2017 márc 06Coaching, önfejlesztés

Elegem van magamból!

Te is érezted már azt, hogy mindennel és mindenkivel tele van a hócipőd?! Rohansz egyik helyről a másikra, szűkös időkeretek között próbálsz helytállni, és mégis úgy érzed, hogy egy csomó dolgod „úszik”? Hova tűnt a boldogság, az elégedettség, a nyugalom az életedből?

 

Ha éreztél már így, hát nem vagy egyedül... Ilyenkor nyilván hajlamos vagy magadat okolni, mert a szomszéd nőnek, a tv sztárnak, a másik anyukának vagy a kollégádnak olyan kerek(nek tűnik) az élete, ő bezzeg boldogságot, nyugalmat áraszt, úgyhogy azt gondolhatod, csakis veled lehet a baj.

 

Még az is előfordulhat, hogy egyenesen eleged van önmagadból és teljesen kibillentél a lelki egyensúlyodból. Fogalmad sincs mit csinálj... míg aztán úgy gondolod, a terhed enyhítése érdekében felhívod a barátaidat, rokonaidat, vagy megosztod a Facebookon...

 

Hiszen még a mondásunk szerint is, ha megosztod a bánatod, a bajaidat, akkor jobb lesz. Szóval mondjuk, hogy veszed a telefont... és aztán azzal szembesülsz, hogy nagyon kevés az olyan ember, aki valóban meghallgat téged, és nem a saját történetével reflektál a tiedre. A semmitmondó Facebook üzenetekről nem is beszélve.

 

Szerintem Te is ismersz olyan embert, aki mindig übereli azt, amit éppen hall, és mindig rá tud dobni egy lapáttal a történetedre a saját életéből. Némely ember pedig egyenesen úgy gondolja, ha felvázolja a saját sérelmeit és eláraszt a panaszhegyekkel, attól jobb lesz neked, és ezáltal nem érzed már annyira elesettnek, kiszolgáltatottnak, dühösnek magadat.

 

Persze az tényleg jobb érzés, ha tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül a bajainkkal. Egy olyan helyzetben azonban, amikor meghallgatásra van szükséged, az nem fog segíteni, ha a másik ember még a saját problémáit is rád teszi. Ettől még inkább frusztráltnak fogod magad érezni a várt megkönnyebbülés helyett.

 

Már csak azért is, mert ilyenkor további frusztrációt és negatív energiát gerjesztetek az energiamezőben - most már együttesen, azaz még erősebben generálva mindezt.

 

És hiába is várod a többiektől, hogy legyenek megértők, ha egyszer ebben ők nem szakértők, és fogalmuk sincs, hogy mit kellene egy ilyen helyzetben csinálni. Nagyon kevés ember tudja, hogy hogyan is kellene valakit meghallgatni, amikor éppen baja van.

 

Ha meg szeretnéd magad kímélni ezektől a felesleges köröktől, és a még további frusztrációtól, akkor érdemes elgondolkoznod a SzuperTudatos Önfejlesztés coachingon.

 

A SzuperTudatos coaching során többféle nézőpontból is rá tudsz nézni önmagadra a segítségemmel, és olyan dolgokra jöhetsz rá, ami még neked is újdonság lehet saját magaddal kapcsolatban.

 

Egy ilyen találkozón – többek között - a cél, hogy:

  • újra megtaláld és stabillá tedd az önmagadba vetett hitedet,
  • elfogadd magad még a hibáiddal együtt is
  • újra harmóniába kerülj a belső lényegeddel és
  • megerősödj annyira, hogy ne billenj ki könnyedén ebből az önelfogadó állapotból.

 

Hiszen te is úgy vagy tökéles, ahogy vagy, csak adott pillanatban, amikor kibillenünk az egyensúlyunkból, akkor ezt nem vesszük észre. Ha pedig egyensúlyban vagyunk, akkor sokkal könnyebben megoldjuk azokat a dolgokat, amelyekkel nap mint nap találkozunk.

 

Természetesen egy coaching alkalmával nem arról van szó, hogy helyetted oldom meg az életed, és nyugodtan hátra dőlhetsz, az ülés végén pedig megkapod a tökéletes receptet a problémádra.

 

Ha létezne ilyen recept, biztosan nagy örömmel árulnák, de nincs. Mivel mindenki, a problémájával egyetemben, teljesen egyedi, – Te is az vagy – így nincs mindenki számára üdvözítő és egyetlen megoldás, hiszen mindenki más.

 

Minden helyzetre, minden emberre egyedi megoldást kell találni, és ezt a megoldást együtt találjuk meg Veled, a SzuperTudatos Önfejlesztés segítségével.

 

Miért nehéz egyedül kimászni a gondokból?

 

Amikor a probléma „emeletén” tartózkodunk, akkor nehéz észrevenni, hogy a megoldás is létezik, éppen csak egy másik szinten van. A probléma szintjén nem lehet megtalálni a megoldást semmire, mivel a megoldás nem a probléma emeletén található.

 

Amit én tudok neked egy ilyen problémás helyzetedben nyújtani az az, amire ilyenkor mindenkinek szüksége volna: osztatlan és megértő figyelemre, tudatos meghallgatásra és olyan iránymutatásra, amivel a probléma szintjéről eljutsz a megoldás szintjére.

 

Coachként nem tanácsadó vagyok (hiszen te éled a saját életedet, én nem tudhatom, hogy neked mi a jó), hanem sokkal inkább egy olyan kísérő, aki friss szemmel, kívülállóként rávilágít azokra a területekre, amiket te valószínűleg nem látsz, és segít beélesíteni az önmagadról alkotott képet és olyanná formálódsz ezáltal, amivel elégedett lehetsz.

