2012 ápr 15

Az 5 legfontosabb megbánás életünk végén

Tapasztalatairól blogjában számolt be, illetve a leggyakoribb haldoklói megbánásokról könyvet is írt: The Top Five Regrets of the Dying (A haldoklók öt leggyakoribb megbánása) címmel. Íme, az 5 legfontosabb megbánás.

1. Bárcsak lett volna bátorságom a saját életemet élni, és nem azt, amit mások vártak el tőlem.

Ez volt a leggyakoribb megbánás. Az emberek halálos ágyukon visszatekintve az életükre rájönnek, hogy még álmaik felét sem sikerült valóra váltaniuk. A legtöbb ember abban a tudatban hal meg, hogy saját magát okolhatja a beteljesületlen álmokért. Sokan csak ekkor döbbennek rá, hogy a választásaik formálták az életüket. Választások, melyek alapján tettek vagy nem tettek meg dolgokat.

2. Bárcsak ne dolgoztam volna olyan sokat.

Különösen a férfiak sajnálkoznak a sok munka, a pénz és az anyagiak hajszolása és  - ennek következtében – az elhanyagolt feleség, család, gyerekek, barátok, hiányzó szabadidő miatt.

3. Bárcsak lett volna bátorságom kimutatni az érzéseimet.

Sokan félnek az érzések kimutatásától, mert attól tartanak, hogy így védtelenekké válnak, vagy mert félnek a konfliktusoktól. A másik oka, hogy nem beszélünk az érzésekről az, hogy nem is tanultuk meg kifejezni őket. A Tudatos kommunikáció tréningeken felnőtt emberek döbbennek rá, hogy nem ismerik és nem tudják megfogalmazni, hogy mi zajlik bennük az érzéseik szintjén.

Pedig a visszafojtott érzések (negatív energiák mint például a neheztelés, a harag, féltékenység) csak további gondokat, kapcsolati konfliktusokat, alacsony önértékelést és végső soron betegségeket okozhatnak. Az őszintén kifejezett érzések bár lehet, hogy időlegesen bántanak másokat – amely érzésekért csakis ők a felelősek, és jó tudni, hogy mi nem tudjuk mások érzéseit és reakcióit kontrollálni, akármit is csinálunk – végső soron minden kapcsolatot egy magasabb szintre emel. Vagy úgy, hogy jobbá tesz, vagy úgy, hogy véget vet neki, és eltávolítja az életünkből azt, amire már nincs szükség. Mindkét esetben mindenki csak jól jár. :)

4. Bárcsak ápoltam volna a baráti kapcsolataim.

A haldoklók mindig rájönnek, hogy az emberi kapcsolatok voltak (lettek volna) a legfontosabbak. Az utolsó időszakban sem a pénz, sem a társadalmi status, sem semmilyen elért eredmény nem számít, kizárólag csak az emberi kapcsolatok és a szeretet, ami igazi fontossággal bír.

A másik oldalra nem viszünk magunkkal semmilyen anyagi javat, csak az energiákat és érzéseket, melyeket a kapcsolatainkban éltünk meg.

5. Bárcsak megengedtem volna magamnak, hogy boldogabb legyek.

Bár az életünk és választásaink rólunk szólnak, sokan annyira belevesznek a mindennapokba, hogy még a boldogságra sem “érnek rá”. A családi, generációs minták, társadalmi elvárások és szokások miatt még a boldogságot, a felszabadult örömet sem élik meg sokan.

Fontos lenne az álmainkat és saját magunkat (a Lelkünket) is be- és kiteljesíteni és tisztelni addig, amíg képesek vagyunk rá. Nem is vesszük észre, és egyáltalán nem vagyunk azért hálásak, hogy egészségesek vagyunk és élünk. Csak akkor figyelünk rá, amikor éppen nem érezzük jól magunkat netán betegek vagyunk, vagy amikor már túl késő

Ezért inkább figyeljünk mindig arra, ami jó érzést okoz bennünk, hiszen az érzéseket visszük majd magunkkal. És azért sem mindegy, hogy jó vagy rossz érzésekkel éljük az életünket, mert ezek az érzések határozzák meg az életünk minőségét. :) És végül az 5 megbánás után álljon itt 5 Támogató hit a kiteljesedett és boldog élethez, hogy érdemes legyen az életünk filmjét földi pályafutásunk végén végignézni:

1. Figyelek magamra, az álmaimra és a szeretteimre. Mindent megteszek azért, hogy csodás életfilmet rendezzek.
2. Hálás vagyok az egészségemért és mindent megteszek érte, hogy az életem minden pillanatát boldogan éljem meg.
3. Az élet a választásaimon múlik. Tudatosan és bölcsen a harmóniát, a boldogságot, a nevetést és a szórakozást választom minden pillanatban.
4. Mostantól úgy élek, hogy az életem végén ne bánjak semmit sem.
5. Az élet csodás és én megérdemlem, hogy minden percét teljes szívvel élvezzem!

Csodás pillanatokat, napokat, és kiteljesedett életet!

Szeretettel, :)

Erika

Szeretettel,

Erika

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™© , SzuperTudatos Világ™, Intuyching™©, SzuperTudatos Önfejlesztés™©, Tudatos Pénz Teremtés™ , TUDKO-Tudatos Kommunikáció™© , a DEMERT Módszer™©, a Numeropátia™© 
védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020 -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy