Megbocsátás I.
jún24

Megbocsátás I.

Beszéltünk már ez együttérzésről, ami nélkül nincs sem boldog élet, sem boldog világ körülöttünk. Addig, ...


Addig, míg arra várunk, hogy a többiek legyenek (jobban) együttérzők velünk, és amíg azt látjuk, és tapasztaljuk, hogy nem azok, addig saját magunknak még bizony sok tennivalónk van, hogy mi váljunk együttérzőbbekké másokkal.

Az élet minket tükröz vissza, azaz azokat az energiákat tapasztalhatjuk meg kívülről, amelyek bennünk már megvannak. Ha több együttérzést szeretnénk tapasztalni magunk körül, a legjobb megoldás, ha mi magunk válunk egyre együttérzőbbekké! Könnyebben leszünk együttérzők, ha megtanulunk megbocsátani.

Az együttérzés mellett a megbocsátás az az energia, ami teljesen átalakíthat bennünket, és azzal, hogy mi változunk, az egész életünk is megváltozik. A megbocsátás ugyan rendkívül egyszerű folyamat, de ahogy az együttérzés, úgy a megbocsátás körül is sok félreértés kering. Így hát először is tisztázzuk, mit jelent - és mit nem - a megbocsátás.A megbocsátás a bennünk lévő harag energiának az átalakítása (transzformációja). Kizárólag és csakis rólunk szól mindig, akkor is, amikor magunknak, és akkor is, amikor valaki másnak bocsátunk meg. Sokszor azért esik nehezünkre a megbocsátás, mert azt hisszük, a megbocsátással gyakorlatilag egyetértenénk a másik ember tettével, vagy felmentenénk az alól. És összetévesztjük még a felejtéssel is. A megbocsátásnak azonban ezekhez semmi köze!

A megbocsátás nem jelent
  • egyetértést azzal a dologgal, amit megbocsátunk
  • felmentést a másik számára
  • felejtést.

A megbocsátás kizárólag a harag energiának az átalakításáról szól. Úgy lehet elképzelni, mint amikor viszünk egy őrült nehéz csomagot, rájövünk, hogy már nincs rá szükségünk, és úgy döntünk, hogy letesszük. Micsoda megkönnyebbülés! Haragot táplálni bármi vagy bárki iránt teljesen fölösleges – energiapazarlás -, hiszen gondoljuk csak végig: a másik ember sokszor nem is tud róla, hogy haragszunk rá! Így még inkább érthető és egyértelmű, hogy a megbocsátás nem a másikról, hanem rólunk szól. Nekünk kell letenni a csomagot ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat.

Mégis vonakodunk megtenni, a fent említett tévedések miatt: azt hisszük felmentést adunk neki a tette alól, illetve azt, hogy a megbocsátásunkkal azt fejezzük ki, hogy egyetértünk a tettével.

A megbocsátás továbbá nem egyenlő a megbocsátandó dolog elfelejtésével. A megbocsátási folyamattal a harag energiája átalakul bennünk, pozitív megbocsátássá, eredményeképpen magán az eseményen (ami miatt eddig haragudtunk) nem lesz tovább negatív energia. A felejtés nem segítené az életünket, elvégre a tapasztalataink hozzájárulnak a fejlődésünkhez. A felejtéssel kezdhetnénk előlről mindent, hiszen nem tudnánk emlékezni arra, hogy mit, hogyan tanultunk meg. A felejtés akadályozza a tudást, ily módon korlátozó választás.

A megbocsátás nem jelenti azt sem, hogy az illetővel, akinek megbocsátunk összeborulva az örömtől táncra perdülünk (persze nem kizárt, választás kérdése :) ), hiszen nem róla, hanem kizárólag rólunk szól.

A megbocsátás önmagában nem jelenti a haragos kapcsolatok megjavulását, de enélkül a kapcsolatok nem tudnak javulni. Amennyiben a megbocsátás után a kapcsolatot is helyre akarjuk hozni, akkor beszélnünk kell az illetővel őszintén és nyíltan arról, hogy mi az, ami bennünk van, arról, ami történt, megengedve neki is, hogy ő is elmondhassa, úgy, hogy nem ítélkezünk róla.