 

A munka közös, a felismerések minden esetben a tieid. Nemcsak önmagadat örvendezteted meg azzal, ha harmonikus, kiegyensúlyozott lelkiállapotban sikerül élni a mindennapjaidat, hanem a környezetedet is.

 

Hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy a saját boldogságának a kovácsa minden esetben önmaga. Én pedig abban tudok segíteni, hogy megtaláld magadban a boldogságot, az elégedettséget, a hála energiáját, és hogy ezt arra fordítsd, hogy olyan dolgokat hozz létre és teremts az életedben, amikre mindig is vágytál.

 

Ám ha nem sikerül hirtelen konzultálnod velem (hiszen erre adott pillanatban valóban kevés az esély, általában 3 hétre előre tudok időpontot adni), akkor se ess pánikba! :)

 

Szerencsére tudok egy két ötleted adni :), hogy a kibillent egyensúlyodon és a boldogság érzéseden, az érzelmi rezgéseiden javíthass.

Az alábbiakban 3 remek technikát ajánlok, amivel könnyen visszatalálhatsz a saját boldogság rezgéseidbe.

 

Meditáció, relaxáció

 

A legkülönfélébb pózokban, vezetetten és magadra bízva, röviden vagy hosszan, teljesen önmagadtól függően tudod önmagad harmonizálni és feloldani a belső feszültséget. Nem kell rákészülni, és bárhol tudod csinálni! A legegyszerűbb technika, amivel mindig visszakerülhetsz a magas rezgésű, boldogság, harmónia érzések frekvenciájára.

 

Sokan arról panaszkodnak, hogy nem tudnak meditálni, nekik ez nem megy, netán nincs rá napi fél órájuk. Nos a meditáció nem ördöngösség, mindenki tudja csinálni, úgyhogy ne hidd el, hogy neked ez nem megy!

 

Nem kell semmit sem várnod – sem elvárnod – magadtól, nem kell teljesítened semmit sem. És nem kell hosszú ideig sem csinálnod. Sokkal többre mész azzal, ha csak napi 1 percet rászánsz, minden nap, mintha csak egyszer meditálsz egy hónapban 20 percig.

 

A legegyszerűbb meditáció – ha hiszed, ha nem! – az, ha a légzésedre figyelsz. Lélegezz be, lélegezz ki. Lélegezz be, lélegezz ki. Nyugodt, laza ütemben, úgy, ahogyan kényelmes és jó neked.

 

Nem kell hosszú ideig csinálnod, ha csak egyetlen 1 percig a légzésedre figyelsz, máris sokat tettél a saját érzelmi nyugalmad és az egészséged érdekében. Ha netán gondolatok jönnek a fejedbe, az sem baj.

 

Teljesen normális, ha gondolatok csúsznak be a fejedbe, és csak annyit kell tenned, hogy vedd ezt észre, azzal, hogy kimondod magadban: „Ez egy gondolat”, majd pedig hagyd, hogy elússzon a távolba. És figyelj a lélegzésedre.

 

Lélegezz be, lélegezz ki. Lélegezz be, lélegezz ki. Így is van, nagyon jól csinálod!

 

Listák készítése

 

Készíthetsz arról listát, ami bánt és kiírhatod magadból a feszültséget. Írhatsz mogbocsátó mondatokat, ha haragszol valakire. Azt is pontokba szedheted, amit magaddal kapcsolatban szeretnél elérni. Az írás jót tesz, de persze csak azoknak, akik amúgy is szeretnek írni. Látod, ebben sem vagyunk egyformák, mert van, aki utál írni. Ha így van, akkor ezt a gyakorlatod ne válaszd, lehet, hogy neked a testedzés segít.

 

Testedzés

 

A futás, valamilyen más testedzés, úszás, a jóga – illetve a saját kedvencem, a tánc - is segíthet kioldani a felgyülemlett indulatokat, feszültséget, és azonnal jobb kedvre deríthet, bármilyen helyzetben is legyél. Ráadásul, mivel minden testedzés boldogsághormont termel, így szinte azonnal sokkal jobban fogod magad érezni és a boldogság érzése is átjárja a tested.

 

Nagyon fontos megtalálni a nevetés és a felszabadultság lehetőségét minél hamarabb, mikor valami nehézséggel, frusztrációval, negatív érzéssel szembesülsz. Ugyanis minél tovább hurcolod magadban a fel nem oldott feszültséget, annál rosszabb a testednek, lelkednek is. Kinek tenne az jót, hogy saját magát utálja?

 

Ez ráadásul az önértékelésednek és az önbizalom növelésnek is rosszat tesz. Igen, minden egyes alkalommal, amikor elegünk van magunkból, a negatív érzések csökkentik még az önbizalmunkat is.

 

A humor szerencsére mindent felold, tudományosan bizonyított, hogy gyógyító hatású, és ha humorral tekintesz magadra és az életed eseményeire, egészen más szemmel látod majd a problémáidat is, no és persze magadat is.

 

Emlékezz mindig az indiaiak mondására:

Mindig mindennek jó a vége. Ha nem jó a vége, akkor még nincs vége.

 

Oszd meg a bejegyzést a Facebookon! Ezzel mindenkinek jót teszel, hiszen ezzel mások is kizökkennek a szokásos „Elegem van magamból/az életemből” gondolatkörből.

 

És végül egy elgondolkodtató kérdés: mit teszel ma magadért, hogy jól érezd magad?

 

Szeretettel,

 

Erika

 

 

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!