Coaching, önfejlesztés

Megbocsátás I.

Frissítve: 2020. október


Ha arra vagy kíváncsi, hogy hogyan kell megbocsátani a DEMERT Módszerrel™, akkor kattints ide!

 

Addig, míg arra vársz, hogy a többiek legyenek (jobban) együttérzők veled, és amíg azt látod, és tapasztalod, hogy nem azok, akkor ez csak azt jelenti, hogy a külvilág még visszatükrözi a benned lévő negativitást. Amint együttérző és megbocsátó vagy minden és mindenki felé, a világ is ezt fogja visszatükrözni neked. 

 

Az élet mindig minket tükröz vissza, azaz azokat az energiákat tapasztalhatjuk meg kívülről, amelyek bennünk vannak, akár negatív, akár pozitív energiákról legyen szó. Ha több együttérzést szeretnél tapasztalni magad körül, a legjobb megoldás, ha egyre együttérzőbbé válsz magaddal szemben! És könnyebben leszel együttérző, ha megtanulsz megbocsátani.

 

Az együttérzés mellett a megbocsátás az az energia, ami teljesen átalakíthat, és azzal, hogy változol, az egész életed is megváltozik. A megbocsátás ugyan rendkívül egyszerű folyamat, de ahogy az együttérzés, úgy a megbocsátás körül is sok félreértés kering.  Így hát, először is tisztázzuk, mit jelent - és mit nem - a megbocsátás.

 

A megbocsátás a bennünk lévő harag energia átalakításának folyamata.

 

Kizárólag és csakis rólunk szól mindig, akkor is, amikor magunknak, és akkor is, amikor valaki másnak bocsátunk meg. Sokszor azért esik nehezünkre a megbocsátás, mert azt hisszük, a megbocsátással gyakorlatilag egyetértenénk a másik ember tettével, vagy felmentenénk az alól. És összetévesztjük még a felejtéssel is. A megbocsátásnak azonban ezekhez semmi köze!

 

A megbocsátás NEM
  • egyetértés azzal a dologgal, amit megbocsátunk
  • ad felmentés a másik számára
  • jelent felejtést.

 

A megbocsátás kizárólag a harag energiának az átalakításáról szól. Képzeld el, hogy a haragod olyan, mintha egy nehéz csomagot cipelnél. Bármikor dönthetsz úgy, hogy leteszed, hiszen nincs rá szükséged. Micsoda megkönnyebbülés ez utána! És mennyi energiád felszabadul végre, amivel olyat teremthetsz magadnak, ami jó neked!

 

Haragot táplálni bármi vagy bárki iránt teljesen fölösleges – energiapazarlás, hiszen a másik ember sokszor nem is tud róla, hogy haragszunk rá! Így még inkább érthető és egyértelmű, hogy a megbocsátás nem a másikról, hanem rólad szól. Neked kell letenni a csomagot ahhoz, hogy jobban érezd magad. Mégis, általában vonakodunk megbocsátani, a fent említett tévedések miatt: azt hisszük felmentést adunk neki a tette alól, illetve azt, hogy a megbocsátásunkkal azt fejezzük ki, hogy egyetértünk a tettével.

 

A megbocsátás nem egyelő a megbocsátandó dolog elfelejtésével

 

A megbocsátási folyamattal a harag energiája átalakul bennünk, pozitív megbocsátássá, és ennek eredményeképpen magán az eseményen, (ami miatt eddig haragudtunk) nem lesz tovább negatív energia. A felejtés nem segítené az életünket, elvégre a tapasztalataink hozzájárulnak a fejlődésünkhez. A felejtéssel kezdhetnénk előlről mindent, hiszen nem tudnánk emlékezni arra, hogy mit, hogyan tanultunk meg. A felejtés akadályozza a tudást, ezért ez korlátozó választás. Ezért a megbocsátás nem az esemény elfelejtése, hanem az eseményhez tartozó negatív energiák megváltoztatása.

