Coaching, önfejlesztés

Elhagytak, megcsaltak, vége a boldogságomnak... mit tegyek?

Ha már te is túljutottál a húszas éveid felén, akkor szinte biztos, hogy legalább egyszer az életedben átestél már szerelmi csalódáson.

 

Mi a tipped, 10 emberből hánynak a boldogság és az önbizalomhiány a gondja?

 

Nos, 10-ből 4 ember párkapcsolati gondokkal, a boldogság és az önbizalom hiánya miatt keres meg, és külföldön is ez okozza a legtöbb nehézséget.

 

Az persze, hogy melyikünk hogyan és mennyi idő alatt vészeli át az egész életre elképzelt boldogságban való csalódást és a csalódás okozta krízist, nagyban függ a lelki hozzáállásunktól. Azonban még egy pozitív gondolkodással megáldott embert is megrendít egy kapcsolat tönkrementele. Nem beszélve arról, ha ehhez a teljes család szétesése is tartozik, a gyerekek elhelyezése, netán még egy költözés is.

 

Minden változás kimozdít a komfortzónánkból. Ezért nem szeretjük, mert ismeretlen – és ezért félelmetesnek tűnő – helyekre vezet bennünket.

 

Azonban a fejlődés, a tanulás, sőt az önbizalom növelés is a komfortzónánkon kívül van, mivel ha nem csinálunk valami újat, akkor nem fejlődünk, és ha mindig ugyanazt csináljuk, attól az önbizalom sem lesz nagyobb. Igaz?

 

Egy kapcsolat megszűnése nagy változást okoz és többnyire nem könnyű feladat. Különösen annak a félnek nehéz, aki elhagyottnak, megcsaltnak, becsapottnak érzi magát. A hosszan fennálló bánat, a kapcsolat gyászolása azonban nem tesz jót senkinek, mivel ez még a szervezet energiarendszerét (a csakrarendszerünket – és főleg a szívcsakránkat, a mellkasod közepén érezheted nyomásként) is blokkolhatja.

 

Senki sem érdemli meg a könnyeidet, aki pedig megérdemli, az nem fog sírásra késztetni.

Gabriel García Marquez

 

Amikor elhagynak bennünket, úgy érezzük, hogy nem vagyunk elég jók. Elvégre, ha azok lennénk, akkor minket választottak volna. Az önértékelésünk azonnal nagyot zuhan, az önbizalomról és a boldogság szintünkről nem is beszélve.

 

Hatványozottan igaz ez akkor, ha megcsalás vezetett a kapcsolat felbontásához, illetve amikor derült égből villámcsapásként jelenti be a másik fél: elhagylak. Ebben a lelki állapotban nehéz elképzelni, hogy újra élhetünk majd boldogságban.

 

A barátok, a család a maguk módján általában próbálnak segíteni, és a kéretlen tanácsoktól kezdve (ugyan, nem érdemli meg, hogy sírj miatta, felejtsd el), a konkrét utasításokig (foglalkozz a munkáddal, a gyerekekkel) sok minden elhangozhat. Ez azonban csak olaj a tűzre ilyenkor, mivel ezekben nem érezzük, hogy az illető megérti a fájdalmat, amit érzünk.

 

Mit tehetünk akkor, ha szeretnénk végre továbblépni a boldogság felé?

 

Vannak, akik úgy gondolják, hogy egy új partner a megoldás, hogy legyen valaki aki boldoggá teszi őket. Mivel azonban mindenki a saját érzései szintjének megfelelően talál partnert, így könnyen belefuthatunk egy olyan kapcsolatba, ahol megint sérülni fogunk, és a boldogság megtalálása és az önbizalom növelés helyett újra csalódunk.

 

Addig, míg saját magunkban olyan programok (sejtszintű információk) vannak, melyek bevonzák a nem kívánt partnereket - erről szól a Vonzás törvénye -, nem várhatjuk, hogy eljöjjön végre a nagy Ő, a délceg herceg vagy a csodaszép királylány. Helyettük álruhás „hercegek és királylányok” fognak az utunkba akadni, újra csalódni fogunk, és azt hihetjük, hogy a boldogság csak másnak jár, nekünk nem.

