Coaching, önfejlesztés

Megbocsátás II. - Megbocsátás a DEMERT Módszerrel

Frissítve: 2020. október

Ez a Megbocsátás 2 részből álló cikksorozat II. része. Ha tudni szeretnéd, mi az a 3 fő tévhit, ami miatt nehezen megy a megbocsátás, kattints ide és olvasd el az I. részt.

 

(Régebben a DEMERT Módszert ™ De módszernek ™ neveztem, de azóta kiegészült, és az egyetlen lépés helyett most már 2 lépésből áll a harag, és 3 lépésből hiedelem átalakítása esetén. Hiedelem átalakításhoz olvasd el ezt a cikket!)

 

Mivel én a praktikus gyakorlatokat és technikákat nagyon kedvelem, most megosztom azt a gyakorlatot, ami már nemcsak nekem, hanem nagyon sokaknak bevált.

 

A DEMERT Módszerrel történő megbocsátás rendkívül erőteljes és nagyon hatásos, egyszerű, csak csinálni kell!

 

Tipp:

Ha van Intuyching ™, SzuperTudatos Önfejlesztés ™ rendszered, akkor a DEMERT Módszer™ használata előtt érdemes magán a megbocsátáson lévő összes negatív energiát, haragot és a hozzá tartozó akadályokat az Intuyching táblázatrendszerrel átalakítani.

 

 

Hogyan „engedhetjük el” a haragunkat és bocsáthatunk meg bármit, bárkinek a DEMERT Módszerrel ™?

Ha inkább videóban néznéd meg, hogy hogyan kell csinálni a DEMERT Módszert, akkor nézd meg a videót!

 

DEMERT MÓDSZER - 1. LÉPÉS: DE NEM MERT

 

Kiválasztunk egy konkrét dolgot, amit szeretnénk megbocsátani. Pl.:

 

Megbocsátom magamnak, hogy rosszul döntöttem…

Megbocsátom Istennek/a sorsomnak/ az Univerzumnak, hogy ilyen helyzetbe hozott…

Megbocsátom a páromnak, hogy kiabált velem...

Megbocsátom a főnökömnek, hogy nem értékeli azt, amit teszek…

 

Miután kiválasztottuk a konkrét dolgot, a pozitív megbocsátó mondatot folytatjuk a DEMERT Módszer első lépésével a „de nem mert”-tel és az azt követő, belőlünk előkerülő - haragot tartalmazó - gondolatokkal. Ezek a felmerülő gondolatok ítéleteket, hiedelmeket, értékrendet tartalmaznak általában, és ezek azok, melyek haragként, ellenállásként vannak bennünk és nem engedik, hogy megbocsássunk. 

 

Példák a DEMERT Módszer mondatokra:

 

1.

Megbocsátom magamnak, hogy rosszul döntöttem, de nem, mert ... hiba volt.

Megbocsátom magamnak, hogy rosszul döntöttem, de nem, mert ... hülye voltam.

Megbocsátom magamnak, hogy rosszul döntöttem, de nem, mert ... elrontottam az életemet. stb.

 

2.

Megbocsátom Istennek/a sorsomnak/ az Univerzumnak,  hogy ilyen helyzetbe hozott, de nem, mert ... ezt nem érdemlem.

Megbocsátom Istennek/a sorsomnak/ az Univerzumnak,  hogy ilyen helyzetbe hozott, de nem, mert ... nagyon utálom ezt.

Megbocsátom Istennek/a sorsomnak/ az Univerzumnak,  hogy ilyen helyzetbe hozott, de nem, mert ... miért pont velem szúrt ki?

 

3.

Megbocsátom a páromnak, hogy kiabált velem, de nem, mert … rosszul esik nekem.

Megbocsátom a páromnak, hogy kiabált velem, de nem, mert … ilyet nem tehet.

Megbocsátom a páromnak, hogy kiabált velem, de nem, mert … ez szemétség (ő szemét). stb.

 

4.

Megbocsátom a főnökömnek, hogy nem értékeli azt, amit teszek, de nem, mert … észre kellene vennie.

Megbocsátom a főnökömnek, hogy nem értékeli azt, amit teszek, de nem, mert … tiszta hülye.

