2013 szept 08Spiritualitás

Hitek és hiedelmek IV. - A pozitív gondolkodás titka

Ez a bejegyzés a Hitek és hiedelmek 4 részes cikksorozat negyedik része.

A többi részt itt találod:

I. rész

II. rész

III. rész

 

 

A legtöbb támogató hitnek és megerősítésnek van egy nagy titka, amit sokan nem ismernek. Emiatt aztán sokszor azt érzékelhetjük, hogy hiába mondogatjuk a támogató hiteket, nem használnak, nem is történik semmi, csak még rosszabbul érezzük magunkat, elvégre másoknak megy (állítólag...?), nekünk meg nem.

 

Ez aztán meg inkább újabb bűntudathoz, elégedetlenséghez vezet, "én rosszabb vagyok, mint mások". Így aztán meg kinek is van kedve csinálni, igaz? :)

 

Lehet, hogy már Te is próbáltad használni a támogató hiteket, a pozitív gondolkodást, és az a tapasztalatod, hogy (neked) nem működnek?

 

Lehet, hogy ezért eleged is van ebből az egész “pozitív gondolkodás izéből”,  :) hallani sem akarsz róla, inkább bosszant, felidegesít. Ha netán így van, ez nem csoda, hiszen egyikőnk sem szereti megélni, hogy neki valami nem megy, különösen, ha az a pozitív gondolkodás témájába esik, elvégre már sokan tudjuk, hogy anélkül nem megy a pozitív teremtés.

 

Ezért aztán haragszunk magunkra, és inkább elkerüljük, hogy az ilyesmivel újra találkozzunk. (Ha ezt érzed, akkor feltétlen javaslom a harag – az indulat – átalakítását a megbocsátás gyakorlat elvégzésével. Nem mellesleg nemcsak a haragot oldja fel bennünk, de megszabadít a bűntudat okozta ördögi körforgásból, ami újabb bűntudatot, haragot és alacsony önértékelést, alacsony önbizalmat szül.)

 

Vajon miért nem működik a pozitív gondolkodás, a támogató hitek, és megerősítések használata?

 

Azért, mert – és itt is visszajutunk a “kályhához” :) - amikor mondjuk őket, általában nem átéléssel és tényleges pozitív gondolkodással, hittel mondjuk, hanem csak úgy mondogatjuk. Ha pedig elolvastad az előző bejegyzéseket a Hitek és hiedelmek témában, akkor tudod, hogy a hiteink mennyire befolyásolják az életünket és a tapasztalatainkat, azaz, ha valamit nem hiszünk, nem fog megjelenni a tapasztalatunkban.

 

Tehát, hiába is mondogatjuk – hit és valódi pozitív rezgésű gondolkodás nélkül – a támogató hiteket, nem fogjuk látni, hogy működik nekünk, mert az alapvető hitünk - csupán a mondogatással - általában nem, vagy csak nagyon sokára változna meg. És mivel nem látjuk a változást, hamar feladjuk az egészet. Szép kis csapda..., de hol a kijárat? :)

 

Hogyan tudnánk valóban hinni a pozitív gondolkodás és támogató hitek erejében?

 

Szerencsére :) van egy rendkívül egyszerű módszer arra, hogy elhiggyük azt, amit mondunk! Mindjárt meg is osztom veled ezt a titkot, de előtte, kérlek, próbálj ki valamit!  

Képzeld el magad, ahogy éppen nagyon rosszkedvű, levert, szomorú vagy. Mondd ki magadban sokszor azt, hogy: nem, nem nem. Képzeld bele magad ebbe a helyzetbe egy percre kérlek! Figyeld meg magad. Mit tapasztaltál a testedben? Hogyan változott a testtartásod? Mi történt a fejeddel, a válladdal?
Nagy valószínűséggel az alábbiakat tapasztaltad (akár mindegyiket, vagy csak néhányat):
  • lekonyul a fejed - akár annyira, hogy meg kell fognod a két kezeddel,
  • begörnyed a hátad és a vállad,
  • erőtlennek érzed magad,
  • nincs energiád, úgy érzed,
  • összeroskadnak a tagjaid stb.

 

A titok: A pozitív gondolkodáshoz (a boldogsághoz) és támogató hitekhez nemcsak gondolatok, hanem...

