Cikk - Egó megnyilvánulások...

A teljes cikket elolvashatod itt az alábbiakban, illetve az Egészségguru honlapján (itt). A cikk:

EGÓ MEGNYILVÁNULÁSOK SPIRITUÁLIS, EZOTÉRIÁBAN MOZGÓ SZEMÉLYEK ESETÉBEN

Egó megnyilvánulásai mindenkinek vannak, akinek teste van és él. Csak van olyan, aki ezt tudja kezelni, és van, aki nem, vagy kevésbé. Az egótól nem lehet megszabadulni és nem is cél, hacsak nem szeretnél kilépni a testedből (azaz meghalni itt, a földön, a fizikai szinten).

Sokan foglalkoznak különböző spirituális és ezoterikus módszerekkel (jóslás, kártyaolvasás, asztrológia, médiumitás, tisztánlátás, energiával kezelő módszerek stb.), és akár már egy hétvégi tanfolyam elvégzése után is úgy hiszik, tökéletesen képesek másokkal foglalkozni, miközben nem tiszta információt, hanem a saját gondolataikat, hiedelmeiket, félelmeiket közvetítik.

Természetesen tisztelet a kivételnek, én itt most azokra a  megnyilvánulásokra szeretném felhívni a figyelmed, amire érdemes odafigyelni, amikor spiritualitással, ezotériával foglalkozó tanácsadót, tanárt, oktatót, segítőt választasz magadnak. Mivel én sem rendelkezem a bölcsek kövével , ezért én is tévedhetek, akár ebben az írásban is. Így hát a legjobb tanácsom az, hogy figyelj a saját belső ösztöneidre, a belső hangra, és tedd azt, válassz olyat, ami a legjobb neked!

