Mennyit ér a tudásod?

Van egy régi történet a kazánszerelőről, akit kihívtak, hogy javítsa meg egy gőzhajó meghibásodott kazánrendszerét. Meghallgatta a gépkezelő helyzetleírását, feltett néhány kérdést, majd lement a gépházba.Átnézte a tekergődző csövek szövevényét, pár percig hallgatta a kazán dohogását és a szökő gőz sípolását, s néhány csövet megtapogatott.

Aztán halkan dudorászva benyúlt a munkaruhája zsebébe, előhúzott egy kis kalapácsot, és egyetlenegyszer ráütött vele egy élénkpiros szelepre. Az egész rendszer azonnal tökéletesen működni kezdett, és a kazánszerelő hazatért.

Amikor a gőzhajó tulajdonosa megkapta az ezerdolláros számlát, panaszolta, hogy a szerelő csupán negyedóráig tartózkodott a gépházban, és részletes számlát kért.

A kazánszerelő a következőket írta:

Kalapácsütés:                                         0,50 dollár

A tudás, hogy hova kell ütni:                   999,50 dollár

Összesen                                               1000,00 dollár

Neked mennyit ér a saját tudásod, és a mások tudása? Értékeled-e magad annyira, amennyire megérdemelnéd?

A hibáidra vagy a sikereidre figyelsz inkább? És másoknál? Ugye tudod, hogy itt is az valósul meg, aminek energiát adsz: ha a hiánynak (a hibáknak) akkor abból fogsz többet tapasztalni!

Érdemes ezért inkább arra figyelnünk, amiből még többet szeretnénk tapasztalni: Ez is sikerült! Ma milyen jó  napom volt! Nagyon jól megcsináltam! Milyen jó, hogy nem romlott el még jobban! Hálás vagyok érte, hogy gyorsan kijavították! stb.

Ne felejts el hálát adni azért, ami legalább jól működik az életedben! Meglátod, már önmagában ez is elég, hogy elkezdj jobbat tapasztalni az életedben.

Csodás napokat és teremtéseket! Légy magadhoz jó!

Erika

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!