 

testtartás is tartozik! Ugyanígy persze a negatívakhoz is! A jó hír az, hogy a testtartásunk megváltoztatásával megváltoztathatjuk a pozitív gondolkodáshoz és a  támogató hitekhez való hozzáállásunkat (szó szerint), és így, a hozzáállás megváltoztatja a bennünk lévő érzéseket, hogy boldogságot tapasztalhassunk.

 

Ha az alábbi gyakorlatot végigcsinálod (csupán pár perc az egész), akkor meg fogod tapasztalni a különbséget a negatív és a pozitív gondolkodással járó hozzáállás között. Mivel a boldogtalan érzéseket viszonylag nehéz megváltoztatni, a testtartást viszont könnyű, ezért ezzel a gyakorlattal - kivétel nélkül minden helyzetben - megváltoztathatod a negatív érzéseidet is, hogy boldogságot tapasztalj. Ez azért elég jó hír, nem? :)

 

Nem lehet pozitív gondolkodást és boldogságot létrehozni, ha... 

 

lekonyul a fejünk, összegörnyedünk, behajol a vállunk. Ki kell húzni magunkat, fel kell emelni a fejünket, egyenesen – és nem lefelé – kell tekintenünk ahhoz, hogy jó érzések járják át a testet. Ugyanígy depressziósnak sem lehet lenni felemelt fejjel, kihúzott vállakkal!

 

Kísérletekkel bizonyították, hogy amikor mosolygunk, az agy “kiadja az utasítást”: boldogsághormonokat kell “gyártani”. A dolog azonban szerencsére fordítva is működik, ha elkezdünk mosolyogni (bár tegyük fel, nincs rá okunk), akkor az agy azt érzékeli, hogy boldogság “van”, tehát elkezdi “legyártatni” a boldogsághormonokat, aminek következtében valóban elkezdjük magunkat jobban érezni, és boldogságot érzünk a testünkben.

 

Nos, ugyanez a visszahatás érvényesül a testtartásunkra is. Amilyen az érzés, olyan a testtartás, és amilyen a testtartás, olyan az érzésünk, azaz a boldogság állapotunk. Ezért, ha a testtartást megváltozatjuk, megváltozik az érzés, a lehangolt állapotból boldogság állapot lesz! Tényleg egyszerű, nem? :)

 

POZITÍV GONDOLKODÁS - BOLDOGSÁG GYAKORLAT

 

Állj oda a tükör elé, csípőre tett kézzel, terpeszbe tett lábakkal, előre nézve, és mondd bele a tükörbe egymás után sokszor azt, hogy: IGEN, IGEN, IGEN! (Ahogy mondod, akár olyan érzésed is lehet, hogy a kezeddel inkább beleütsz a levegőben, hogy: IGEN!!! - ez nagyon jó, ez már az érzések megváltozását és a pozitív gondolkodás, és a boldogság szint rezgéseit jelzi.)

 

Addig mondd, amíg érzed, hogy feltöltődik POZITÍV GONDOLKODÁSSAL ÉS BOLDOGSÁGGAL a tested, tele leszel friss energiával, látod, hogy biztosan állsz a lábadon, tele vagy lelkesedéssel, és csak ezután mondd bele a tükörbe azt a megerősítő, pozitív gondolkodást tartalmazó és támogató hitet, amit szeretnél tényleg hinni (és ami végső soron boldogságot hoz az életedbe a sok negatív tapasztalat helyett.)

 

Meglátod, egészen más lesz a hatása! A fenti gyakorlattal – amit bárki el tud végezni, Te is! -  az új támogató hiteket - magát a pozitív gondolkodást - nemcsak egyszer ültetjük el a kigyomlált korlátozóak helyett, hanem csakúgy mint a virágos kertben, öntözzük, állandó figyelemmel gondozzuk, és így hamar észre fogjuk venni, ahogy a boldogság hagymák fejlődnek, virágoznak és a gaznak (a korlátozó hiteknek) nem adnak további teret. :)

 

Mosolygós napot, csodás hetet és boldogsággal teli életet! Légy magadhoz és másokhoz is jó! :)

Szeretettel,

Erika

Szeretettel,

Erika

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching™ (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(Intuyching™©, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™©, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO-Tudatos Kommunikáció™©, a DEMERT Módszer™©, a Numeropátia™©, Intuytor™©) 
védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2015-2021. -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!