 • Vizet prédikál és bort iszik. – Nincs összhangban a viselkedése azzal, amit mond. Például beszél az ítélkezésmentesség fontosságáról, miközben ő maga sokszor ítélkezik emberekről, helyzetekről.
 • Félelmet keltő, ítélkezést tartalmazó információkat közöl. – Tiszta forrásból származó információ nem tartalmaz ítélkezést, és semmilyen olyan javaslatot, ami hosszú távon károdra lehet. A tiszta forrás (nevezhetjük: Felső Énnek, belső hangnak, intuíciónak) nem közöl negatív energiákat és nem gerjeszti azokat. (Pl.: “Felső Én szerint, amennyiben nem változtatsz ezen, akkor pár hónap múlva nagyon beteg leszel.” “A kártya azt mondja, hogy az illető meg fog halni.” – Ilyen információ tiszta forrásból nem származik soha.)
 • Megmondja, hogy mit kell csinálnod. – A döntés a szabad akaratunk része, semmilyen tanácsadónak nem feladata, és nem is tud helyetted dönteni, mert nem tudhatja, hogy neked mi a jó.
 • Úgy gondolja, hogy csak az a jó, amit ő hisz vagy mond. – Kijelentéseket tesz, mintha csak ő tudná az igazságot. Az igazság az, hogy senki sem tudhatja, mi az igazság, mivel az igazság relatív.
 • Ítélkezik, megjegyzéseket tesz, pletykál másokról, a helyzetükről, a saját vagy más tanítványaival kapcsolatban, esetleg más alkalmazókról, más módszerekről nyilvánosan, megszégyenítő módon beszél. – Az a másik módszer nem tiszta/ nem tisztán dolgozik… rosszat tesz neked… Hogy vagy képes így…? Micsoda kérdés ez? Na te sem leszel képes soha. Ilyet nem kérdezünk… stb.
 • Megsértődik, ha megtudja, hogy máshoz fordultál. – Előfordul, hogy bizonyos helyzetekben más emberre, netán más módszerre van szükségünk ahhoz, hogy a kívánt változások bekövetkezzenek. Csak az egó értékeli ezt hűtlenségnek, a tiszta szándékkal működő segítő nem hogy haragszik ilyesmiért, inkább még ő ajánlja, hogy fordulj máshoz. Hiszen a tiszta szándék arról szól, hogy te megkapj mindent, amire szükséged van ahhoz, hogy a kívánt változás, javulás bekövetkezzen.
 • Különleges eredményeket ígér, ha az ő módszerét, illetve őt veszed igénybe, és mikor ezek nem történnek meg, akkor téged okol a dologért. – A tudatunkkal, a szabad akaratunkkal és a napi döntéseinkkel mi teremtjük az életünket. Sok módszer segíthet abban, hogy egyre jobb teremtőkké válhassunk, és megszabaduljunk azoktól a berögzült téves hitektől, viselkedési mintáktól, melyek alapvetően meghatározzák viszonyulásunkat az élethez és a többi emberhez. Ezekhez a folyamatokhoz, - mint ahogy a kialakulásukhoz is – idő kell. Erre ítélkező módon felhívni a figyelmet bántó lehet. (Miért nem gyógyulsz már meg? Miért ragaszkodsz a betegségedhez?) A változás sokszor időbe kerül, és minden Lélek szabad akarata, hogy ez mikor következik be.
 • Mások egójával van elfoglalva és arról tesz megjegyzést. – “Neked/ a csoportnak … % az egód/ egója.”
 • Kéretlen tanácsokat osztogat és megmondja, hogy mi a bajod. – Még meg sem szólaltál, de már megmondja neked, hogy mit, mikor és hogyan kellene csinálnod, sőt, hogy mi a bajod (Látszik rajtad, hogy az epéddel problémád van. Foglalkoznod kellene vele tudod?). Minden ember fejlődési útja más, és mindenhez, - ahogy már említettem - tartozik idő is. A támogató segítő nem ítélkezik, ha még nem változtattál valamin, és nem kéri számon, hogy vajon megfogadtad-e a tanácsait és azok szerint élsz-e. Elfogadja a választásaid és tiszteli benned az embert, a szabad akaratú Lelket.
 • Olyan megjegyzéseket tesz, hogy: “engedd már el” (a félelmeid például). - A folyamatokhoz idő kell. Ésszel – racionális utasításokkal - nem lehet az érzelmeket legyőzni… (például, az általam gyakorolt módszerrel, a Spirituális választerápiával csak az érzelmek mögött lévő esetleges programokat lehet tisztítani, magukat az érzelmeket nem). Ilyenkor egyéb módszereket – elengedő és megerősítő, pozitív támogató hiteket, állításokat, más segítő eljárásokat stb. – érdemes bevetni.
 • Viszonyba kezd a klienseivel, tanítványaival. – Esetleg arra hivatkozva, hogy “nekünk feltétlen dolgunk van egymással, ez hozzátartozik a fejlődésedhez”, majd pedig miután kihasznált, magadra hagy, leginkább pontosan akkor, amikor a legnagyobb szükséged volna rá. Minden segítő tevékenységet folytató etikai “törvénye”, hogy nem lép túl bizonyos határokon. A segítőhöz fordulók sérülékeny helyzetben vannak a problémáik és a megosztott bizalmas információk miatt. Különösen ebben a helyzetben nagyon etikátlan viszonyt kezdeményezni.
 • Elvárja, hogy az adott témán kívül, amiért hozzáfordultál, más szolgáltatását, termékét is igénybe vedd. – Érezteti, hogy ha nem veszed meg tőle az általa forgalmazott akármilyen terméket, akkor bizony nem tud (esetleg nem fog) rajtad segíteni…
 • Sejtet dolgokat. – Úgy viselkedik, hogy ő többet tud nálad, de ezeket nem mondja el tisztán és világosan, és esetleg azt érezteti, hogy erre még te nem vagy (netán sosem leszel…) felkészült. Rébuszokban beszél, hogy ezzel is a különlegességét és a nagyságát érzékeltesse. – A valóban jó dolgok egyszerűek és érthetők. A bonyolítást az egó szereti.
 • Érzékelteti, hogy amit ő tesz és tud az különleges, te ilyenre nem vagy (nem leszel) képes. – Az univerzum energiáival, Felső Énünkkel, mindannyian képesek vagyunk kapcsolatba kerülni, ha odafigyelünk az intuícióinkra, a belső hangunkra. Mindenkinek működik, csak sokan még nem figyelünk rá. Az általam gyakorolt és tanított Spirituális választerápia (SVT) módszerével ezt a képességünket is fejlesztjük. Azonban mint minden eljárásban, technikában (gondolj csak az autóvezetésre, zenetanulásra például), itt is gyakorlat teszi a mestert.
 • Kéretlen, általa gyakorolt eljárást végez rajtad, majd erről beszámol neked. – Lehet kéretlenül is dolgozni másokon, tiszta szándékkal, azért hogy az illetőnek jobb legyen. Ilyenkor azonban nem cél a másik embert ezzel szembesíteni, hiszen kellemetlenül érezheti magát, “valami történt a háta mögött, amit ő nem is kért”.
 • Lebeszél és becsmérlően beszél más módszerek használatáról azzal az érvvel, hogy az, amit ő végez és tud, mindenre jó, az a legjobb, mindenható. – Minden ember különböző és a módszerek is. Sok esetben az válik be, hogy több módszert párhuzamosan, egymást erősítve használunk ahhoz, hogy javulás, változás következzen be. Az igazi szakember, végezzen bármilyen munkát, sosem fél tanácsot kérni a kollégájától, esetleg bevonni még valaki mást a munkába, hogy eredményre, megoldásra juthasson és igazán segíteni tudjon.

