2010 máj 15Coaching, önfejlesztés

Fókuszpont


Te mire figyelsz?


Arra, hogy semmi sem sikerül? Hogy már megint elrontottad? “Ma is milyen rossz napom volt... Már megint esik az eső... Lekéstem a buszt... Az emberek nem kedvesek velem... Irigykedem másokra... milyen jó nekik... nekem meg rossz... Miért van az, hogy nekem nem sikerül semmi sem? Nem tudtam megcsinálni... nem tudok figyelni... Tisztára hülye vagyok...” Te is gondolsz ilyeneket? Pedig minden egyes ilyen gondolattal még több ilyen helyzetet idézel elő, csupán azzal, hogy ezek a gondolatok és helyzetek vannak a fókuszodban.


Azt tapasztalod, amire leginkább figyelsz.


Az történik veled, aminek energiát adsz.


Ha egy biciklis folyamatosan a fát figyeli, hogy “jaj csak neki ne menjek”, szerinted mi fog történni? Hát persze, hogy nekimegy, hiszen folyamatosan azt figyeli, az van a látóterében (a fókuszában)! Ugyanígy van velünk is: az történik velünk, amire figyelünk.


A fejednek mindegy, hogy számodra kellemes vagy kellemetlen helyzeteket és/vagy érzéseket teremt.


A fejed (az elméd) folyamatosan működik - “gondolkodik”. Rajtad áll, hogy olyanokat, ami jó neked, vagy olyat, ami nem jó.


Mit szeretnél igazán? Figyelj arra, és gondold/mondd is azt!

Ugye te is sokszor hallottál (mondtál?) ilyesmiket:

Nem akarok beteg lenni.
Nem akarok egyedül lenni.
Nem akarok elválni.
Nem akarom elveszteni a munkám.
Nem akarok ilyen emberekkel együtt dolgozni.
Nem akarok meghalni.
Nem akarom ezt csinálni.

A tudatalattink „nem érti” a nem-et, így minden egyes mondat előtt „elfelejti”, kitörli és marad a kijelentés... (akarok beteg lenni stb.).

Kicsit olyan ez, mintha egy rendelést így adnál le a az internetes áruházban:
Nem kérek kék pulóvert.

Szerinted mit fogsz kapni? Hát persze, hogy kék pulóvert... :)

Legközelebb, amikor hasonló negatív kijelentéseken „kapod magad”, fogalmazd át pozitívakra, olyanokra, amiket igazán szeretnél!

Például:

Egészséges vagyok./ Jól érzem magam./ Meggyógyulok. / Most tapasztalom a gyógyulás folyamatát.
Tudom, hogy minden egyes nappal egyre közelebb kerülök a páromhoz./ Társaságban jól érzem magam.
Boldog kapcsolatban élek./ Minden egyes nappal egyre jobb, megértőbb a kapcsolatom.
Élvezem azt a munkát, ami éppen van.
Az élet csodás, és én az életet választom.
Annyira élvezem, amit csinálok, hogy minden nap olyan, mintha nyaralnék!
Minden, amit meg kell tennem, könnyen megy nekem.

Minden napra kitalálhatsz magadnak egy olyan fókuszt, ami kellemes érzéseket kelt benned, és amit akkor használsz, amikor a negatív gondolatok felmerülnek a fejedben. Ez lehet naponta más, de lehet egy olyan cél is, amit el akarsz érni. („Szeretnek az emberek és kedvesek velem.” vagy „Képes vagyok bármit, könnyedén megtanulni/elintézni.”)

Fontos, hogy olyat képzelj el, ami tetszik neked, és érezd át az örömöt, ami ezzel jár!
Például: „Tengerparton fekszem, hallom a tenger zúgását, a hullámok hangját, érzem a sós tengerillatot, a nap melegét, és a homok simogatását a bőrömön. Annyira jól érzem magam!” vagy: „Látom magam, ahogyan olyanokat mondok, amire mások érdeklődéssel figyelnek, értékelik a tudásom és engem. Szeretnek és megbecsülnek, mosolyognak rám, folyamatosan elismerik, amiket teszek. Örülök, hogy ilyen jó életem van!”

Ez kicsit olyan, mintha egy jó kis filmet gyártanál magadnak. A kellemetlen és rossz végű film már készen van a fejedben („el fogok késni”, „engem nem szeretnek” stb.), most pedig „legyártod” a vidám, kellemes verziót, amit jó nézni! Így bármikor napközben, amikor hirtelen rossz kedved lesz, vagy rosszra gondolsz, csak át kell váltanod a jó végű, vidám csatornára! Elvégre miért is néznéd a szomorú filmet, ha egyszer nézhetnéd a boldog végűt is?
 

És legfőképpen, emlékezz rá: a fejednek mindegy, hogy mire fókuszál, de Neked nem!! :)
 

Csodás napokat! Légy magadhoz jó!

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2023. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!