Pozitív gondolatok

Ellenállunk a pozitívnak, a pozitív gondolatoknak és a pozitív teremtésnek?!

 

Semmi sem állhat ellen a földön a teljesen ellenállásmentes embernek.

(Nothing on earth can resist an absolutely nonresistant person.)

 

A fenti idézet Florence Scovel Shinn  (1871-1940, amerikai metafizikai író) spirituális tanítótól, a The Game of Life and How to Play It (1925) c. könyvéből származik. Florence Scovel Shinn azt mondja, ha nincs bennünk ellenállás, akkor mindent bevonzhatunk (és be is vonzunk!).

 

Bármit, amit csak magunkban hordozunk gondolatként és érzésként, képesek vagyunk megvalósítani. Így működik az energia, mindent bevonzunk, amivel szemben nincs bennünk ellenállás. Magunk körül (és talán a saját életedben is) a sok negatív energiát, a megvalósult negatív (kellemetlen) tapasztalatokat, a stagnálást (nem sikerül elérnem, amit akarok) láthatjuk.

 

Vajon miért könnyebb a negatív tapasztalatokat megteremteni?

 

Azért, mert a pozitív teremtéseinkkel szemben van ellenállásunk, míg - sajnos - a negatív dolgokkal szemben szemernyi sincs! Fura? Az alábbiakban kiderül, hogy miért.

 

Mit gondolsz akkor, amikor valaki ilyesmit mond neked?

 

- Milyen szép ez a ruhád, nagyon jól áll neked, kiemeli a szemed színét!

- Olyan jó belenézni, a gyönyörű szemeidbe!

- Fantasztikus ez a képességed! Egyedülállóan tudsz alkotni!

- Minden elvárásomat felülmúlta az, amit csináltál!

- Nagyon ügyes vagy!

 

Nagy valószínűséggel elneveted magad, vagy elszégyelled magad, vagy elkezdesz azon gondolkodni, vajon miért mondta? Eszünkben sincs azonnal elhinni, helyeselni, sőt, általában visszautasítjuk, sokszor konkrétan, szóban is:

 

- Ugyan, régi rongy, ne is mondd.

- Á, dehogy, semmiség, mások is ilyen kreatívak.

- Ugyan, nem is csináltam semmit sem...

 

No, és mi történik olyankor, ha valaki azt mondja:

 

- Nagyon sápadt vagy, nem nézel ki túl jól.

- Ez az anyag nincs előkészítve rendesen. Tőled többet vártam volna.

- Mi történik veled? Olyan szétszórt vagy mostanában.

 

Általában azonnal elhisszük, amit hallunk. A válaszunk általában valami ilyesmi lesz:

 

- Nem aludtam jól. (Magyarázkodás)

- Nagyon sajnálom, pedig én mindent megtettem, hogy jó legyen! (Magyarázkodás)

- Ennyire látszik? Nagyon kimerültem az elmúlt két hétben. (Egyetértés és magyarázkodás)

 

Figyeled, hogy semmi ellenállás nincs a fenti válaszokban? Elhisszük, amit hallunk és magyarázkodunk. Ezzel azonban a negatív gondolatot bevettük magunkba.

 

Vagy vegyük az ún. „előadói betegséget", ami arról szól, hogy ha egy száz főnek megtartott előadáson egy valaki kritizálja az előadást, (bár a többi ódákat zeng róla), akkor arra az egyre akár évekkel később is remekül fogunk emlékezni (!), míg a rengeteg dicséretre, elégedett résztvevőre nem!

 

Nem kételkedünk a negatív kritikában (tisztelet a kivételnek), a kritikával szemben nincs ellenállás bennünk, mert elhisszük, és ezzel magunkba engedjük. 

 

Rosszul esik, amit hallunk, sajnos azért, mert a mélyben elhisszük, és ezzel beengedjük a kritikát magunkba. A kritikával megtámadva érezzük magunkat, ezért védekezünk, magyarázkodunk, vagy támadjuk a másikat. Ez rengeteg további kellemetlen érzéssel és negatív energiával, gondolattal társul, ami további negatív teremtést, kellemetlen tapasztalatot fog okozni.

