megcsinálni:

 

  1. Írd le mit szeretsz (szerettél) az anyukádban. Mi volt az a (legalább) 3 “jó” tulajdonsága, ami leginkább jellemző volt rá?
  2. Gondold végig és írd le, hogy, miben nyilvánul meg benned az ő 3 “jó” tulajdonsága?
  3. Mi az, amit nem szeretsz (szerettél) benne? Mi az a 3 “rossz” tulajdonsága, amire ha rágondolsz, még most is zavar (ha van ilyen)?
  4. Gondold végig és írd le, hogy mikor és hogyan nyilvánul meg benned ez a 3 “rossz” tulajdonság?
  5. Miért haragszol, neheztelsz rá még most is? Ha találsz magadban nehezteléseket, haragot, végezz megobocsátó gyakorlatot, hogy ne vidd tovább magaddal a haragot.
  6. Gondold végig, mit kaptál útravalóként tőle, és mi lett volna belőled, ha nem lett volna jelen az életedben? (pl.: Árvaházban nőttél volna fel?)
  7. Írd le, hogy miért vagy neki hálás! (Pl.: Azért is lehetsz hálás, hogy mindig megszidott - rombolta az önértékelésed -, hiszen ez segített abban, hogy elindulj a változtatás útján.)

 

Kívánom, hogy minél előbb a lehető legjobb kapcsolatban élj az anyukáddal (ha már nincs veled, akkor legalább gondolatban), mert így leszel te is teljesebb és boldogabb!

 

Csodás napokat! Légy magadhoz és másokhoz is jó! :)

 

Szeretettel,

Erika

 
 

Szeretettel,

Erika

 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

 

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!


FACEBOOK

Itt csatlakozz a nyilvános SzuperTudatos FB csoporthoz

SzuperTudatos Önfejlesztés™ FB oldal

László Erika hivatalos FB oldala

SuperConscious World®©™ FB oldal

LINKEDIN

László Erika oldala

 

TUDTAD?

Erika videósorozatban beszél az élet dolgairól. Kattints ide, és válogass!

 

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

 

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

 

 

 


László Erikáról

 

Erika transzformációt és boldogságot, harmóniát elősegítő és kommunikáció instruktor, tanácsadó. A SzuperTudatos Önfejlesztés™ (SuperConscious Self-Coaching™) intuitív coaching rendszer kifejlesztője, a Tudatos Kommunikáció tréningprogram létrehozója, a világon egyedülálló hiedelem-átalakító DEMERT Módszer™ és a Numeropátia™ megalkotója, valamint a SzuperTudatos Világ™ nemzetközi hálózat (SuperConscious World™) társalapítója és szakmai vezetője.

3 nyelven tanít, 25 országból, 5 kontinensről származó hallgatói és kliensei száma több ezerre becsülhető.

Több, mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, valamint több száz önfejlesztő és kommunikációs tréninget és tanfolyamot tartott világszerte.

 

A CoachOK és a Wellness Universe tagja

 

KAPCSOLAT

Email: erika.laszlo-kukac-laszloerika.hu

Skype: erika.laszlo

Mobil: +36 703656561

 

IMPRESSZUM

Legnépszerűbb cikkek

 

 

A SzuperTudatos közösséget és tagjainak hálózatát, transzformáló tanfolyamait az SCC.WORLD oldalon találod.

Kövess Facebookon is!

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, Tudatos Kommunikáció™, a DEMERT Módszer™, a Numeropátia™) védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020  All rights reserved. -  Hosted by Orangewebsite.com (Iceland)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

totalstudio.hu
Ingyenes Lélekemelő hírlevél!

Iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre! A levelekről bármikor leiratkozhatsz.