Hitek és hiedelemek II. - Kérdezési folyamat
aug25

Hitek és hiedelemek II. - Kérdezési folyamat

A hiteink határozzák meg az életünket, befolyásolják a boldogságunkat és a pozitív gondolkodást. Itt az idő, hogy megváltoztasd őket!


 

Ez a bejegyzés a Hitek és hiedelmek 4 részes cikksorozat második része. A többi részt itt találod:

I. rész

III. rész

IV. rész

 

Miért érezzük olyan nehéznek a változtatást?

 

Ha kizárólag csak az agyi folyamatokat vesszük figyelembe - és nem beszélünk arról, hogy minden egyes gondolatot energiával tartunk fent a fejünkben, azaz a régi berögzült hiedelmekbe sok energiát "fektettünk be" már eddig, hogy megtartsuk, és persze senki sem szereti elveszteni semmilyen befektetését - még akkor sem könnyű, hisz az új idegpályát ki kell építeni, csakúgy, mintha egy autópályát kezdenénk építeni egy elhanyagolt mezőn.

 

A fejünkben lévő új idegpálya kiépítése energiába, tudatosságba és időbe kerül. Nézzünk pár példát a korlátozó hiedelmekre. Szerintem sok ismerős lesz köztük…

Sosem fog változni semmi sem. Most már ez mindig így lesz. Ebből a katyvaszból nem lehet kimászni. Minden mindig rossz, ami velem történik. Nincsenek lehetőségek, válság van. Az embereknek nincs munkájuk, és már nem is lesz. Túl idős/túl fiatal vagyok hozzá. Kudarcot vallottam, egy kudarc vagyok.
Az egész életem egy kudarc. Én mindent elrontottam. Meg is érdemlem, hogy ez történt velem, amilyen hülye/figyelmetlen/egy balek stb vagyok. Az emberek ebben a korban már nem változnak. Senki sem tanul a hibájából. Ez nem jó úgy, ahogyan van. Nem így kellene a dolgoknak működnie. Nem így kellett volna történnie. Az élet csak szenvedés és kínlódás.
Mindenki csak kínlódik. Én senkinek sem vagyok fontos. Akár meg is halhatnék, nem is hiányoznék senkinek. A szüleim/a sorsom/mások a hibásak azért, hogy én ilyen helyzetben vagyok. Én nem tehetek róla, hogy ilyen az életem. Ezen (a betegségen, a rossz kapcsolaton, a pénzügyi helyzeten stb.) nem tudok/nem lehet változtatni.
Az orvos is megmondta, hogy... A többieknek meg kellene változni, hogy nekem jobb legyen. A világnak kellene megváltozni, hogy nekünk jobb legyen. Rossz anya/apa/társ vagyok. Elrontottam az életem/a gyereknevelést/a gyereke(i)met/a párkapcsolatomat.

 

No és akkor most nézzük, hogyan is lehet megkérdőjelezni ezeket! A megkérdőjelezéssel gyakorlatilag "feltörjük" a régi pályát, és egy újat kezdünk kiépíteni.

Sosem fog változni semmi sem.

 

Ez igaz? Tényleg? Biztosan? Honnan tudod? Valóban teljesen biztos vagy abban, hogy sose fog változni semmi? Csak gondolj vissza, hányszor változott már meg egy csomó minden az életedben. Az élet, az évszakok, az időjárás, a mindennapok, minden folyamatosan fejlődik és változik. Hogyan lehet akkor azt állítani, hogy semmi sem fog megváltozni?

 

Amúgy pedig, ha ezt gondolod, hogy érzed magad ettől a gondolattól? Jól? Hát, kötve hiszem… :) A negatív érzés mutatja, hogy rossz irányban vagy; a teremtéssel, az áramlással szemben haladsz. 

 

Vajon hogy éreznéd magad, ha ezt a gondolatot beleengednéd a felhőkbe, mint egy felszálló lufit, és látnád eltűnni? Milyen érzést keltene, ha inkább az lenne a fejedben, hogy: Minden mindig változik, hogy a rossz dolgok is elmúlnak egyszer? Hogy éreznéd magad ettől? Szerintem jobban… :)

 

És ugyan ki kötelez arra, hogy olyan gondolatot tarts a fejedben, ami neked rossz érzéseket okoz? Ki akadályozhat meg abban, hogy kicseréld a gátló és hamis gondolatot egy olyanra, ami sokkal jobban esik? Ugye, hogy csak te és senki más?

