Depressziókabát
okt20

Depressziókabát

Ahogy eső ellen esőkabátot, úgy mások depressziója ellen depressziókabátot érdemes felhúzni, hogy megőrizd a boldogságod!


 

Az amerikai Notre Dame Egyetemen nemrégiben végzett kísérlet szerint a depresszió és a rosszkedv ugyanolyan “fertőző” mint az influenza, és a boldogság szintünket nagyon gyorsan lehúzza alacsony rezgésekre. (A cikk forrását itt találod - angolul.)


 

Szobatársak viselkedését vizsgálva a kísérlet bizonyította, hogy a depressziós hangulat, a rosszkedv, - mint ahogy a jókedv is szerencsére! :) - bizony fertőz.

 

No de mit kezdhetünk a depressziós, “lehúzó”, energiarabló (energiavámpírként működő) emberekkel?

 

1. Ne akarj másokat megváltoztatni!

 

Nem érdemes másokat leállítani abban, hogy negatívak legyenek – nem fog menni, hiszen csak attól, hogy valakit meg akarunk változtatni, máris ellenállást váltunk ki a másikból, ezzel ugyanis nem érzi az elfogadásunkat, együttérzésünket.

 

A változtatási vágyunk abból az ítélkező gondolatból származik, hogy : “Változzon már meg, hát nem látja, hogy mennyire nem jó neki az, hogy a boldogság helyett a depresszióját növeli?!” Ebben a gondolatban pedig ott van az az ítélet, hogy neki ez nem jó, mást kellene csinálnia - csak hát sajnos attól, hogy ezt mi így gondoljuk, még egyáltalán nem biztos, hogy a másik is így gondolja...

 

2. Vedd magadra a boldogságmegőrző depressziókabátot ahelyett, hogy átvennéd magadra a megjegyzéseket, a viselkedést, a depressziós, boldogság-ellenes hangulatot!

 

Próbáld meg együttérzéssel figyelni a másikat, ítélkezés - és főleg sértődés –nélkül. Minél negatívabb valaki, annál nagyobb szüksége volna segítségre, együttérzésre, megértésre. Ha még nem ismered a megértő nyelvet, akkor csak figyelj, hallgasd meg mit mond a másik, és még a rád vonatkozó negatív megjegyzéseit se vedd magadra (ebben segít a boldogságmegőrző depressziókabát!), hiszen nem rólad szólnak, hanem az ő segélykérő kiáltásai.


3. Figyelj, mintha csak filmet néznél, ne reagálj!

 

A moziban sem szólunk be a másiknak… figyeljük a történetet, és beleérzünk a helyzetbe annyira, mintha csak velünk történne a film. Figyelj érdeklődéssel, és ne gondold, hogy neked - vagy rólad! - szól a másik negativitása, boldogságot elűző depressziós hangulata.

 


4.
Figyelj saját magadra, és a saját gondolataidat változtasd meg!

 

Mivel másokat nem tudunk megváltoztatni, ezért az energiát inkább arra fordítsuk, hogy mi hogyan szeretnénk magunkat érezni. A jó hír az, hogy a saját gondolatainkat meg tudjuk választani.

 

Válassz kellemes, boldogság érzéseket okozó, de minimum semleges gondolatokat. Minél pozitívabb gondolatokat választasz, annál jobb érzések fognak társulni hozzá, így akkor is jól és boldogságban érezheted magad, ha valaki negatív, depressziós hangulatú körülötted.

 


5.
Tölts a negatív, depressziós hangulatú személlyel kevesebb időt!

 

Vannak olyan emberek (pl. család), akikkel akkor is kell találkoznunk (netán együtt lakunk velük), ha a velük eltöltött idő a negativitásuk miatt nem éppen felemelő…

 

Azonban még az ilyen közeli kapcsolatokkal is megteheted, hogy nem hallgatod végig a panaszt, negatív megjegyzéseket, például úgy, hogy kimész a szobából, elmész sétálni stb., hogy kevesebb “depresszió-esőt” kapj tőlük. Ha nem tudsz sehova sem elmenni fizikailag, akkor pedig az agyaddal tudsz “elutazni” a boldogság napos mezejére :), és egyszerűen nem figyelsz arra, amit mond a másik.


6. Szólj a másiknak arról, hogy neked nem jó, amit csinál!

 

Az alábbi mondatot magadra és a kapcsolatra igazítva szólhatsz arról, hogy nem tetszik, amit a másik csinál. Érdemes észrevenni, hogy az alábbi mondatban nem szerepel a panaszkodás szó és nincs benne ítélet sem a másikról!

 

Nagyon nem szeretem, amikor olyan témákat mesélsz, amelyek negatívak, és olyan emberekről szólnak, akiket nem is ismerek (pl. rádió-, tv-hírekben szereplő sztorik), és amin nem tudunk változtatni. Ettől a végén én is rosszul érzem magam ahelyett, hogy a boldogságra tudnék fókuszálni.