 

A megbocsátás nem jelenti a haragos kapcsolatok megjavulását

 

A megbocsátás nem jelenti azt sem, hogy összeborulva az örömtől táncra perdülünk az illetővel, akinek megbocsátunk, (persze nem kizárt, választás kérdése :) ),  hiszen a megobcsátás nem róla, hanem kizárólag rólunk szól. A megbocsátás nem jelenti a haragos kapcsolatok megjavulását, de persze megbocsátás nélkül a kapcsolatok nem tudnak javulni. Nem jelenti azt sem, hogy a megbocsátás hatására visszaáll a bizalom a kapcsolatban. Amennyiben a megbocsátás után a kapcsolatot is helyre akarjuk hozni, akkor beszélnünk kell az illetővel őszintén és nyíltan arról, hogy mi az, ami bennünk van, arról, ami történt, megengedve neki is, hogy ő is elmondhassa, úgy, hogy nem ítélkezünk róla.

 

Megbocsátás nélkül nincs kapcsolat (az igazi, saját énünkkel sincs), de kapcsolat nélkül is van megbocsátás (ha netán meghalt valaki, meg tudunk neki bocsátani, nem kell kapcsolatban lenni vele).

 

Saját tapasztalatomból tudom mondani, hogy bár már több esetben megbocsátottam, a kapcsolat nem állt helyre, és bizalmam sem lenne újrakezdeni azokat a kapcsolatokat. És ez így is van jól, azok a kapcsolatok akkor jók voltak és segítettek a fejlődésemben, és mostanra már nincs szükség rájuk. A megbocsátásra viszont szükség volt, mert anélkül csak a haragot dédelgetném és etetném magamban teljesen feleslegesen, a drága energiáimat elpocsékolva.
 

Megbocsátani akkor is érdemes, ha valaki szerettünk meghal

 

A harag a gyász egyik lépése, és ha nincs feldolgozva, hosszú távon még akár meg is betegíthet. Bármilyen furcsa is, könnyen haragudhatunk arra, aki itthagyott, elment (meghalt) még akkor is, ha az értelmünkkel, mentálisan értjük, hogy ez van, nem tehet róla. Azonban az érzéseink nem mentálisak, hanem, (ahogy nevezzük is) érzelmi folyamatok. Épp ezért fontos a megbocsátás egy szakítás, elválás (a halál is elválás) esetén, hogy ezeket  a halálhoz, elváláshoz kapcsolódó negatív, esetleg haraggal járó érzéseket is át tudjuk alakítani.

 

Amikor az anyukám hirtelen meghalt (minden előjel nélkül, semmi baja sem volt és 64 éves lett volna csak), én is megbocsátottam neki, hogy elment és itthagyott bennünket. Bármennyire is tudtam, értettem, sőt spirituálisan szemlélve teljesen el is fogadtam, hogy ez volt neki a legjobb, ment az apukánk után, akivel boldog házasságban élt 40 évig, nekem érzelmileg mégsem volt könnyű.

 

Érzelmeket nem lehet mentálisan megmagyarázni, viszont át lehet alakítani őket. Ezért is érzem magam nagyon szerencsésnek, hogy az Intuyching rendszerrel minden ilyen esetet meg tudok ma már oldani, és a „demertezéssel ”a haragot át tudom alakítani megbocsátássá.

 

A harag egy olyan érzés, mely gátolja a saját magunkkal való igazi kapcsolatot, ily módon jelenléte arra biztat, hogy találjunk rá VALÓDI önmagunkra, amely megbocsátó és szeretetteljes. A megbocsátásnak és a szeretnek óriási ereje van, sokkal nagyobb, mint a haragnak vagy a gyűlölködésnek. Sokkal többre lehet jutni egy kedves szóval, mosollyal, mint mogorvasággal és erőszakkal – bármilyen helyzetben. 

 

Amennyiben szeretnéd tudni, hogy hogyan bocsáss meg a DEMERT Módszer™ segítségével, olvasd el az erről szóló cikket, kattints ide!

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!