Hogy lehetsz pozitív és boldog, amikor negatívnak érzed magad?
aug25

Hogy lehetsz pozitív és boldog, amikor negatívnak érzed magad?

Neked is nehéz néha pozitívnak maradni? Mit tehetsz ilyenkor, hogy mégis sikerüljön kikerülni a negativitásból? 3 egyszerű tipp, hogy pozitív és boldog legyél még akkor is, ha problémáid vannak.


Könnyű azt mondani, hogy legyél pozitív, és mutasd boldognak magad, amikor éppen semmi kedved sincs hozzá..., miközben persze tudjuk, hogy boldog érzések és pozitivitás nélkül nem tudjuk a boldogságot bevonzani. Nem lehet a boldogság frekvenciájára hangolódni negatív gondolatokkal, de hogyan csináljuk, amikor egy porcikánk sem érzi, hogy boldogok vagyunk?

 

Velem is előfordul, nyugodtan elhiheted, hogy vannak negatív gondolataim, rosszabb napjaim, hiszen kinek nincsenek? Talán csak annyi a különbség, hogy a nagy többséggel ellentétben én észreveszem, amikor negatív dolgok vannak a fejemben, és elkezdem őket azonnal pozitívakká átalakítani, mert tudom, hogy csak így érezhetem magam boldognak és jól, ha pozitívak a gondolataim.

 

Van azonban olyan, hogy nincs erőnk a változtatásra.

 

Inkább belesüppedünk a negatív gondolatokba, elvégre tényleg minden pocsék, hogyan is gondolhatnánk jó, pozitív, megerősítő, boldog dolgokra, ha egyszer semmi sincs úgy az életünkben? Ha éppen tele a fejed a gondokkal, nem látod a kiutat a helyzetedből, épp leszúrt a főnököd, elvesztetted a munkád, nem tudod miből fizeted ki a hitelt vagy az albérletet, beteg vagy, fáj valamid, vagy ha éppen nem jönnek a kliensek és üres a naptárad, akkor nem olyan könnyű pozitívnak maradni.

 

Mit tudsz tenni, hogy jobban és boldogabbnak érezd magad még a stresszes, nehéz időszakokban is?

 

1. Mosolyogj!

Igen, ez a legegyszerűbb és a legfontosabb, amit minden helyzetben megtehetsz, még akkor is, ha tele a fejed a negatív gondolatokkal, és nincs hozzá kedved, hogy pozitívakká változtasd.

 

Tudományosan bizonyított tény, hogy a testünk pontosan ugyanannyira hat a gondolkodásunkra és az agyunkra, mint amennyire a gondolkodásunk hat a testünk állapotára. Tehát, ha éppen olyan helyzetben vagy, amikor nincs kedved magaddal foglalkozni, jobb, boldogságot okozó gondolatokat keresni a fejedben, vagy SzuperTudatos Önfejlesztéssel™ átalakítani a helyzetedet, akkor kezdj el mosolyogni.

 

A mosolygással azt az üzenetet kapja az agyad, hogy “Boldogság van”, azaz azonnal elkezdi gyártani a boldogsághormonokat, amitől végső soron sokkal jobban, pozitívabban fogod magad érezni, még akkor is, ha nincs rá okod. Mosolyogj folyamatosan, magadban, a tükörbe, másokra, mosolyogj addig, míg jobban érzed magad.

 

 

2. Nézz a másik szemébe!

Emberként társas lénynek születtünk, és attól érezzük jól magunkat, ha másokhoz tudunk kapcsolódni. Sajnos pontosan olyankor, amikor a legnagyobb szükségünk lenne mások szeretetére és segítségére, (és a boldogság érzésére, hogy másoknak fontosak vagyunk), akkor húzódunk vissza, hiszen a saját negativitásunk gátolja, hogy másokkal kapcsolatba lépjünk.

 

Tudományos tény: a negativitás csökkenti az immunrendszer működését.

 

Ezért aztán a test – teljesen logikus – "válasza", hogy kerüli az embereket, elvégre ha nem megfelelő a védekező rendszerünk, akkor bármilyen betegséget el tudunk kapni másoktól. Ezért inkább nem is lépünk kapcsolatba senkivel ilyenkor. Micsoda negatív körforgás, hiszen ettől még negatívabbak és lehangoltabbak leszünk!

 

Ehelyett inkább keresd a szemkontaktust másokkal, nézz a másik szemébe és mosolyogj rá. Lehet, hogy csak a boltban, az eladóval teszed ezt, vagy a pénztárossal, de meglátod, ettől te is jobban leszel, no és persze ők is; egy pillanatra összekapcsolódtok a boldogság pillanatában. Mindegy, hogy sorbanállás közben, vagy a liftben mosolyogsz rá valaki ismeretlenre, meglátod, csupán ezzel pozitívabbá teszed a napod.

 

3. Mondj köszönetet, és üdvözöld az embereket!

 

Bárhol jársz, köszönj, amikor belépsz valahova, köszönj, amikor elmész, és mondj köszönetet a szolgáltatásért, áruért, amit kaptál. Lehet, hogy neked ez egyértelmű (remélem!), de el sem tudom mondani, mennyire megdöbbentett, amit a világ legjobb fénymásolószalonjában tapasztaltam ezzel kapcsolatban.

