Megbocsátás II. - Megbocsátás a DE varázsszóval
júl01

Megbocsátás II. - Megbocsátás a DE varázsszóval

Megbocsátás és a harag átalakítása egy egyszerű módszerrel.


Mivel én a praktikus gyakorlatokat és technikákat nagyon kedvelem, most megosztom azt a gyakorlatot, ami már nemcsak nekem, hanem nagyon sokaknak bevált.

 

Ez a megbocsátás gyakorlat rendkívül erőteljes és nagyon hatásos – közvetlenül a belső forrásomból kaptam :) - egyszerű, csak csinálni kell! (Tipp: Ha van SzuperTudaatos Önfejlesztés rendszered, akkor a gyakorlat előtt érdemes magán a megbocsátáson lévő összes negatív energiát és a hozzá tartozó akadályokat a SzuperTudatos Önfejlesztés rendszerével átalakítani.)

 

MEGBOCSÁTÁS A DE VARÁZSSZÓVAL

 

Hogyan bocsáthatunk meg bármit bárkinek?

1. Kiválasztunk egy konkrét dolgot, amit szeretnénk megbocsátani. Pl.:

  1. Megbocsátom magamnak, hogy rosszul döntöttem…
  2. Megbocsátom Istennek/a sorsomnak/ az Univerzumnak, hogy ilyen helyzetbe hozott…
  3. Megbocsátom a páromnak, hogy kiabált velem...
  4. Megbocsátom a főnökömnek, hogy nem értékeli azt, amit teszek…

 

Miután kiválasztottuk a konkrét dolgot, a pozitív megbocsátó mondatot folytatjuk a “de nem mert”-tel és az azt követő, belőlünk előkerülő gondolatokkal (amelyek ítéleteket, hiedelmeket, értékrendet tartalmaznak általában) - lásd az alábbi példákat.

1. Megbocsátom magamnak, hogy rosszul döntöttem, de nem, mert ... hiba volt. Megbocsátom magamnak, hogy rosszul döntöttem, de nem, mert ... hülye voltam. Megbocsátom magamnak, hogy rosszul döntöttem, de nem, mert ... elrontottam az életemet. stb.
2. Megbocsátom Istennek/a sorsomnak/ az Univerzumnak,  hogy ilyen helyzetbe hozott, de nem, mert ... ezt nem érdemlem. Megbocsátom Istennek/a sorsomnak/ az Univerzumnak,  hogy ilyen helyzetbe hozott, de nem, mert ... nagyon utálom ezt. Megbocsátom Istennek/a sorsomnak/ az Univerzumnak,  hogy ilyen helyzetbe hozott, de nem, mert ... miért pont velem szúrt ki?
3. Megbocsátom a páromnak, hogy kiabált velem, de nem, mert … rosszul esik nekem. Megbocsátom a páromnak, hogy kiabált velem, de nem, mert … ilyet nem tehet. Megbocsátom a páromnak, hogy kiabált velem, de nem, mert … ez szemétség (ő szemét). stb.
4. Megbocsátom a főnökömnek, hogy nem értékeli azt, amit teszek, de nem, mert … észre kellene vennie. Megbocsátom a főnökömnek, hogy nem értékeli azt, amit teszek, de nem, mert … tiszta hülye. Megbocsátom a főnökömnek, hogy nem értékeli azt, amit teszek, de nem, mert … én sokkal jobb vagyok mint ő.

 

Addig írjuk, (és persze azt írjuk, ami kijön a fejünkből a “de nem, mert” után; a fentiek csak példamondatok), amíg még eszünkbe jut bármi. Előfordul, hogy oldalakon keresztül kell írni, de egyszer biztosan elfogy! A papír mindent "elbír" :), a lényeg, hogy ne cenzúrázzuk magunkat, írjunk ki bármilyen neheztelést, ítéletet magunkból, ami gátolja, hogy megbocsássunk.

 

A “de” utáni rész mindaz az ellenállás bennünk, ami nem engedi, hogy megbocsássunk.

