Spiritualitás

Mi a kapcsolat az életcélok, az isteni terv és az életút között?

Szerintem mindenki valamilyen életcéllal született és jött a Földre. Előre eltervezted, hogy körülbelül mit szeretnél ebben az életben elérni. Ezt a célt – az életcélt - nevezem én isteni tervnek. Ez – szerintem -, nem Isten terve veled, hanem a te életcélod, a te terved az életedre.

 

Mindannyian isteni teremtő lények vagyunk, isteni teremtő erővel rendelkezünk, és mindannyian isteni energiával vagyunk feltöltve. Így bizonyos értelemben mindannyian istenek vagyunk, - Isten képére lettünk teremtve -, így a tervünk – az életcélunk - is isteni. 

 

Mit jelent az isteni terv, az életcél?

 

A te isteni terved, életcélod tartalmazza azokat a dolgokat, melyeket magadnak kitaláltál, hogy mit szeretnél csinálni itt a Földön. Úgy tudod elképzelni, hogy mielőtt idejöttél volna, jól megtervezted, hogy mi mindent akarsz megtapasztalni, megvalósítani. Ezek után felkészültél és bepakoltad a bőröndödbe azokat a dolgokat, melyekről úgy gondoltad, szükséged lesz a földi utazásodhoz és ahhoz, hogy az életcélod valóban elérd.

 

Betettél egy kis nyugalmat, békét, szeretetet, aztán tettél be haragot, félelmet és talán még türelmetlenséget is. Betetted, hogy legyen párod, és hogy legyen gyereked. Vagy egyiket sem tetted be, helyette betetted az egyedüllétet. Lehet, hogy betetted a válást, a szegénységet, esetleg az aranykalitkás gazdagságot. Betettél boldogságot, de esetleg azt is, hogy balesetet szenvedj.

 

Vajon miért szúrnál ki magaddal ennyire az életcéloddal? Hiszen tudhattad, hogy az nem lesz jó, ha nem lesz párod és gyereked, és nem jó a félelem és az egyedüllét, de a baleset sem életcélokként, isteni tervként, igaz?

 

Egy olyan világban – nevezhetjük spirituális régióknak, másik dimenziónak -, ahol nincs félelem, csak szeretet, egyáltalán nem nehéz beválogatni félelem-alapú életcélokat. Ott ezt nem tudod (vagy nagyon nehéz) elképzelni, hogy mennyire lesz az sok, vagy fájó.

 

Miért nem tudjuk elképzelni, amikor felkészülünk az életcélunkra, hogy amiket beválasztunk az (túl) sok lesz, kellemetlen, vagy nehéz?

 

Képzeld el, hogy tél van és nagyon hideg! És azt is képzeld el, hogy ebből a hidegből egy nagyon meleg, trópusi országba utazol. Hirtelen elég nehéz kitalálni, hogy mit is kellene vinned az útra, mivel  nagyon nehéz elképzelni a meleget, amikor éppen hidegben vagy. Mivel én már sokszor utaztam hidegből a melegbe, (és fordítva is), többször megtapasztaltam, hogy mennyire nehéz elképzelni a meleget, amikor nálunk tél és hideg van. (Ugyanilyen nehéz elképzelni a hideget is, amikor melegből indulsz.)

 

Szinte mindig elkövettem azt a „hibát”, hogy betettem egy jó meleg pulóvert, mert hátha kelleni fog, ha máskor nem, este. Minden ilyen útnál kiderült, hogy teljesen felesleges volt a meleg pulcsi, hiszen a trópusi országokban este is meleg van. Amikor azonban a hidegben vagy, nagyon nehéz elképzelni a meleget, akárhányszor is voltál már melegben előtte!

 

Abban a (spirituális) régióban, ahol nincs jó és rossz, ahol csak a szeretet energiája létezik, nagyon nehéz elképzelni, hogy milyen a félelemmel teli energia, és hogy azt milyen átélni. Ott könnyű életcélként kiválasztani még a félelem-alapú energiákat is, hiszen minden cél csak további lehetőség a fejlődésre, a tapasztalatszerzésre, a jó-rossz megítélése nélkül (az ítélet is félelem-alapú). 

 

Ezért egészen biztosan örömmel választottad be (ott!) a – most már biztosan nagyon rossz ötletnek tűnő – nehézségeket, amikkel szembesülsz – itt.

