2016 máj 22Kommunikáció

Ki beszél a fejedben?

Frissítés ideje: 2019. december

 

Egy valami biztos, „valaki” mindig beszél a fejünkben.

Alapvetően fontos, hogy a tudatosságunk azon aspektusát válasszuk tudatosan, amely abban segít, hogy jobb mindennapokat, magasabb önbecsülést, jobb kapcsolatokat teremtsünk, más szóval egy jobb életet.

 

Mindannyiunk „fejében” 3 jól elkülöníthető „beszélő-gépezet” található. Mindegyik másféle nyelvezetet, hangszínt és kommunikációs stílust használ, no és persze mind más szinten rezeg. Igazából nagyon könnyű megkülönböztetni őket, ha tudatosan figyeled, hogy mi megy végbe a gondolkodásodban.

 

Milyen ez a 3 különböző beszélő gépezet?

 

A belső tanácsadó

Jó tanácsokat ad, többnyire kérdések formájában, illetve próbál egy másik nézőpontot adni és sosem ítélkezik. A SzuperTudatos aspektusod ez, ami a szeretet energiaszintjén rezeg. Amikor ez a részed beszél, biztos lehetsz benne, hogy a szeretet-csatornára hangolódsz.

 

A belső narrátor

Mindent megfigyel és kommentál a jelennel a és a közeli jövőben elvégzendő feladatokkal kapcsolatban. A tudatos részünkhöz tartozik és semleges, nem ítélkezik (kivéve, amikor a belső bíró belezavar, és belebeszél ebbe az aspektusba).

 

A belső bíró

Mindent és mindenkit kritizál, (magadat is beleértve) és folyamatosan ítélkezik, mintha legalábbis a bíróságon lennénk. Ráadásul nem a jelen, hanem a régi belénk rögzített programok és félelem-alapú energiák, érzések (etika, erkölcs, értékek - és az ahhoz kapcsolódó korlátozó hiedelmek) alapján teszi ezt. Ezt a részt szoktuk egónak is nevezni, a tudatalattihoz kapcsolódik. Félelem- és korlátozások-alapú, a félelem energiaszintjén vibrál, a félelem-csatornához kapcsolódik.

 

Hogy tudod megkülönboztetni egymástól ezt a három aspektust a mindennapokban (és miközben a SzuperTudatos Önfejlesztés™ táblázatokat használod)?

 

Csak figyelj, hogy mit hallasz, és hogy beszélnek hozzád a fejedben!

Mindegyiknek megvan a saját egyedi beszédstílusa.

 

 

Hogy beszél a belső tanácsadód?

 

A belső tanácsadód (a szupertudatos aspektusod) mindig kedves, gyengéd hangon beszél, sosem bánt se téged, se másokat, nem ítélkezik se feletted se másokról és mindig, mindenkinek jót akar. Amikor ezt az aspektust hallod és használod, akkor ez jó érzéseket kelt benned. Kérdéseket tesz fel, javaslatai vannak, illetve megnyugtat, ha aggódsz valamin.

 

Ilyeneket hallhatsz tőle:

Miért is ne mehetnék el?

Teljesen rendben van, ha kipróbálom.

Ez biztonságos, nincs semmi baj.

Inkább oda kellene parkolnom?

Meg tudom csinálni.

Miért is vagyok ilyen szerencsés? (Ahelyett, amit akkor hallasz, amikor az egó beszél: Miért vagyok ilyen szerencsétlen?)

Miért ne, hiszen meg tudom csinálni.

 

Hogy beszél a belső narrátor?

 

Folyamatosan beszél a fejedben arról, hogy mit kell megcsinálnod, és kommentálja a környezetet, amit magad körül látsz és nézel.

 

Ilyeneket hallhatsz tőle:

Nahát, micsoda szín!

Nagy a dugó itt.

Micsoda gyönyörű nap van ma!

Ma van a project beadási határidő.

Be kell mennem a bankba.

El ne felejtsek cukrot venni.

El kell mennem a gyerekért az iskolába.

 

Hogy beszél a belső bíró (az egó)?

 

Ez a részed előítélettel viseltetik másokkal és magaddal szemben, sajnálkozik a múlton és aggódik a jövőn. Rengeteg energiát vesz el és alacsony rezgésen tart, félelem-alapú energiákon működik, ezért könnyen ki is merülsz, ha ez a részed beszél sokat a fejedben.

 

Ilyeneket hallhatsz tőle:

Az emberek/helyzetek szörnyűek.

Az élet nehéz.

Nem tudom megcsinálni.

Milyen szerencsétlen vagyok.

Ez nem igazságos.

Máshogy kellett volna döntenem.

El fogom veszíteni a társam/a munkám/a házam/a pénzem stb.

 

Azt hiszem, most már érted, tényleg könnyű. Ahogy az egód elkezd beszélni, azonnal érezni fogod, hogy már nem érzed magad jól.

 

Amikor a belső tanácsadód, a szupertudatod beszél, akkor ez könnyednek örömtelinek, izgalmasnak hangzik. Ha az egód beszél, ez nehéz, szomorú esetleg tele van veszélyérzéssel, félelemmel vagy haraggal.

 

Csak figyelj oda nagyon tudatosan a belső beszédre, ami a fejedben zajlik, és hamar könnyedén képes leszel megkülönböztetni őket egymástól, és utána válaszd tudatosan, hogy mindig átkapcsolsz a szeretet-csatornára.

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!