 

A pozitív, tudatos teremtés mentális (tudatos) síkon zajlik, míg a negatív ellenállásunk az érzelmeink, az tudatalatti szintjén.  Az Univerzum, az energiamező pedig mindig az érzéseinkre reagál. Nem tudjuk becsapni, mert a rezgésünk a lényeg.

 

Hiába gondolsz pozitív gondolatot, ha közben az érzésed negatív. (Pl.: Jól élek, gazdag vagyok. - Ha nem így érzed, hiába mondogatod a pozitív mondatot, a rezgés a hiányból, sóvárgásból fog jönni, és azt is fogod vele teremteni.) Mit érzünk olyankor, amikor ellenállunk a pozitív gondolatoknak, melyek pozitív dolgokat teremthetnének az életünkbe?
 


Nehézséget (kellemetlen, kínos stb.), rossz, negatív érzéseket. Ezért nem csoda, hogy „nehéz” a pozitív dolgokat megteremteni, hiszen folyamatosan (a bennünk lévő érzéseinkre reagálva, és azoknak megfelelően) egyre több nehézséget, negatív tapasztalatot kapunk. Ez persze el is bizonytalaníthat, és gondolhatod azt, hogy nem tudsz jót teremteni az életedbe!

 

Fáradtnak érezheted magad, frusztráltnak, elkeseredettnek, („nehéznek” érezheted a pozitív gondolkodást és teremtést) hiszen próbálod, de mégsem megy.

 

Ameddig ellenállunk a pozitívak gondolatoknak, pontosan azok a negatív dolgok teremtődnek meg az életben, amiktől szeretnénk megszabadulni, de mivel nem változnak a dolgaink, egyfajta stagnálást érezhetünk.

 

Milyen érzéssel jár, amikor nem állunk ellen?

 

Amikor nincs bennünk ellenállás, akkor könnyedséget, jó, pozitív érzéseket érzünk.  Tehát a cél, hogy csökkentsük az ellenállásunkat a pozitívakkal szemben és könnyedén érezzük magunkat. Az alábbiakban konkrét gyakorlatokat kapsz, hogy mit tehetsz azért, hogy pozitív gondolatokkal teremtsd az életed, és csökkentsd a benned lévő negatív gondolatokat és ellenállást.

 

A pozitív gondolatoknak és teremtésnek való ellenállás csökkentése 2 lépésben

 

1. KÖSZÖNET ÉS HÁLA

Amikor bármilyen (BÁRMILYEN!) dicséretet kapunk, AJÁNDÉKKÉNT tekintsünk rá, és könnyedén KÖSZÖNJÜK meg:

 

Köszönöm, nekem is tetszik (a ruhám).

Köszönöm, szerintem is jól sikerült a...

Köszönöm, örülök, hogy neked is tetszett.

Köszönöm, jólesik, hogy mondod.

Köszönöm, én is így gondolom.

 

2. VIZEN LEBEGÉS

 

Képzeld el gondolatban, és érezd át, hogy egy folyón lebegsz! Ha még nem próbáltad, érdemes egyszer a valóságban is megcsinálni, nagyon fantasztikus érzés! :)

 

A teljes fizikai nem-ellenállás remek példája, amikor ráfekszel nyugodtan a vízre, rábízva magad, kapálózás, félelem nélkül. Békés, nyugodt, erőlködésmentes, könnyed lebegés.

 

Erőlködve nem is lehet a vizen lebegni, csak úgy lehet, ha teljesen ellazulsz, beteszed a fejed a vízbe (háton fekve, hogy kapj levegőt, vagy hason fekve pipával). Képzeld el, hogy ilyen békés, ellazult állapotban éled a mindennapokat. Hagyd, hogy a víz vigyen, te pedig élvezd az ellenállásmentes utazást.

 

A fenti két gyakorlattal csökkentheted az ellenállást a feléd irányuló pozitív dolgokkal kapcsolatban, és így végre könnyebb lesz bármilyen pozitív dolgot megteremteni.
Ehhez nagyon sok sikert kívánok!

 

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!