Megbocsátom a főnökömnek, hogy nem értékeli azt, amit teszek, de nem, mert … én sokkal jobb vagyok mint ő.

 

Addig írjuk, (és persze azt írjuk, ami kijön a fejünkből a „de nem, mert” után; a fentiek csak példamondatok), amíg még eszünkbe jut bármi. Előfordul, hogy oldalakon keresztül kell írni, de egyszer biztosan elfogy! A papír mindent „elbír” :), a lényeg, hogy ne cenzúrázzuk magunkat, írjunk ki bármilyen neheztelést, ítéletet magunkból, ami gátolja, hogy megbocsássunk.

 

A DEMERT Módszer „de” utáni része mindaz az ellenállás, harag bennünk, ami nem engedi, hogy a megbocsátás létrejöjjön bennünk.

 

Előfordul olyan, hogy a DEMERT gyakorlat során a „de” utáni rész ismétlődik, akár minden mondat után ugyanaz a harag jön, vagy több mondattal később, lejjebb megint ugyanaz jön fel, mint előtte pár mondattal. Ez teljesen normális, arról szól, hogy ennyi „helyre, szintre" tettük el ugyanazt az ellenállást, haragot magunkban, ami akadályozza a megbocsátást.

 

Miután elkészültünk, és már nem tudunk semmit sem a „de" után írni, tépjük össze, (ha lehet, - biztonságos módon - égessük el) a papírt, hogy a tudatunk is "lássa" :) , hogy minden ellenállásunk, haragunk teljesen megszűnt, és azért is, hogy ne kerüljön senki kezébe, elvégre nem az a cél, hogy a leírt ítélkezésekkel másokat megbántsunk. 

 

DEMERT MÓDSZER - 2. LÉPÉS: MERT

 

Írjuk le a pozitív megbocsátó mondatot, és folytatssuk a „mert-tel". A fentiekből egy példa erre:

 

1.

Megbocsátom magamnak, hogy rosszul döntöttem, mert ... akkor jó ötletnek tűnt.

Megbocsátom magamnak, hogy rosszul döntöttem, mert ... nem volt más ötletem.

Megbocsátom magamnak, hogy rosszul döntöttem, mert ... sokat tanultam belőle stb.

 

 A DEMERT Módszer 3. lépését a tükör gyakorlatot a megbocsátáshoz nem kell alkalmaznunk. (Kíváncsi vagy a Tükör gyakorlatra? Itt elolvashatod a DEMERT Módszer 3. lépését is!)

 

Ha netán pár nap múlva úgy érezzük, megint haragszunk - akár ugyanazért a dologért -, csináljuk végig a gyakorlatot megint. Tegyük ezt addig, amíg már nem marad bennünk harag az adott helyzettel, dologgal, emberrel kapcsolatban és megbocsátássá alakult át bennünk.

 

A legfőbb tanulság a megbocsátással kapcsolatban: nem keletkezne bennünk harag, amennyiben nem ítélkeznénk.

 

Minél kevesebbet ítélkezünk, annál kevesebb harag keletkezik bennünk. Tudatosítsd magadban, hogy az ítélkezés (és a nyomában létrejövő harag) nem tesz jót sem neked, sem másoknak, mérgezi a kapcsolatainkat és az életünket. A megbocsátással sokkal jobb dolgok jönnek az életedbe, és az önbüntetés is abbamarad!

 

Rajtad múlik mit választasz: fenntartod és hordozod a haragot, vagy megbocsátasz és egy boldogabb életet élsz... :) Ráadásul a DEMERT Módszer egyszerű módon segít is ebben!

 

Ha úgy érzed, nem tudsz nekilátni a „demertezésnek”, ha halogatod, ha úgy látod, hogy sosincs rá időd, akkor ennek oka van! Ha ez a helyzet, akkor a mélyben annyira sok ellenállás van benned a megbocsátás iránt, hogy ezért nem tudsz nekikezdeni. Ilyen esetben feltétlenül érdemes átalakítani ezt az ellenállást (és az ehhez kapcsolódó energiákat), hogy meg tudj bocsátani. Az Intuyching ™, a SzuperTudatos Önfejlesztés ™ rendszerrel ez gyorsan átalakul. Jelentkezz egy konzultációra!

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!