2017 okt 21Coaching, önfejlesztés

Hogy őrizd meg a nyugalmad, ha valami váratlan kibillent az egyensúlyból?

Frissítve: 2021. március

 

Mennyi minden történik mostanság… veled is? Nekem is nehéz időnként alkalmazkodni a hirtelen változásokhoz, pedig ahhoz, hogy megőrizzük a nyugalmunkat, - és hogy ne teremtsünk további negativitást az életünkbe -, muszáj gyorsan átírni a terveket, (és a fejünkben a negatív gondolatokat), ha valami nem úgy alakul, ahogy szeretnénk.

 

Amikor a semmi közepén kell megtalálnod a nyugalmad, pedig eléggé kibillentnek érzed magad a tökéletes egyensúlyból

 

Nemrég például kocsival jöttünk haza külföldről, és a semmi közepén megállt az autó az országúton, és nem volt kedve továbbindulni. 5 órát vártunk az autómentőre az őrült kamionforgalom közepette, a nyugalom helyett. :)

 

Aznapra nyilván egészen más terveink voltak, úgyhogy nem örültünk neki, gondolhatod. Mégis, azonnal azt beszéltük a férjemmel, hogy milyen szerencsénk van, hiszen nincs semmi bajunk, sőt az autónak sincs balesete, egyszerűen csak valami elektromos hiba lehet, úgyhogy biztosan minden megoldódik hamar.

 

Jön értünk egy autómentő (biztosításunk is van), és meg fogják csinálni a kocsit. Hasonló helyzetben a legtöbb ember csak bosszankodik, és rengeteg harag energiát tesz a saját szervezetébe és az életébe. Az pedig azért nem jó, mert a harag az önbüntető mechanizmus egyik eleme, azaz, ha sok harag van, akkor előbb utóbb valamiféle önbüntetés is lesz. Az pedig, hogy ki, mivel bünteti saját magát, rendkívül változatos és teljesen egyéni.

 

A harag bizonyítottan méreg a szervezetnek.

 

Ha nincs megoldva a harag, akkor a test kénytelen eltárolni valahol úgy, hogy közben ne mérgeződjünk meg. A testnek ugyanis mindig az a fontos, hogy túléljen. Ezért a fel nem dolgozott haragot (a mérget) zsírban tárolja, mert így biztos a túlélés.

 

Úgyhogy a harag egyik önbüntető formája lehet a túlsúly is. Más esetekben pénzügyi nehézségeket, rossz kapcsolatokat, egészségügyi gondokat okoz. Ezért is olyan fontos, hogy egy adott pillanatban még a vélt nehézségek ellenére is megtartsuk a nyugalmunkat és meglássuk, hogy nincs is akkora baj.

 

Hogyan őrizd meg a nyugalmad és találj vissza hamar a kiegyensúlyozott állapotba?

 

A legegyszerűbb módja, hogy újra nyugodt légy az, ha nyugodtan lélegzel.  Stressz hatására kapkodva veszünk levegőt, ami nem segíti a gondolkozást sem. Tehát, végy mély levegőt úgy, hogy a hasadba szívod be a levegőt, úgy, hogy megemelkedjen a hasad, majd pedig a tüdődbe engedd át, és fújd ki. Ha ezt jó párszor megismétled, az egész szervezeted – és az agyad is – friss oxigénhez jut, ami azonnal lenyugtat minden helyzetben.

 

Sosem a helyzeteink okozzák a gondot, hanem az, hogy hogyan állunk a helyzethez. Ha képesek lennénk mindig nyugodtan szemlélni az eseményeket az életünkben, akkor stresszt sem élnénk meg. Persze ezt nem érezzük könnyűnek, és ne is erre törekedj, hanem arra, hogy ha észrevetted magadban a feszültséget, akkor vezesd vissza magad a nyugalomba a fenti lélegzéssel. Ezzel segítesz magadon, nem teremtesz további negativitást a helyzetbe, oldódik azonnal a harag, és nem lesz mit elraktározni.

 

Mit csináltam a várakozás ideje alatt, hogy kiegyensúlyozott maradjak és nyugodt?