Minden ember, aki valóban a szellemi/spirituális fejlődés mellé tette le a voksát, mindig a lehető legjobbat igyekszik magából kihozni és átadni. Ez azonban mindenkinél különbözik, hogy mit tud átadni, és hogyan tud viselkedni egy adott pillanatban.

Elfogadóvá válni minden emberrel és helyzettel kapcsolatban - nagy feladat mindannyiunk számára.

Semelyikőnknek sem könnyű, hiszen közben azért működik mindannyiunkban az emberi mivoltunkhoz tartozó egó is.

Fenti példák csupán példák, és egy-egy ilyen megnyilvánulás még nem jelenti azt, hogy az illető folyamatosan egóból működik.

Több fenti megnyilvánulás vagy ezek folyamatos ismétlődése esetén azonban érdemes körültekintően eljárni. Sokszor az is előfordul, hogy egy adott helyzet vagy ember vált ki belőlünk egy olyan programot, amit tanításként azért kapunk, hogy azt az energiát feldolgozhassuk és elengedhessük. Ilyenkor tulajdonképpen hálásnak kellene lennünk az illetőnek illetve a helyzetnek, hogy “de jó, most végre megszabadulhatok ettől a problémától”. :)

Természetesen amikor ezek a helyzetek nehéz kihívásokkal - szomorúsággal, gyásszal, valaminek az elvesztésével, komoly betegséggel, munkanélküliséggel stb. – járnak együtt, akkor különösen nehéz számunkra összhangban maradni az univerzummal, amely összehangoltságban nincs nehéz helyzet, csak semleges tapasztalat.

Az azonban nagyon fontos, hogy legalább a spirituális munkánk, tanácsadásunk során tiszta forrásból és nem pedig a saját egónkból, tudatunkból, ítéleteinkből és hiedelmeink alapján dolgozzunk. (Az egó megnyilvánulásokról és működéséről bővebben Eckhart Tolle: Új föld: Ráébredni életed céljára című könyvében olvashatsz.)

A Spirituális választerápia képesített tanácsadóit és tanárait pontosan azért, hogy a lehető és elvárható legjobb munkát végezzék, az Amerikában működő szervezet (Spiritual Response Association) kétévente ellenőrzi, újraminősíti, képesíti. Az újraminősítéshez egy sor követelménynek meg kell felelni, és az Igazgatótanács a jelölteket spirituális módon is (ingával) ellenőrzi. Spirituális választerápiával ettől függetlenül sokan foglalkoznak, amerikai képesítés nélkül is, ami teljesen rendben is van.

Nem kell képesítés ahhoz, hogy valaki tiszta munkát végezhessen. A szervezet által képesített tanácsadók és tanárok azonban sok év munka, saját magukon végzett rengeteg tisztítás és a követelmények teljesítése után válhattak csak tanácsadóvá és tanárrá. Rengeteg energiájuk, tisztításuk, idejük, elhatározottságuk és pénzük van abban, hogy jelenleg a szervezet által kiadott, angol nyelvű oklevéllel működhetnek.

Az ő munkájuk tisztaságára, pontosságára mindezek mellett a szervezet képesítése (kérvényezték a képesítést, teljesítették az összes követelményt, ellenőrizték a munkájuk tisztaságát) egyfajta garancia, és persze az is, hogy nagyon sokat dolgoztak már magukon. Senki nem lehet SVT okleveles tanácsadó egy pár napos tanfolyam után.

A szervezet által képesített tanácsadókkal és tanárokkal kapcsolatban felmerülő bármilyen probléma esetén a szervezethez lehet fordulni. Erre a többi SVT-vel dolgozó esetében nincs lehetőség.

Bízz az intuíciódban, amikor segítőt választasz magadnak! Szeretettel kívánok csodás tapasztalatokat az életedben!

----

Csodás napokat! Légy magadhoz jó!

Erika

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!