 

Például nincs párod, megcsalt a párod, vagy elváltál; betegségekkel küzdesz, nem szereted a munkád, a rokonaid; nehéz megértened magad a szüleiddel, korán meghaltak, elhagytak, vagy elváltak a szüleid; sosem kaptál dícséretet az anyukádtól/apukádtól; bántottak az iskolában, vagy az egyetemen; nincs gyereked, diplomád, pénzed, barátod stb. sorolhatnám napestig.

 

Mindezekből a nehézségekből életcélként, megtapasztalásnak azt választhattad magadnak, amiben fejlődni akartál, és amit át akartál élni.

 

Másik példával élve, amikor az ember eltervezi a célját, például egy vállalkozást, akkor sem tudja pontosan, hogy hogyan fognak a dolgok működni. És ez még a jobbik eset, ha egyáltalán van valami pénzügyi és egyéb terv. Ha hiszed, ha nem, a többség - !!! - nem készít ilyen terveket, szinte vakon ugrik bele a vállalkozásba, kitűzött célok és tervek nélkül.

 

Mivel ez egy szeretet-alapon működő Univerzum, így egészen biztosan erre is van lehetőség a másik oldalon, jöhetsz úgy is, hogy nem készítesz életcélt, isteni terv nélkül érkezel. Ez kicsit olyan, mintha az étteremben rábíznád a szakácsra, hogy mit főzzön neked. Csak azután ne csodálkozz, ha olyasmit kapsz, amit nem szeretsz (pl.: én nem szeretem a finomfőzeléket).

 

Azután persze, amikor megérkeztél ide a földre és ráeszméltél, hogy ez a sok minden, amit magaddal hoztál életcélként, isteni tervként, nem is volt olyan jó ötlet, hibáztathatod a szülőket, az országot, a lehetőségeid hiányát, hibáztathatod a sorsod, netán Istent a sok bajért, ami az életedben ér(t). Arról nem is beszélve, ha nem készítettél előre Isteni tervet, és életcél nélkül érkeztél, így folyamatosan érhetnek a furcsa meglepetések.

 

Az is lehet, hogy magadat hibáztatod, hogy miért választottál magadnak ilyen Isteni tervet, miért ilyen negatív az életcélod (vagy miért nem készítettél célt egyáltalán). Pedig nincs miért! Beválasztottad azt, amit, mert akkor jó ötletnek, jó életcélnak tűnt. Most pedig, azzal, hogy fejlődtél, magasabb szintre került a tudatosságod, rájöhetsz arra, hogy választhatsz más életcélt, más tervet is magadnak, vagy most írhatsz végre egyet magadnak!

 

Bármikor (újra) megírhatod az isteni terved! Az eredetit is te választottad (az is választás, ha nem volt életcélod, isteni terved), tehát bármikor újraírhatod olyan életcélra, olyan tervre, ami jobban tetszik.

 

A SzuperTudatos Önfejlesztés táblázatrendszer segítségével gyakorlatilag minden alkalommal ez történik, amikor például magamnak alakítok át valamit. Mindig megváltoztatom az eredeti tervemet (az életcélt), és persze az életutat is.

 

Ezzel rátérek arra, hogy mi az életút. Az isteni terv, - most már tudod -, az életcélod, benne van a nevében, ez az, amit el akarsz érni az életben. Az életút pedig az az út, ami az életcélodhoz, az isteni terved eléréséhez vezet.

 

Mondok egy egyszerű hasonlatot. Például megtervezed, hogy a nyaralásod Velencében fogod eltölteni. Eldöntöd, hogy pontosan melyik szállodába akarsz menni, (én már voltam a Hotel Danieli-ben, csak javasolni tudom!), úgyhogy lefoglalod a szállodát Velencében.

 

Úgy tervezed, hogy közben pár napra lemész Rómába is, hogy ott is körülnézz. Ott is lefoglalod a szállást. Körbenézel az interneten, hogy tudd, milyen helyeket érdemes megnézned. Megveszed a belépőjegyeket, hogy ne kelljen sorban állnod. Pontosan tudod az indulásod dátumát és a visszaérkezést is eltervezed, elvégre ennyi időre kell kivenned a szabadságot. Ezzel kész is a terved, megvan az úticélod.