 

Összeraktam a SzuperTudatos Önfejlesztés™ táblázatrendszer új moduljait! Már többen kérték, hogy nem lehetne-e részletekben megtanulni, (kevesebb idő legyen egyszerre, ne legyen 4 nap, egyszerre kevesebbet kelljen befektetni), de nekem mindig az volt a fejemben, hogy nem akarok félmegoldást adni senkinek sem.

 

Az volt a vágyam, hogy egy kerek, teljes rendszert kapjon valaki és az összes táblázatot egyszerre. És ettől a „kerek rendszertől” eddig sehogy nem tudtam elvonatkoztatni, míg aztán ahogy ott vártunk a kocsiban, és beszélgettünk a férjemmel (és hát persze, hogy a rendszerről, elvégre ez tölti ki a napjainkat) a férjem azt nem mondta, hogy miért nem csinálod meg modulokban?

 

Tényleg, miért is nem csinálom meg modulokban a SzuperTudatos Önfejlesztés™ táblázatrendszert?

 

Mintha csak kinyitott volna egy csapot a fejemben ezzel a gondolattal, azonnal elkezdett dőlni a sok ötlet. És mivel felkészültek vagyunk a helyzetekre, - enni, innivaló, takaró mindig van a kocsiban -, füzet és toll is volt nálunk, sőt a táblázatrendszer és a tananyag is :), úgyhogy hipp-hopp csak úgy folyt belőlem, hogy milyen modulok legyenek, mihez mi tartozik és hogyan lesz így is minden egyes modul kerek egész.  

 

Bár eddig el nem tudtam volna képzelni, hogy bontsam szét rövidebb részekre az egészet, hirtelen minden összeállt. A modulrendszerrel mindkét vágy teljesül - az enyém, és az érdeklődő hallgatóké is -, rövid idő alatt, és mégis kerek egészet kaphat mindenki.

 

Egy illetve 2 napos modulokat állítottam össze, ahol minden egyes modul kerek egész, és a rendszert tekintve minden olyan fontos táblázatot tartalmaz, amit semmiképp nem tudtam elképzelni, hogy kimaradjon. (2020 óta pedig már alap, haladó és szakértő táblázati modulok is vannak, melyeket az applikációban is sikerült lefejleszteni.)

 

Úgyhogy nagyon hasznosan telt a várakozás, és a bosszankodás helyett annyira örültem, hogy nahát, ilyen hamar készen lett, és ennyire jó lett! Amúgy persze sokkal hamarabb sikerült összerakni, még 5 óra sem kellett hozzá.

 

De azért az nagyon kedves az Univerzumtól, hogy kaptam rá bőven elég időt. :) Még a férjem is mondta, hogy biztos ezért kellett megállnunk az úton, elvégre sehol máshol nem lett volna erre időm, hogy így összerakjam.

 

Remélem a fenti példa téged is inspirál, hogy még a látszólag nehéz helyzetekben is a jót találd meg.

 

Mit tegyél a következő nehezebb helyzetedben, hogy visszatalálj az egyensúlyozodhoz?

 

1. Lélegezz mélyeket!


Figyeld meg magad, és ha azt érzed, hogy összeszűkül a gyomrod, feszült a mellkasod, azonnal válts át a fenti légzéstechnikára. A jó hír az, hogy a fenti mély légzéssel nem tudod magad feszültnek érezni, és hamar rájössz a legjobb megoldásra. Mindig kéznél van és bárhol meg tudod csinálni. Csak figyelj rá, és alkalmazd!

 

2. Adj hálát!

Nem tudsz egyszerre haragudni, félelmet érezni és hálásnak lenni. A hála mindent megváltoztat és átalakít, annyira magas a rezgése. Ne engedd a negatív gondolatokat elkalandozni a fejedben, válts át hálára, és kérdezd magadtól: Miért vagyok hálás?

 

Ha pedig érdekelnek a modulok, szeretnéd kipróbálni, hogy mit adhat az Intuyching™ (SzuperTudatos Önfejlesztés™) neked is, jelentkezz be egy Intuyching konzultációra, vagy érdeklődj az SCCW instruktoroknál ha szeretnéd megtanulni a táblázatrendszer használatát!

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!