2012 febr 12

Elismerés - Videó

(Általában nem könnyen mondunk köszönetet-hálát másoknak, és ugyanígy nem könnyen fogadjuk az elismerést, dícséretet sem. Sőt, sokszor visszautasítjuk pl.: "Milyen csinos vagy ma!" -- "Áh ugyan, ne is mondd!") Pedig milyen fontos mindannyiunk számára az elismerés - az egyik alapvető emberi igény. Azt az aspektusát pedig végképp el szoktuk felejteni, hogy elismerésünket, hálánkat fejezzük ki az Univerzum/ Isten/ a Nagy Rendező felé. Érdemes hálásnak lennünk mindig azért, ami van, ami jó és szép.

Ezzel elvesszük a figyelmet azoktól a dolgoktól, amelyeket nem szeretünk. És ez a lényeg: fókuszálva arra, ami jó és tetszik, egyre inkább az ilyen dolgok (jók és tetszők) jelennek meg az életünkben. De vajon tapasztaltad-e, hogy jó dolgokat kívánsz, és mégsem jelennek meg az életedben? Gondolom igen. Ettől sokan elkeserednek és azt hiszik, hogy nem is működik az univerzális energia-áramlás, vagy még inkább azt hiszik, hogy nekik nem működik...

És ezzel pontosan azt teszik, amit nem szeretnének, megteremtik maguknak mindazt a negativitást, amiben aztán nem érzik jól magukat. A világunk azt tükrözi vissza, amit hiszünk, amit elhiszünk. Tehát hiába kívánunk jó dolgokat (akár a lottó főnyereményt), ha az ezek mögötti gondolat az: “Úgyse fog sikerülni”, “Nekem ez nem megy”, “Csak másnak van ilyen szerencséje”, Engem mindig csak büntet az Isten”, "Ez az egész egy hülyeség" stb.

Addig, míg ezek a gondolatok ott vannak a pozitív dolgok kívánása mögött, addig mindig a mögöttes gondolat tartalma fog megjelenni az életünkben. Nézzük csak meg jól alaposan, miről is szólnak ezek a mögöttes gondolatok? Nyilván már te is rájöttél: a hitetlenségünkről. És itt egyáltalán nem vallásos hitről van szó, hanem arról, hogy még azt sem hisszük el, hogy képesek vagyunk, hogy érdemesek vagyunk, hogy elismerésre méltók vagyunk, csak azért mert Azok Vagyunk, Akik Vagyunk.

Ezek a mögöttes gondolatok arról szólnak, hogy még nem emlékszünk arra, hogy Kik Vagyunk. Addig, míg nem emlékszünk arra, hogy Kik Vagyunk Valójában, addig nem is tudunk hinni magunkban (és abban sem, hogy képesek vagyunk teremteni bármit, amit csak szeretnénk).

Míg nem ismerjük el magunkban és minden(ki) másban is a Mindenség Egy Értékes Részét, nos addig még a “felejtés” (a nem-emlékezés) állapotában létezünk, azaz még nem tudjuk - és ezért nem is hisszük el -, hogy képesek vagyunk mindenre. No és mit tehetünk annak érdekében, hogy ez változzon?

Hogyan ébredhetnénk rá “saját magunk” és mások érdemességére, igazi Létére? A legegyszerűbb módja, ha a hálánkat és elismerésünket kifejezzük minden egyes napon és pillanatban, amikor csak lehet minden(ki) felé. Ezzel rengeteg pozitív energiát generálunk a saját életünkben és másokéban is, ami végül "bizonyítékokkal” fog szolgálni, hogy az energia-áramlás működik – és ettől egyre inkább ténylegesen érezni és tudni fogjuk, hogy Kik Vagyunk.

Az alábbi kis videó egy igen kedves és tanulságos történet az elismerés és az általa kiváltott mosoly fontosságáról. Érvényesítés - Elismerés és mosoly

Amikor elismerek valakit, abban a pillanatban emlékszik arra, hogy Ő (is) Része az Egésznek, ezért automatikusan mosolyog és örül. Így az elismerés egyik remek módja annak, hogy segítsünk másoknak is ráébredni, hogy Kik is Ők Valójában!

Támogató hit: Mostantól elhiszem, hogy képes vagyok a jó dolgok megteremtésére. Hálás vagyok azért, hogy rájöttem, Teremtő Vagyok.

Csodás napokat! Légy magadhoz és másokhoz is jó! :)

Erika

Szeretettel,

Erika

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™© , SzuperTudatos Világ™, Intuyching™©, SzuperTudatos Önfejlesztés™©, Tudatos Pénz Teremtés™ , TUDKO-Tudatos Kommunikáció™© , a DEMERT Módszer™©, a Numeropátia™© 
védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020 -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!