 

Sokan ennek az ördögi körnek a felismerése kapcsán jutnak el a különböző önismereti tanfolyamokra, hogy megtalálják önmagukban a lelki egyensúlyt és azt, hogy hogyan tudnak a boldogság tudatállapotában maradni. Ez ugyanis nem függ másoktól, csak rajtunk áll. Ilyenkor áldás ha találunk egy külső segítőt, aki végigvezet a szakítás lelki fázisain és megedz, megerősít bennünket érzelmileg arra, ha esetleg egy újabb szakítást vagy csalódást hozna az élet.

 

Arról nem beszélve, hogy amikor a segítséggel megtaláljuk a gondok forrását, majd pedig át is alakítjuk a hordozott programként működő információt, akkor hasonló helyzetet nem fogunk tapasztalni, hiszen a feladatot teljesítettük, megtanultuk a leckét.

 

Amikor hozzám fordul valaki egy ilyen helyzetben, akkor azt a támaszt kapja, amire ilyenkor a legnagyobb szüksége van. Már a legelső alkalommal új nézőpontot kap, és a kibillent állapotból a boldogság tudatállapotára hangolódik át.

 

Úgy segítek neki mint egy barát, aki nincs bevonódva, ezért objektív tud maradni, és ráadásul nagy tapasztalattal is rendelkezik. Öröm látni, ahogy valaki szomorúan jön, és mosolyogva, újra csillogó szemekkel megy el. Ez aztán az igazi átalakítás, csupán egy óra alatt, és még sminkes sem kell hozzá!

 

Te is képes vagy még a legnehezebb helyzetedben is visszatalálni magadhoz, és feljutni újra a boldogság és az önbizalom szintjére.

 

Mássz fel újra az önbizalom hegycsúcsára

 

Van egy viszonylag egyszerű módszer, ami azonnal segít, hogy helyreálljon a megtépázott önértékelésünk.

 

  1. Végy elő egy lapot és tollat.
  2. Kezdd el felírni azokat a dolgokat, amire büszke vagy magaddal kapcsolatban.
  3. Tedd hozzá azokat, amit szeretsz magadban, és amit mások is becsülnek benned.
  4. Írj minimum 20 dolgot magadról.

 

Ezzel elkezdjük újra megszilárdítani az önértékelésünkat és újra elindulunk felfelé az önbizalom hegyén, hogy a tetőn végre elérjük a vágyott boldogság állapotát. Bónuszként közben eltűnik belőlünk az „én nem vagyok (elég) jó” érzés.

 

Ha még sosem csináltál ilyet, akkor az elején furcsa lehet, hogy pozitív állításokat fogalmazol meg magadról – elvégre azt tanultuk, hogy nem szabad dicsekedni -, de meglátod, elég könnyen bele lehet jönni, és hipp-hopp azt fogod észrevenni, hogy már túl is szárnyaltad a lista huszadik pontját. Csak próbáld ki, mivel ez valóban működik, és nem kerül semmibe, csak egy papír és egy toll kell hozzá.

 

Ami még ennél is szórakoztatóbb és nagyon jól el lehet vele kalandozni, ha húsz olyan célt írunk össze, amit szeretnénk megvalósítani az életünkben. Tehát válaszolj arra a kérdésre: ha bőven lenne időd, a pénz sem lenne gond, és ha meg lenne hozzá minden ismereted, tudásod, akkor mit tennél? Na, látod? Egyből beindul a fantáziád.

 

Persze számtalan - az önbizalom növelést - segítő technika létezik, amivel egy kicsit játékos formában erősíthetjük meg az önbecsülésünket. A coaching során több speciális gyakorlatot (például az általam kifejlesztett DEMERT™ Módszert) szoktam javasolni, hiszen nem egy szakítás utáni felépülést asszisztáltam már végig és az a hivatásom, hogy megmutassam, igenis létezik a boldogság, még egy szakítás után is.

 

Nos? Ne halogasd!

Írd össze most:

20 dolog, amit szeretsz magadban.

20 dolog, amit mindenképp szeretnél csinálni a jövőben.

 

Mi mindenre jöttél rá magaddal kapcsolatban? Mire vagy a legbüszkébb? Kérlek, oszd meg velünk a Facebookon! Várom! :) 

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!