 

Csak te gondolod azt, amit gondolsz, és csakis te vagy képes rá, hogy a gátló gondolatokat kicseréld! A szabad akaratoddal választhatsz gátló és támogató hiteket és gondolatokat is. A választás a tied! Mit választasz inkább? :)  

 

Tehát a kérdések:

(1) Ez igaz?
(2) Hogy érzed magad ettől a gondolattól?
(3) Vajon hogy éreznéd magad, ha ezt a gondolatot beleengednéd a felhőkbe és megszabadulnál tőle?
(4) Ki akadályozhat meg abban, hogy kicseréld a gátló és hamis gondolatot egy olyanra, ami sokkal jobban esik? (Amennyiben erről a kérdezési technikáról bővebben is szeretnél olvasni, szeretettel ajánlom Byron Katie: A 4 kérdés című könyvét.)

 

Javaslom, hogy a fenti hamis hiedelmekből azokkal vidd végig ezt a kérdezési folyamatot, amelyek rád leginkább jellemzőek, amik ismerősek, és szoktad őket gondolni. Ha megkérdőjelezted és felfedezted a fentiekből a benned lévő gátló hiedelmeket, akkor kialakíthatsz magadnak helyettük pozitív gondolatokat, támogató hiteket.

 

A sorozat 3. részében 9 támogató hitet találsz, amivel megváltoztathatod a berögzült, korlátozó hiedelmeket.

 

Mosolygós napot, csodás hetet és boldog életet! Légy magadhoz és másokhoz is jó! :)

 

Szeretettel,

Erika

 
 

Szeretettel,

Erika

 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

 

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!


FACEBOOK

Itt csatlakozz a nyilvános SzuperTudatos FB csoporthoz

SzuperTudatos Önfejlesztés™ FB oldal

László Erika hivatalos FB oldala

SuperConscious World®©™ FB oldal

LINKEDIN

László Erika oldala

 

TUDTAD?

Erika videósorozatban beszél az élet dolgairól. Kattints ide, és válogass!

 

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

 

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

 

 

 


Hitek és hiedelmek I. - Mi a hit?
aug20
Kommunikáció

Hitek és hiedelmek I. - Mi a hit?

A hiteink határozzák meg az életünket, befolyásolják a boldogságunkat és a pozitív gondolkodást. Itt az idő, hogy megváltoztasd őket!
Hitek és hiedelmek IV. - A pozitív gondolkodás titka
szept08
Kommunikáció

Hitek és hiedelmek IV. - A pozitív gondolkodás titka

A hiteink határozzák meg az életünket, befolyásolják a boldogságunkat és a pozitív gondolkodást. Itt az idő, hogy megváltoztasd őket!
Miért történnek velünk “rossz” dolgok?
márc11
Kommunikáció

Miért történnek velünk “rossz” dolgok?

Sokszor felmerülhet a kérdés mindannyiunkban, vajon miért történnek velünk “rossz” dolgok? Hiszen, ha úgy érezzük, mi mindent megteszünk azért, hogy jobb legyen, és úgy gondoljuk, jó emberként éljük a világot, akkor mégis miért történnek velünk "rosszak"?
László Erikáról

 

Erika transzformációt és boldogságot, harmóniát elősegítő és kommunikáció instruktor, tanácsadó. A SzuperTudatos Önfejlesztés™ (SuperConscious Self-Coaching™) intuitív coaching rendszer kifejlesztője, a Tudatos Kommunikáció tréningprogram létrehozója, a világon egyedülálló hiedelem-átalakító DEMERT Módszer™ és a Numeropátia™ megalkotója, valamint a SzuperTudatos Világ™ nemzetközi hálózat (SuperConscious World™) társalapítója és szakmai vezetője.

3 nyelven tanít, 25 országból, 5 kontinensről származó hallgatói és kliensei száma több ezerre becsülhető.

Több, mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, valamint több száz önfejlesztő és kommunikációs tréninget és tanfolyamot tartott világszerte.

 

A CoachOK és a Wellness Universe tagja

 

KAPCSOLAT

Email: erika.laszlo-kukac-laszloerika.hu

Skype: erika.laszlo

Mobil: +36 703656561

 

IMPRESSZUM

Legnépszerűbb cikkek

 

 

A SzuperTudatos közösséget és tagjainak hálózatát, transzformáló tanfolyamait az SCC.WORLD oldalon találod.

Kövess Facebookon is!

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, Tudatos Kommunikáció™, a DEMERT Módszer™, a Numeropátia™) védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020  All rights reserved. -  Hosted by Orangewebsite.com (Iceland)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

totalstudio.hu
Ingyenes Lélekemelő hírlevél!

Iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre! A levelekről bármikor leiratkozhatsz.