 

(Igen, számomra tényleg a világ legjobb fénymásolószalonja, minden anyagomat ott készítjük, és Móni, - a szalon tulajdonosa - fantasztikus lelkesedéssel és odafigyeléssel készíti a gyönyörű anyagaimat a tanfolyamokra. Nélküle nem is tudom, hogy mit csinálnék!)

 

Épp bent voltam az üzletben, amikor bejött egy férfi, és se köszönés, se semmi nélkül odavetette Móninak, hogy: “Ebből kettőt”. Ugyebár ketten voltunk nők a boltban. Fontosnak tartom egymás tiszteletét és az udvariasságot, és szerintem minden esetben az lenne a helyes, hogy köszönünk egymásnak, pláne, ha az illető férfi. Nos itt ilyesmiről szó sem volt. Amikor készen lettek az anyagok, Móni megmondta az árát, odaadta a számlát, mire

 

a férfi - köszönöm nélkül - letette a pénzt, nem is nézett rá, elvette az anyagokat és kiment az üzletből.

 

Egészen elképesztő volt! Megjegyeztem Móninak, hogy azért ez nem volt semmi, hogy csak úgy odavágja, “ebből kettőt”, és nem is köszön, mire ő elmesélte, hogy ez mindennapos történet, az emberek bejönnek, nem köszönnek, és nem köszönik meg a munkát sem.

 

Nos ez a legnagyobb hiba, amit valaki elkövethet, ha egyébként jó életet akar teremteni magának. A “köszönöm” ugyanis ajándékként működik, adásként, ami beindítja az adás-kapás körforgását. Ha azonban nem adunk, akkor kapni sem fogunk. Ráadásul a köszönet, a hála beindítja az agy hálaközpontját, ami szintén segít abban, hogy sokkal jobban érezzük magunkat, még akkor is, amikor valami problémánk van.

 

Tehát összefoglalva, mit tegyél, hogy pozitív tudj maradni még a problémás helyzetekben is:

 

1. Mosolyogj!

2. Nézz a másik szemébe!

3. Mondj köszönetet, és üdvözöld az embereket!

 

Ez a három rendkívül egyszerű gyakorlat segíthet abban, hogy még probléma esetén is jobban érezd magad, és ne a negativitás-vírusát, hanem a boldogságot, az örömöt terjeszd a világba!

 

Csodás napokat! Légy magadhoz jó! :)

 

Szeretettel,

 

Erika

 

 
 

Szeretettel,

Erika

 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

 

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!


FACEBOOK

Itt csatlakozz a nyilvános SzuperTudatos FB csoporthoz

SzuperTudatos Önfejlesztés™ FB oldal

László Erika hivatalos FB oldala

SuperConscious World®©™ FB oldal

LINKEDIN

László Erika oldala

 

TUDTAD?

Erika videósorozatban beszél az élet dolgairól. Kattints ide, és válogass!

 

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

 

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

 

 

 


Hitek és hiedelmek IV. - A pozitív gondolkodás titka
szept08
Coaching

Hitek és hiedelmek IV. - A pozitív gondolkodás titka

A hiteink határozzák meg az életünket, befolyásolják a boldogságunkat és a pozitív gondolkodást. Itt az idő, hogy megváltoztasd őket!
Cselezd ki a változást, változz te is!
máj13
Coaching

Cselezd ki a változást, változz te is!

Semmi sem tűnik mostanság annyira állandónak mint a változás. Folyamatos változás mindenben és mindenhol, néha annyira sok és egyszerre jön, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
2012 és a pénz
ápr01
Coaching

2012 és a pénz

A pénz boldogságot okoz? A pozitív gondolkodás segít abban, hogy megváltoztasd a pénzhez való (v)iszonyod!
Mit csináljunk, ha kritizálnak bennünket?
máj15
Coaching

Mit csináljunk, ha kritizálnak bennünket?

A kritika, az ítélkezés csökkenti a boldogság érzéseinket, és az önbizalom növelésünknek is ad egy nagy pofont.
László Erikáról

 

Erika transzformációt és boldogságot, harmóniát elősegítő és kommunikáció instruktor, tanácsadó. A SzuperTudatos Önfejlesztés™ (SuperConscious Self-Coaching™) intuitív coaching rendszer kifejlesztője, a Tudatos Kommunikáció tréningprogram létrehozója, a világon egyedülálló hiedelem-átalakító DEMERT Módszer™ és a Numeropátia™ megalkotója, valamint a SzuperTudatos Világ™ nemzetközi hálózat (SuperConscious World™) társalapítója és szakmai vezetője.

3 nyelven tanít, 25 országból, 5 kontinensről származó hallgatói és kliensei száma több ezerre becsülhető.

Több, mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, valamint több száz önfejlesztő és kommunikációs tréninget és tanfolyamot tartott világszerte.

 

A CoachOK és a Wellness Universe tagja

 

KAPCSOLAT

Email: erika.laszlo-kukac-laszloerika.hu

Skype: erika.laszlo

Mobil: +36 703656561

 

IMPRESSZUM

Legnépszerűbb cikkek

 

 

A SzuperTudatos közösséget és tagjainak hálózatát, transzformáló tanfolyamait az SCC.WORLD oldalon találod.

Kövess Facebookon is!

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, Tudatos Kommunikáció™, a DEMERT Módszer™, a Numeropátia™) védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020  All rights reserved. -  Hosted by Orangewebsite.com (Iceland)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

totalstudio.hu
Ingyenes Lélekemelő hírlevél!

Iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre! A levelekről bármikor leiratkozhatsz.