 

Nem tudod, hogy pontosan milyen lesz az út a kocsival, hogy kikkel fogsz találkozni, hogy pontosan milyen lesz a szálloda, de nagyjából kész a terv, megvan az úticél. Ezek után, amikor eljön az idő az utazásra, beülsz a kocsiba, és beütöd a GPS-be (Google térképbe), hogy hova akarsz eljutni.

 

Ez az út (életút), ami majd elvisz Velencébe (és majd Rómába is) – azaz a célodhoz (életcél). Elindulsz, de Ausztriában nagy dugó van az autópályán, ezért a GPS elvezet egy alsóbbrendű útra, hogy ne kelljen órákat ácsorognod az autópályán.

 

Ez olyan, mint amikor a SzuperTudatos Önfejlesztéssel az életutat változtatjuk. Ettől még a végcél (az életcél, az isteni terved) nem változik, és végül eljutsz Velencébe, csak épp egy másik úton.

 

Hogyan változtatjuk az isteni tervet, azaz az életcélt a SzuperTudatos Önfejlesztéssel?

 

Volt már veled olyan, hogy rájöttél arra, hogy mégsem akarod azt csinálni, amit elterveztél? Hogy megváltoztattad a célod? Hogy időközben úgy gondoltad, mégsem akarom az a célt elérni? Már nem is fontos? Már nem akarok Rómába menni, mert jobban tetszik Velence, inkább maradok tovább? Nos, ha történt ilyen veled, akkor tudd, hogy ezzel az eredetileg eltervezett utazásodat, a célod is megváltoztattad.

 

Ugyanígy változtathatjuk a saját isteni tervünket – az életcélt – és az életutat, a hozzávezető utat is.  És változtatjuk is rendszeresen, hiszen, ami tegnap még fontos volt és jó ötletnek tűnt, az lehet, hogy ma már nem az! Pláne, ha ezek a tervek jó sok évesek, netán még a szüleinktől is örököltünk néhányat.

 

Hány gyerek éli felnőttként úgy az életét, ahogy a szülei tervezték el! Hány olyan szülő van, aki a gyerekében akarja megvalósítani azt, amit neki nem sikerült (élet)célként elérni! Ezeket az életcélokat is meg tudjuk változtatni az energiák megváltoztatásával a SzuperTudatos Önfejlesztéssel.

 

Amikor magamnak alakítok át energiákat, - szinte minden egyes átalakítás után - kijön az isteni terv (életcél) és az életút frissítése a SzuperTudatos Önfejlesztés táblázatrendszerben. Elvégre a változtatott energiák után másra van lehetőségünk mint előtte, és a lelkünk él is vele. Az már csak a hab a tortán, hogy még azt is tudom alakítani, hogy teljes harmóniában legyek az isteni tervemmel (az életcélommal) és az életutammal (az úttal, melyen a célom felé haladok).

 

Mire jó az életcél, az isteni terv és az életút megváltoztatása?

 

A saját tapasztalatom az, hogy könnyebben éljük át a nehézségeket, sőt, jóval kevesebb nehézséggel szembesülünk, hiszen folyamatosan változtatunk azokon a programokon, amik ott vannak mélyen bennünk. Illetve a nehézségeket sem nehézségnek, hanem megoldandó feladatnak tekintjük.
Könnyebbnek érezzük azokat a helyzeteket, amelyekben mások belerokkannak, depressziósok lesznek, vagy betegek.


Az energiák (az életcél, az isteni terv és az életút) megváltoztatása megkönnyebbülést okoz,
magasabb rezgésű érzéseket, elfogadást, örömöt, hálát. Az életcél, az isteni terv és az életút megváltoztatása olyan, mintha újra indítanád a számítógéped. Minden a helyére kerül, kevesebb energia felhasználással működik. Tehát jobban érzed tőle magad. És ez már önmagában óriási eredmény!

 

A jó hír az, hogy ezt te is megteheted, ha akarod! Ha te is szeretnél egy eszközt ahhoz, hogy a lehető legkönnyebben változtass a negatív, félelem-alapú céljaidon (az életcélodon, isteni terveden), amiket magaddal hoztál, akkor jelentkezz a következő SzuperTudatos Önfejlesztés tanfolyamravagy egy konzultációra!

 

Tartsd észben:

Az isteni terved az életcél, az életút pedig a hozzávezető út. Rajtad múlik, hogy változtatsz-e rajta!

 

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!