Mennyit érnek a pozitív tapasztalatok?

De nézz csak magadba, te mit gondolsz erről igazán? Szerintem nagyon sokan esünk abba a hibába, hogy azt HISSZÜK, hogy a negatív (a kellemetlen, rossz, nehéz) tapasztalatok által “jobban, gyorsabban” fejlődünk.

Mivel ezt hisszük, ilyen tapasztalatokat vonzunk is be az életünkbe. Hiszen az alapvető hiteink (hiedelmeink) azok, melyek igazán meghatározzák, hogy milyen életet élünk, és mit tapasztalunk nap mint nap.

Talán érdemes megváltoztatni azokat a hiedelmeinket, melyek arról szólnak, hogy a negatív dolgok (betegségek, kihívások, konfliktusok, problémák, gondok) tudnak igazán fejleszteni bennünket.

Mi lenne, ha azt hinnénk helyettük, hogy: egy jó könyv, egy baráti beszélgetés, egy film, előadás, elmélkedés magunkban, legalább annyit ér, legalább annyit tud segíteni és legalább annyira járul hozzá a fejlődésünkhöz és a tapasztalatunkhoz, mint bármi, ami negatív?

Akár még példaként vehetünk is két egymástól elég távolálló emberi tapasztalatot: Hitlerét és Gandhiét. (Köszönet Brigi a gondolatért! :) )

Mindkettő tapasztalat arról (is), hogy az egyén hogyan képes hatni a világra. Hatottak a világra? Nem kérdés! És te vajon, ha választani lehetne, hogy hogyan hass a világra, melyiket választanád? … Ugyanez érvényes ránk is a saját kis környezetünkben: valamit szeretnénk megtanulni, megtapasztalni.

Ha a fenti példát vesszük, és a feladatunk az, hogy “hatni akarok a világra”, akkor most már láthatjuk, hogy van választásunk abban, hogy ezt hogyan akarjuk megvalósítani és megélni: negatív vagy pozitív módon.

Mindkét esetben a tapasztalat az lesz, hogy “hatok a világra”, de a hatásunk másokra, az érzés - és közben az élet megtapasztalása - valószínűleg egészen más lesz az emberi életünkben… Én inkább a könnyű utat választom: jó kapcsolatokban, beszélgetésekben, könyvből, filmből, tanítványoktól és tanításból fejlődöm, és tapasztalom a teremtési folyamatot. :) Ez mind olyan jó érzés - ilyeneket kívánok mindenkinek!!

Támogató gondolat: Az életet könnyen, boldogan élem, miközben rengeteget fejlődöm és tanulok. Könnyedén veszek részt a teremtési folyamatban és csupa élvezetes és örömteli dolgot teremtek.

Csodás napokat és teremtéseket! Légy magadhoz jó!

Erika

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!