Megbocsátás nélkül nincs kapcsolat (az igazi, saját énünkkel sincs), de kapcsolat nélkül is van megbocsátás (ha netán meghalt valaki, meg tudunk neki bocsátani, nem kell kapcsolatban lenni vele). A harag egy olyan érzés, mely gátolja a saját magunkkal való igazi kapcsolatot, ily módon jelenléte arra biztat, hogy találjunk rá VALÓDI önmagunkra, amely megbocsátó és szeretetteljes. A megbocsátásnak és a szeretnek óriási ereje van, sokkal nagyobb, több, mint a haragnak vagy a gyűlölködésnek. Sokkal többre lehet jutni egy kedves szóval, mosollyal, mint mogorvasággal és erőszakkal – bármilyen helyzetben. Következő alkalommal (mivel én a praktikus megoldásokat szeretem :) ) a MEGBOCSÁTÁS A "DE" VARÁZSSZÓVAL gyakorlatról lesz szó.

Csodás napokat! Légy magadhoz és másokhoz is megbocsátó! :)

Szeretettel,

Erika

 
 

Szeretettel,

Erika

 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

 

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!


FACEBOOK

Itt csatlakozz a nyilvános SzuperTudatos FB csoporthoz

SzuperTudatos Önfejlesztés™ FB oldal

László Erika hivatalos FB oldala

SuperConscious World®©™ FB oldal

LINKEDIN

László Erika oldala

 

TUDTAD?

Erika videósorozatban beszél az élet dolgairól. Kattints ide, és válogass!

 

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

 

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

 

 

 


Megbocsátás II. - Megbocsátás a DE varázsszóval
júl01

Megbocsátás II. - Megbocsátás a DE varázsszóval

A harag átalakítása a DEMERT Módszerrel™, László Erika hiedelem, és haragot megbocsátássá átalakító egyszerű módszerével.
Mit csináltam rosszul?
szept22

Mit csináltam rosszul?

Segítő típusú emberek egyik leggyakoribb gondja, hogy a sok segítség után nem hálát, hanem hátbadöfést kapnak. "Miért kapom ezt, mikor én annyit segítettem? Mit csináltam rosszul?"
Tanmese a megbocsátásról - Sok krumplid van?
okt06

Tanmese a megbocsátásról - Sok krumplid van?

Tanmese a megbocsátásról. Mekkora az a zsák krumpli, amit cipelsz? Nem lenne ideje letenni?
Szeretetteljes gyermekkor varázslás
nov03

Szeretetteljes gyermekkor varázslás

Vajon felmerült-e benned valaha is, hogy te írod az életed történetét? Nos, ha tudsz róla, hogy te írod, akkor egy lépéssel már előbbre jársz a ...
László Erikáról

 

Erika transzformációt és boldogságot, harmóniát elősegítő és kommunikáció instruktor, tanácsadó. A SzuperTudatos Önfejlesztés™ (SuperConscious Self-Coaching™) intuitív coaching rendszer kifejlesztője, a Tudatos Kommunikáció tréningprogram létrehozója, a világon egyedülálló hiedelem-átalakító DEMERT Módszer™ és a Numeropátia™ megalkotója, valamint a SzuperTudatos Világ™ nemzetközi hálózat (SuperConscious World™) társalapítója és szakmai vezetője.

3 nyelven tanít, 25 országból, 5 kontinensről származó hallgatói és kliensei száma több ezerre becsülhető.

Több, mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, valamint több száz önfejlesztő és kommunikációs tréninget és tanfolyamot tartott világszerte.

 

A CoachOK és a Wellness Universe tagja

 

KAPCSOLAT

Email: erika.laszlo-kukac-laszloerika.hu

Skype: erika.laszlo

Mobil: +36 703656561

 

IMPRESSZUM

Legnépszerűbb cikkek

 

 

A SzuperTudatos közösséget és tagjainak hálózatát, transzformáló tanfolyamait az SCC.WORLD oldalon találod.

Kövess Facebookon is!

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, Tudatos Kommunikáció™, a DEMERT Módszer™, a Numeropátia™) védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020  All rights reserved. -  Hosted by Orangewebsite.com (Iceland)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

totalstudio.hu
Ingyenes Lélekemelő hírlevél!

Iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre! A levelekről bármikor leiratkozhatsz.