 

Mostantól, ha mégis szeretnél ilyen depressziós sztorikat elmondani nekem, akkor előre szólok most, erre mérni fogom az időt, és 5 (10 stb. – amennyit hajlandó vagy rászánni) percet vagyok hajlandó arra szánni, hogy negatív dolgokat mondjál. Utána pedig megkérlek, beszéljünk másról/ beszéljünk olyan dolgokról, amik jók és boldogságot okoznak az életedben a depressziós érzések helyett.


7. A boldogság ragadós!

 

Amennyire a szomorúság, a lehangoltság, a depressziós hangulat “fertőz”, pontosan ugyanannyira érvényes ez a boldogságra is. Nagyon fontos lenne olyan dolgokat nézni, hallgatni, ami az agyunkat a boldogságra “táplálja” és nem a szomorúságra. Ahogy nem mindegy a testednek, hogy mit eszel, úgy még kevésbé mindegy, hogy a fejedet mivel eteted.

 

Negatív hírekkel, és filmekkel, drámával vagy természetfilmekkel, vidámsággal, boldogságot árasztó témákkal, és kellemes zenével.

 

Folyamatosan negatív környezetben lenni nem jó, mert energialényekként nagyon is reagálunk a környezetből származó depressziós és lehangoló energiákra, és ezek hatnak ránk. Mint amikor sokáig sétálunk az esőben, előbb utóbb vizesek leszünk..., ugyanígy hat ránk a folyamatos depressziós, rosszkedvű, panaszkodós hangulat is.

 

Ha a fentiek nem válnának be, akkor megfontolandó:

 

 

Mosolygós napot, csodás hetet és boldogsággal teli életet! Légy magadhoz és másokhoz is jó! :)


Szeretettel,

Erika

 

 
 

Szeretettel,

Erika

 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

 

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!


FACEBOOK

Itt csatlakozz a nyilvános SzuperTudatos FB csoporthoz

SzuperTudatos Önfejlesztés™ FB oldal

László Erika hivatalos FB oldala

SuperConscious World®©™ FB oldal

LINKEDIN

László Erika oldala

 

TUDTAD?

Erika videósorozatban beszél az élet dolgairól. Kattints ide, és válogass!

 

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

 

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

 

 

 


Elegem van magamból!
márc06
Spiritualitás

Elegem van magamból!

Mit tehetsz, ha eleged van magadból?
A szív a fontos, nem az agy - Dr. James R. Doty: A varázsbolt
jún13
Spiritualitás

A szív a fontos, nem az agy - Dr. James R. Doty: A varázsbolt

Dr. James R. Doty: A varázsbolt c. könyvében leírt varázslatai a pozitív gondolkodás és a tudatos teremtés bizonyítéka, amit te is könnyen megtanulhatsz!
Pozitív gondolkodás a DE varázsszóval
márc25
Spiritualitás

Pozitív gondolkodás a DE varázsszóval

A DEMERT Módszerrel™ könnyen felismerhető és támogató hitté változtatható bármilyen - a pozitív gondolkodásnak ellentmondó – hiedelem a tudatalattiban!
Hitek és hiedelmek IV. - A pozitív gondolkodás titka
szept08
Spiritualitás

Hitek és hiedelmek IV. - A pozitív gondolkodás titka

A hiteink határozzák meg az életünket, befolyásolják a boldogságunkat és a pozitív gondolkodást. Itt az idő, hogy megváltoztasd őket!
László Erikáról

 

Erika transzformációt és boldogságot, harmóniát elősegítő és kommunikáció instruktor, tanácsadó. A SzuperTudatos Önfejlesztés™ (SuperConscious Self-Coaching™) intuitív coaching rendszer kifejlesztője, a Tudatos Kommunikáció tréningprogram létrehozója, a világon egyedülálló hiedelem-átalakító DEMERT Módszer™ és a Numeropátia™ megalkotója, valamint a SzuperTudatos Világ™ nemzetközi hálózat (SuperConscious World™) társalapítója és szakmai vezetője.

3 nyelven tanít, 25 országból, 5 kontinensről származó hallgatói és kliensei száma több ezerre becsülhető.

Több, mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, valamint több száz önfejlesztő és kommunikációs tréninget és tanfolyamot tartott világszerte.

 

A CoachOK és a Wellness Universe tagja

 

KAPCSOLAT

Email: erika.laszlo-kukac-laszloerika.hu

Skype: erika.laszlo

Mobil: +36 703656561

 

IMPRESSZUM

Legnépszerűbb cikkek

 

 

A SzuperTudatos közösséget és tagjainak hálózatát, transzformáló tanfolyamait az SCC.WORLD oldalon találod.

Kövess Facebookon is!

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, Tudatos Kommunikáció™, a DEMERT Módszer™, a Numeropátia™) védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

totalstudio.hu
Ingyenes Lélekemelő hírlevél!

Iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre! A levelekről bármikor leiratkozhatsz.