2012 szept 09Spiritualitás

Hogyan maradjunk nyugodtak és tartsuk fent a szellemi (spirituális) kapcsolatot?

 

Hogyan tudok közvetlen kapcsolatba lépni a felettes énemmel? Amikor jó összhangban vagyok vele, minden olyan szépen illeszkedik és a nap végére nem a fáradtság, hanem a béke és elégedettség van rajtam.
Mégis az a gyakoribb, amikor a rohanás elviszi az összhangot. Szeretnék a rohanás közben  is folyamatos kapcsolatban lenni a vezetésével. Van erre egy jó technikátok, bevált gyakorlatotok?

 

Egyik kedves olvasótól (köszönöm Márti az inspirációt! :) ) kaptam a fenti kérdéseket kaptam.

 

Nos, bevált gyakorlata szerintem mindenkinek más erre – már persze, akinek van. Kinek ez, kinek amaz működik. Álljon itt egy pár, amivel az ilyen „kilengéseket a középpontból” kezelni lehet, de előtte azért egy fontos dolog: a rohanás és a kapcsolat kizárja egymást.

 

A rohanás ugyanis félelem-alapú, azaz ezzel máris kizárjuk a figyelmünkből a szeretet-alapon (rezgésen) működő szellemi, szupertudatos kapcsolatot. Természetesen a kapcsolat mindig ott van, de a „rohanás” nem azon a rezgésen van, ahol a szupertudatunkkal való együttműködés, így ez ilyenkor olyan, mintha nem hallanánk, nem érzékelnénk (bár ott van).

 

Tehát pár ötlet ilyen helyzetekre:

 

- Vegyél váltott orrlyukon levegőt (amikor egyiken levegőt veszel a másikat befogod, amikor kifújod azon, ami eddig be volt fogva, addig befogod az egyiket) és figyelj közben a légzésedre.
- Figyelj oda, hogy mi történik körülötted, és ne ítéld meg, hanem ítélkezés nélkül szemléld. - Adj hálát azonnal valamiért, ami jó az életedben, ha másért nem, csupán azért, hogy tudsz lélegezni, mert van elég levegő.
- Javaslom elolvasásra a hála cikkeket és a gondolataink megkérdőjelezését is.

 

Belső nyugalmat és elcsöndesedést nem csak csöndes körülmények között lehet elérni, lehet körülöttünk rohanás és bármi, ha bennünk nyugalom van. A fentiekből azonban gondolom egyértelmű, hogy a benső nyugalmat feltétlen fent kell tartani ha kapcsolódni szeretnénk a szupertudatunkhoz.

 

Mit tesznek a tibeti lámák?

 

Ezt a fajta nyugalmat el lehet érni bárkinek, de gyakorolni kell.  Például a tibeti lámák a benső megnyugvást úgy gyakorolják (éveken keresztül!!), hogy miután már tudnak meditálni békés körülmények és a hegyek között, lemennek a zajos faluba, leülnek egy fa tövébe, és ott próbálnak meditálni, a “rohanás” közepette. Nekik sem megy azonnal, sokáig gyakorolják, akár egy életen keresztül... :)

 

Mindannyiunknak érdemes gyakorolni, tudatosan odafigyelni magadunkra (kialakítani valami – számunkra megfelelő – egyszerű gyakorlatot, ami segít), hiszen minél többet gyakorljuk, hogy békések maradjunk a különböző "nyugtalan" helyzetekben, annál inkább fog menni. Tudatosan élvezni, jelen lenni abban, amit éppen csinálunk – akár WC pucolásról, akár csekk befizetésről, sorban állásról legyen szó - alapvető.

 

Semmi nem megy, csak ha jól begyakoroljuk, még azoknak sem, akik tehetséggel rendelkeznek. Híres és fantasztikus tehetséges énekesek, zenészek, sportolók is azt állítják, hogy akár ha csak 1 – !! – napot kihagynak a gyakorlásból, edzésből, éneklésből, ők máris megérzik a különbséget a teljesítményükben.Ha egy hetet, akkor már a közönségük is. :)

 

Így hát fel a fejjel, érdemes gyakorolni azt, amit szeretnénk elérni, mert az viszont biztos, hogy minél többet tesszük, annál könnyebben megy! (Talán feltűnt a cikkben, hogy hányszor szerepel a "gyakorlás" szó - nem véletlenül! :) )

 

Pozitív gondolkodást támogató hit:
Mindig a legjobb történik velem. Minden percét élvezem a napomnak. Tudom, hogy képes vagyok fenntartani a belső békém, ha ezt választom. Mostantól azt választom, hogy a rohanás közepette is békés maradok.  

 

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2023. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!