Spiritualitás

Depressziókabát

 

Az amerikai Notre Dame Egyetemen nemrégiben végzett kísérlet szerint a depresszió és a rosszkedv ugyanolyan “fertőző” mint az influenza, és a boldogság szintünket nagyon gyorsan lehúzza alacsony rezgésekre. (A cikk forrását itt találod - angolul.)


 

Szobatársak viselkedését vizsgálva a kísérlet bizonyította, hogy a depressziós hangulat, a rosszkedv, - mint ahogy a jókedv is szerencsére! :) - bizony fertőz.

 

No de mit kezdhetünk a depressziós, “lehúzó”, energiarabló (energiavámpírként működő) emberekkel?

 

1. Ne akarj másokat megváltoztatni!

 

Nem érdemes másokat leállítani abban, hogy negatívak legyenek – nem fog menni, hiszen csak attól, hogy valakit meg akarunk változtatni, máris ellenállást váltunk ki a másikból, ezzel ugyanis nem érzi az elfogadásunkat, együttérzésünket.

 

A változtatási vágyunk abból az ítélkező gondolatból származik, hogy : “Változzon már meg, hát nem látja, hogy mennyire nem jó neki az, hogy a boldogság helyett a depresszióját növeli?!” Ebben a gondolatban pedig ott van az az ítélet, hogy neki ez nem jó, mást kellene csinálnia - csak hát sajnos attól, hogy ezt mi így gondoljuk, még egyáltalán nem biztos, hogy a másik is így gondolja...

 

2. Vedd magadra a boldogságmegőrző depressziókabátot ahelyett, hogy átvennéd magadra a megjegyzéseket, a viselkedést, a depressziós, boldogság-ellenes hangulatot!

 

Próbáld meg együttérzéssel figyelni a másikat, ítélkezés - és főleg sértődés –nélkül. Minél negatívabb valaki, annál nagyobb szüksége volna segítségre, együttérzésre, megértésre. Ha még nem ismered a megértő nyelvet, akkor csak figyelj, hallgasd meg mit mond a másik, és még a rád vonatkozó negatív megjegyzéseit se vedd magadra (ebben segít a boldogságmegőrző depressziókabát!), hiszen nem rólad szólnak, hanem az ő segélykérő kiáltásai.


3. Figyelj, mintha csak filmet néznél, ne reagálj!

 

A moziban sem szólunk be a másiknak… figyeljük a történetet, és beleérzünk a helyzetbe annyira, mintha csak velünk történne a film. Figyelj érdeklődéssel, és ne gondold, hogy neked - vagy rólad! - szól a másik negativitása, boldogságot elűző depressziós hangulata.

 


4.
Figyelj saját magadra, és a saját gondolataidat változtasd meg!

 

Mivel másokat nem tudunk megváltoztatni, ezért az energiát inkább arra fordítsuk, hogy mi hogyan szeretnénk magunkat érezni. A jó hír az, hogy a saját gondolatainkat meg tudjuk választani.

 

Válassz kellemes, boldogság érzéseket okozó, de minimum semleges gondolatokat. Minél pozitívabb gondolatokat választasz, annál jobb érzések fognak társulni hozzá, így akkor is jól és boldogságban érezheted magad, ha valaki negatív, depressziós hangulatú körülötted.

 


5.
Tölts a negatív, depressziós hangulatú személlyel kevesebb időt!

 

Vannak olyan emberek (pl. család), akikkel akkor is kell találkoznunk (netán együtt lakunk velük), ha a velük eltöltött idő a negativitásuk miatt nem éppen felemelő…

 

Azonban még az ilyen közeli kapcsolatokkal is megteheted, hogy nem hallgatod végig a panaszt, negatív megjegyzéseket, például úgy, hogy kimész a szobából, elmész sétálni stb., hogy kevesebb “depresszió-esőt” kapj tőlük. Ha nem tudsz sehova sem elmenni fizikailag, akkor pedig az agyaddal tudsz “elutazni” a boldogság napos mezejére :), és egyszerűen nem figyelsz arra, amit mond a másik.


6. Szólj a másiknak arról, hogy neked nem jó, amit csinál!

 

Az alábbi mondatot magadra és a kapcsolatra igazítva szólhatsz arról, hogy nem tetszik, amit a másik csinál. Érdemes észrevenni, hogy az alábbi mondatban nem szerepel a panaszkodás szó és nincs benne ítélet sem a másikról!

 

Nagyon nem szeretem, amikor olyan témákat mesélsz, amelyek negatívak, és olyan emberekről szólnak, akiket nem is ismerek (pl. rádió-, tv-hírekben szereplő sztorik), és amin nem tudunk változtatni. Ettől a végén én is rosszul érzem magam ahelyett, hogy a boldogságra tudnék fókuszálni.

 

Mostantól, ha mégis szeretnél ilyen depressziós sztorikat elmondani nekem, akkor előre szólok most, erre mérni fogom az időt, és 5 (10 stb. – amennyit hajlandó vagy rászánni) percet vagyok hajlandó arra szánni, hogy negatív dolgokat mondjál. Utána pedig megkérlek, beszéljünk másról/ beszéljünk olyan dolgokról, amik jók és boldogságot okoznak az életedben a depressziós érzések helyett.


7. A boldogság ragadós!

 

Amennyire a szomorúság, a lehangoltság, a depressziós hangulat “fertőz”, pontosan ugyanannyira érvényes ez a boldogságra is. Nagyon fontos lenne olyan dolgokat nézni, hallgatni, ami az agyunkat a boldogságra “táplálja” és nem a szomorúságra. Ahogy nem mindegy a testednek, hogy mit eszel, úgy még kevésbé mindegy, hogy a fejedet mivel eteted.

 

Negatív hírekkel, és filmekkel, drámával vagy természetfilmekkel, vidámsággal, boldogságot árasztó témákkal, és kellemes zenével.

 

Folyamatosan negatív környezetben lenni nem jó, mert energialényekként nagyon is reagálunk a környezetből származó depressziós és lehangoló energiákra, és ezek hatnak ránk. Mint amikor sokáig sétálunk az esőben, előbb utóbb vizesek leszünk..., ugyanígy hat ránk a folyamatos depressziós, rosszkedvű, panaszkodós hangulat is.

 

Ha a fentiek nem válnának be, akkor megfontolandó:

 

 

Mosolygós napot, csodás hetet és boldogsággal teli életet! Légy magadhoz és másokhoz is jó! :)


Szeretettel,

Erika

 

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!