2010 jan 04Kommunikáció

Cikk - Bio info magazin - 2008. február

Az alábbi cikk a Bio info  (Természetes életmód és programajánló magazin) 2008. februári - 28. számában jelent meg, Réti Andrea tollából, a velem készült interjú alapján.

 

Mindannyiunk számára vágyott cél, megoldandó életfeladat a harmónia elérése, a sorsfordulókban, különböző élethelyzetekben való helytállás. Gyermekként, a társadalmi, környezeti hatások, ill. a neveltetésünk következtében gyakran rögzítünk téves, hibás hiedelmeket, és ítéleteket.

 

Ennek következtében a későbbiekben számos fájdalmat és zűrzavart tapasztalhattunk meg, ill. ki voltunk, vagyunk téve olyan eszméknek és fogalmaknak, amelyek effélét keltenek bennünk. Hibáztatunk, és áldozatnak érezzük magunkat ahelyett, hogy vállalnánk a felelősséget azért, amit mi teremtettünk. Legtöbbünk életében vannak olyan pillanatok, amikor megkérdezzük magunktól: „Mi késztetett arra, hogy így viselkedjek? Mi a baj velem?”

 

A felelet ott hever tudat alatti elménk mélyén. Habár a tudat alatti elmét tekintve sok hiedelem rejtve van, és még a létezésüknek sem vagyunk tudatában, így is megmutatkoznak az életünkben, függetlenül attól, hogy tisztában vagyunk-e velük, vagy sem, és gyakran hoznak létre diszharmonikus, korlátozó és káros hatásokat. Az életünket, akár jó, akár rossz, azok a gondolatmagvak határozzák meg, amelyeket a tudat alatti elménk termőföldjébe vetünk. Lehetőségeink határa nem a külső, hanem a belső térben található.

 

A tudatos elme olyan, mint a halászok hálója. Az érzékszervek segítségével begyűjti, kihalássza az információkat, különféle elképzeléseket, hiedelmeket és ítéleteket alakít ki belőlük, azután pedig elraktározza őket a tudat alatti elmében. Minden dolog, amit az érzékszerveinkkel megfigyelünk, valamint az összes gondolatunk és érzelmünk, amelyet a megfigyeléseink eredményeként megtapasztaltunk, tudatosságunk felszíne alatt, tudat alatti elménkben raktározódnak el.

 

Az ezotérikus tanok szerint előző életeinkből és a generációból, melybe beleszülettünk is vannak olyan beidegződéseink, melyek gátlóan hatnak ránk. A Lélek, amikor új életet választ magának, kiválasztja azt a környezetet, melyben fejlődni akar. Ehhez kiválasztja a megfelelő országot, népet, szülőket. Így aztán pontosan olyan környezetbe fog kerülni, amely számára a fejlődés érdekében fontos, még ha ez a választás időnként igazságtalannak, vagy fájdalmasnak tűnik is.

 

Tudatos lényekként folyamatosan jeleket és útmutató lehetőségeket kapunk a Szellemtől. A jeleket a bennünk lévő belső hang, az intuíció, a belső tanító, vagyis az „örökkévaló Tudatossággal, /Szellemmel, /Istennel”  lévő kapcsolat útján ismerhetjük fel. Ez a szív, és nem az ész útja. A szellemi megértés szabadítja ki az embert a tudatlanság és a kétségbeesés sötétségéből.

 

Szellemileg tudatos felnőttként tudatos énünket használhatjuk arra, hogy átválogatjuk tudat alatti elménk tartalmát, és elengedjük a romboló elképzeléseket, gondolatokat és érzéseket. Hogy mit teszünk a személyes életünkkel, az csak rajtunk múlik. Megkaptuk az adottságainkat, képességeinket és eszközeinket, hogy olyan életet hozzunk létre, amelyben hiszünk.

 

Mert a kulcs a HIT! (nem a vallás!)

 

Lehet, hogy hiszünk valamiben, és minden erőnkkel a megvalósításán iparkodunk, mégis akadályokba ütközünk, ugyanis a tudat alatti elménkben rejtőzhetnek olyan hiedelmek, amelyek ellentétesek ezzel a számunkra fontos dologgal. Valamennyi tapasztalat része az ember fejlődési folyamatának. Minden személyes benyomás és élmény valójában lecke.

 

Amikor erre ráébredünk, képesek leszünk megkeresni a tanítást minden egyes tapasztalatban, tanulni fogunk belőle, majd elengedjük ezt az energiát, és továbblépünk a következő leckéhez. Mindenben, ami csak elér hozzánk, benne van a jó. Végül, amikor már elbocsátottunk minden romboló elképzelést a tudat alatti és a tudatos elméből, az összegyűjtött pozitív eszmék új világot, új kivetülést teremtenek.

 

Az alábbi gondolatokat Robert E. Detzler Spirituális Választerápia című könyvének és László Erika  SVT-tanácsadó és -tanár útmutatásának köszönhetem. - Réti Andrea

 

Csodás napokat! Légy magadhoz jó!

 

Erika

Szeretettel,

Erika

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™© , SzuperTudatos Világ™, Intuyching™©, SzuperTudatos Önfejlesztés™©, Tudatos Pénz Teremtés™ , TUDKO-Tudatos Kommunikáció™© , a DEMERT Módszer™©, a Numeropátia™© 
védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020 -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!