Coaching, önfejlesztés

Hogy lehetsz pozitív és boldog, amikor negatívnak érzed magad?

Könnyű azt mondani, hogy legyél pozitív, és mutasd boldognak magad, amikor éppen semmi kedved sincs hozzá..., miközben persze tudjuk, hogy boldog érzések és pozitivitás nélkül nem tudjuk magunkat boldognak érezni és a boldogságot bevonzani. Az tuti, hogy nem lehet a boldogság frekvenciájára hangolódni negatív gondolatokkal, de mégis hogyan csináljuk, amikor egy porcikánk sem érzi, hogy boldogok vagyunk?

 

Velem is előfordul, (nyugodtan elhiheted), hogy vannak negatív gondolataim, rosszabb napjaim, hiszen kinek nincsenek? Talán csak annyi a különbség, hogy a nagy többséggel ellentétben én észreveszem, amikor negatív dolgok vannak a fejemben, és elkezdem őket azonnal pozitívakká átalakítani, mert tudom, hogy csak így érezhetem magam boldognak és jól, ha pozitívak a gondolataim.

 

Van azonban olyan, hogy nincs erőnk a változtatásra.

 

Inkább belesüppedünk a negatív gondolatokba, elvégre tényleg minden pocsék, hogyan is gondolhatnánk jó, pozitív, megerősítő, boldog dolgokra, ha egyszer semmi sincs úgy az életünkben? Ha éppen tele a fejed a gondokkal, nem látod a kiutat a helyzetedből, épp leszúrt a főnököd, elvesztetted a munkád, nem tudod miből fizeted ki a hitelt vagy az albérletet, beteg vagy, fáj valamid, vagy ha éppen nem jönnek a kliensek és üres a naptárad, akkor nem olyan könnyű pozitívnak maradni.

 

Mit tudsz tenni, hogy jobban és boldogabbnak érezd magad még a stresszes, nehéz időszakokban is?

 

1. Mosolyogj!

Ez a legegyszerűbb megoldás, amit minden helyzetben megtehetsz, még akkor is, ha tele a fejed a negatív gondolatokkal, és nincs hozzá kedved, hogy pozitívakká változtasd.

 

Tudományosan bizonyított tény, hogy a testünk pontosan ugyanannyira hat a gondolkodásunkra és az agyunkra, mint amennyire a gondolkodásunk hat a testünk állapotára. Tehát, ha éppen olyan helyzetben vagy, amikor nincs kedved magaddal foglalkozni, jobb, boldogságot okozó gondolatokat keresni a fejedben, (vagy az Intuyching™ -  SzuperTudatos Önfejlesztés™ táblázatrendszerrel átalakítani a helyzetedet), akkor kezdj el mosolyogni.

 

A mosolygással azt az üzenetet kapja az agyad, hogy „boldogság van”, azaz azonnal elkezdi gyártani a boldogsághormonokat, amitől végső soron sokkal jobban, pozitívabban fogod magad érezni, még akkor is, ha nincs rá okod. Mosolyogj folyamatosan, magadban, a tükörbe, másokra, mosolyogj addig, míg jobban érzed magad. 

 

 

2. Nézz a másik szemébe!

Emberként társas lénynek születtünk, és attól érezzük jól magunkat, ha másokhoz tudunk kapcsolódni. Sajnos pontosan olyankor, amikor a legnagyobb szükségünk lenne mások szeretetére és segítségére, (és a boldogság érzésére, hogy másoknak fontosak vagyunk), akkor húzódunk vissza, hiszen a saját negativitásunk gátolja, hogy másokkal kapcsolatba lépjünk.

 

Tudományos tény: a negativitás nemcsak rossz érzést okoz, de még csökkenti az immunrendszer működését is.

 

Ezért aztán a test – teljesen logikus – „válasza", hogy kerüli az embereket, elvégre ha nem megfelelő a védekező rendszerünk, akkor bármilyen betegséget el tudunk kapni másoktól. Ezért inkább nem is lépünk kapcsolatba senkivel ilyenkor. Micsoda negatív körforgás, hiszen ettől még negatívabbak és lehangoltabbak leszünk!

 

Ehelyett inkább keresd a szemkontaktust másokkal, nézz a másik szemébe és mosolyogj rá. Lehet, hogy csak a boltban, az eladóval teszed ezt, vagy a pénztárossal, de meglátod, ettől te is jobban leszel, no és persze ők is; egy pillanatra összekapcsolódtok a boldogság pillanatában. Mindegy, hogy sorbanállás közben, vagy a liftben mosolyogsz rá valaki ismeretlenre, meglátod, csupán ezzel pozitívabbá teszed a napod (és persze a másikét is).

 

3. Mondj köszönetet, és üdvözöld az embereket!

Bárhol jársz, köszönj, amikor belépsz valahova, köszönj, amikor elmész, és mondj köszönetet a szolgáltatásért, áruért, amit kaptál. Lehet, hogy neked ez egyértelmű (remélem!), de el sem tudom mondani, mennyire megdöbbentett, amit a világ legjobb fénymásolószalonjában tapasztaltam ezzel kapcsolatban.

 

(Igen, számomra tényleg a világ legjobb fénymásolószalonja, minden anyagomat ott készítjük, és Móni, - a szalon tulajdonosa - fantasztikus lelkesedéssel és odafigyeléssel készíti a gyönyörű anyagaimat minden programomra. Nélküle nem is tudom, hogy mit csinálnék! Ezúton is hálásan köszönök neki mindent!)

 

Épp bent voltam az üzletben, amikor bejött egy férfi, és se köszönés, se semmi nélkül odavetette Móninak, hogy:

Ebből kettőt”.

 

Ugyebár ketten voltunk nők a boltban. Fontosnak tartom egymás tiszteletét és az udvariasságot, és szerintem minden esetben az lenne a helyes, hogy köszönünk egymásnak, pláne, ha az illető férfi, és mi meg nők vagyunk. Sajnos ilyesmiről szó sem volt. Amikor készen lettek az anyagok, Móni megmondta az árát, odaadta a számlát, mire

 

a férfi - köszönöm nélkül - letette a pénzt, nem is nézett rá, elvette az anyagokat, és kiment az üzletből.

 

Egészen elképesztő volt! Megjegyeztem Móninak, hogy azért ez nem volt semmi, hogy csak úgy odavágja, „ebből kettőt”, és nem is köszön, nem is kéri meg rá, mire ő elmesélte, hogy ez mindennapos történet, az emberek bejönnek, nem köszönnek, és nem köszönik meg a munkát sem.

 

Nos ez a legnagyobb hiba, amit valaki elkövethet, ha egyébként jó életet akar teremteni magának. A „köszönöm” ugyanis ajándékként működik, adásként, ami beindítja az adás-kapás körforgását. Ha azonban nem adunk, akkor kapni sem fogunk. Ráadásul a köszönet, a hála beindítja az agy hálaközpontját, ami szintén segít abban, hogy sokkal jobban érezzük magunkat, még akkor is, amikor valami problémánk van.

 

Tehát összefoglalva, mit tegyél, hogy pozitív tudj maradni még a problémás helyzetekben is:

 

1. Mosolyogj!

2. Nézz a másik szemébe!

3. Mondj köszönetet, és üdvözöld az embereket!

 

Ez a három rendkívül egyszerű gyakorlat segíthet abban, hogy még probléma esetén is jobban érezd magad, és ne a negativitás vírusát, hanem a boldogságot, az örömöt terjeszd a világba!

 

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!