 

Előfordul olyan, hogy a “de” utáni rész ismétlődik, akár minden mondat után ugyanaz jön, vagy több mondattal később, lejjebb megint ugyanaz jön fel, mint előtte pár mondattal. Ez teljesen normális, arról szól, hogy ennyi "helyre, szintre" tettük el ugyanazt az ellenállást.

 

Miután elkészültünk, és már nem tudunk semmit sem a "de" után írni, azaz ott marad a pozitív megbocsátó mondat, örüljünk neki, majd pedig tépjük össze (ha lehet, - biztonságos módon - égessük el) a papírt, hogy a tudatunk is "lássa" :) , hogy minden ellenállásunk teljesen megszűnt, és azért is, hogy ne kerüljön senki kezébe, elvégre nem az a cél, hogy a leírt ítélkezésekkel másokat megbántsunk.

 

Ha netán pár nap múlva úgy érezzük megint haragszunk - akár ugyanazért a dologért -, csináljuk végig a gyakorlatot megint. Tegyük ezt addig, amíg már nem marad bennünk harag az adott helyzettel, dologgal, emberrel kapcsolatban.

 

Végül pedig a legfőbb tanulság a megbocsátással kapcsolatban: nem keletkezne bennünk harag, amennyiben nem ítélkeznénk.

 

Minél kevesebbet ítélkezünk, annál kevesebb harag keletkezik bennünk. Tudatosítsuk magunkban, hogy az ítélkezés (és a nyomában létrejövő harag) nem tesz jót sem nekünk, sem másoknak, mérgezi a kapcsolatainkat és az életünket.

 

Rajtunk múlik mit választunk: fenntartjuk és hordozzuk a haragot, vagy megbocsátunk és egy boldogabb életet élünk... :)

 

Csodás napokat! Légy magadhoz és másokhoz is megbocsátó! :)

 

Szeretettel,

Erika

 
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

 

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Itt csatlakozz a nyilvános SzuperTudatos FB csoporthoz

 

Lájkold az FB oldalunkat

 

 

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

 

E-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a tartalmába

 

 

 


Megbocsátás I.
jún24
Kommunikáció

Megbocsátás I.

Beszéltünk már ez együttérzésről, ami nélkül nincs sem boldog élet, sem boldog világ körülöttünk. Addig, ...
Mit csináltam rosszul?
szept22
Kommunikáció

Mit csináltam rosszul?

"Miért kapom ezt, mikor én annyit segítettem?"
Tanmese a megbocsátásról - Sok krumplid van?
okt06
Kommunikáció

Tanmese a megbocsátásról - Sok krumplid van?

Tanmese a megbocsátásról. Mekkora a zsák krumpli, amit cipelsz?
Szeretetteljes gyermekkor varázslás
nov03
Kommunikáció

Szeretetteljes gyermekkor varázslás

Vajon felmerült-e benned valaha is, hogy te írod az életed történetét? Nos, ha tudsz róla, hogy te írod, akkor egy lépéssel már előbbre jársz a ...
László Erikáról

 

Erika transzformációt és boldogságot, harmóniát elősegítő oktató, coach, mentor és kommunikációs tréner, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ (SuperConscious Self-Coaching™) kifejlesztője, a DEMERT Módszer™ és a Numeropátia™ megalkotója, valamint a SzuperTudatos Világ™ nemzetközi hálózat (SuperConscious World™) társalapítója.

3 nyelven tanít világszerte, 25 országból, 5 kontinensről származó hallgatói és kliensei száma több ezerre becsülhető.

 

A CoachOK és a Wellness Universe tagja

 

KAPCSOLAT:

Email: erika.laszlo-kukac-laszloerika.hu

Skype: erika.laszlo

Mobil: +36 703656561

 

Legnépszerűbb cikkek

 

 

A SzuperTudatos közösséget és tagjainak hálózatát, transzformáló tanfolyamait az SCC.WORLD oldalon találod.

 

 

Kövess Facebookon is!

Minden jog fenntartva. László Erika coach, tréner, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, Tudatos Kommunikáció™, a DEMERT Módszer™, a Numeropátia™) védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2019  All rights reserved. -  Hosted by Orangewebsite.com (Iceland)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

totalstudio.hu
Ingyenes Lélekemelő hírlevél!

Iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre! A levelekről bármikor leiratkozhatsz.