Miért ne tégy újévi fogadalmat?
dec30

Miért ne tégy újévi fogadalmat?

Sokan tesznek újévi fogadalmakat, pedig még a kutatások szerint is több kárt, mint hasznot okoznak. Vajon miért?


Már többször írtam a fogadalom témájáról, mert újévkor (még) mindig nagyon aktuális. Én nem fogadkozom, mert már jó ideje tudom, hogy az ember sosem lehet biztos abban, hogy vajon be tudja-e tartani azt, amit megfogad vagy akár megigér. (Ezért igéret helyett azt mondom: szándékomban áll; igyekszem; úgy tervezem, hogy...)

 

Inkább videót néznél vagy hallgatnál a fogadalmakról? Péter Anita Helga SCC instruktorral beszélgetek a SzuperTudatos csatornán. Nézd meg most!

 

A hibáinkért megbüntetetjük saját magunkat

 

Sokan azzal, hogy már január végére – mivel nem csinálják általában azt, amit megfogadtak (pl. leszokom a...; lefogyok; abbahagyom a... stb) – saját magukat ostorozzák a nem teljesítésért olyan gondolatokkal, melyek az önértékelést is rombolják. Csak pár példa:

 

Csak én vagyok ilyen képtelen, hogy nem tudom megcsinálni, amit akarok;

Nekem sose sikerül úgyse...;

Tiszta kudarc vagyok...

 

Épp ezért a fogadalmak – általában - többet ártanak, mint használnak, mert a fenti mondatokból egyértelmű, hogy stresszt, rossz érzéseket okoznak. Ha teljesíted a fogadalmad, akkor nincs gond, ha viszont nem, akkor önbüntetés lesz belőle, mert haragszunk magunkra, hogy nem teljesítjük, amit magunknak igértünk, ami beindítja az önbüntető körforgást.

 

Gondold végig, vajon tettél-e fogadalmat mostanában?

 

Mondtál-e, vagy gondoltál-e olyat, hogy többet biztosan nem fogok együtt karácsonyozni a rokonokkal? Megfogadtad-e, hogy legközelebb nem fogsz ennyit aggódni azon, hogy vajon tetszik-e mindenkinek a karácsonyi ajándék? Hogy többet pihensz legközelebb az ünnepek alatt? Ezek mind fogadalmak, és általában nem teljesítjük őket. 

 

Épp ezért, ha tettél fogadalmat, javaslom, szabadítsd fel magad alóla, és engedd meg magadnak, hogy mindig a jelen helyzet és az érzéseid alapján cselekedj, és ne azért, mert megfogadtad. Például: ne azért légy valakivel együtt, vagy ápold, ha beteg, mert házassági fogadalmat tettél, hanem azért, mert nap mint nap ezt választod, hiszen nagyon szereted. 

 

Addig változtasd meg, amíg még emlékszel rá, hogy nehogy elfeledett és teljesítetlen fogadalomként lejusson a tudatalattidba. Mindig megváltoztathatod azt, hogy mit szeretnél, nem kell a fogadalomhoz sem ragaszkodnod.

 

Mit tegyél újévi fogadalmak helyett?

 

Az újévi fogadalmak helyett inkább tekintsd át, hogy mit tettél a tavalyi évben, mi minden jó dolog történt veled, és tervezz egy még annál is jobb új évet magadnak! Írd le, hogy mi mindent történt veled a tavalyi évben! A legjobb, ha a naptáradat veszed elő, és végignézed, hogy mi minden történt veled.

 

Ha tervezted a tavalyi éved, akkor érdemes azt is megnézni, hogy mi az, ami teljesült abból, amit beterveztél, mi az, ami nem, és amit jövőre is átvinnél, és mi az, amit kihúzol a listáról, mert már nem fontos. Természetesen a kihúzottak helyére beírhatsz új dolgokat.

 

Jó érzésekkel zárd le a múltat, hogy a jövőbe ne vidd át azt, amit már a múltban is kellemetlen volt. Bármi is történt, ne feledd, mindig minden úgy van, ahogy van. A felesleges ellenállás nemhogy segítene, csak megnehezíti a dolgodat. Fogadd el jó érzésekkel a múlt évet ahhoz, hogy egy még jobb jövő évet tudj teremteni. 

 

Ez a fajta évértékelés és a következő év megtervezése sokkal nagyobb hasznodra lesz, mint bármilyen fogadalom! Az évértékelés lépéseihez szeretettel ajánlom a 4 évértékelő tipp cikket is, olvasd el itt!

 

Csodás új évet! Az új évben is légy magadhoz - és másokhoz is - mindig jó! :)

 

Szeretettel,

Erika 

 

 

 
 

Szeretettel,

Erika

 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

 

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!


FACEBOOK

Itt csatlakozz a nyilvános SzuperTudatos FB csoporthoz

SzuperTudatos Önfejlesztés™ FB oldal

László Erika hivatalos FB oldala

SuperConscious World®©™ FB oldal

LINKEDIN

László Erika oldala

 

TUDTAD?

Erika videósorozatban beszél az élet dolgairól. Kattints ide, és válogass!

 

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

 

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

 

 

 


Újévi fogadalmak?
dec31
Coaching

Újévi fogadalmak?

Sokféle fogadalom "kering" ilyenkor újévkor, és sokan fogadkoznak is: leszokom a dohányzásról, minden nap tornázom, lefogyok... stb.
Idézet - William Ward
jan29
Coaching

Idézet - William Ward

Bölcs dolog a haragot a problémákra irányítani - és nem az emberek felé, az energiákat pedig a megoldásokra fókuszálni - és nem a kifogásokra.
Te becsülöd magad?
febr07
Coaching

Te becsülöd magad?

Olyan sokszor halljuk, hogy növelni kell az önbecsülést, az önbizalmat, de sajnos a tanács itt abba is marad…
László Erikáról

 

Erika transzformációt és boldogságot, harmóniát elősegítő és kommunikáció instruktor, tanácsadó. A SzuperTudatos Önfejlesztés™ (SuperConscious Self-Coaching™) intuitív coaching rendszer kifejlesztője, a Tudatos Kommunikáció tréningprogram létrehozója, a világon egyedülálló hiedelem-átalakító DEMERT Módszer™ és a Numeropátia™ megalkotója, valamint a SzuperTudatos Világ™ nemzetközi hálózat (SuperConscious World™) társalapítója és szakmai vezetője.

3 nyelven tanít, 25 országból, 5 kontinensről származó hallgatói és kliensei száma több ezerre becsülhető.

Több, mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, valamint több száz önfejlesztő és kommunikációs tréninget és tanfolyamot tartott világszerte.

 

A CoachOK és a Wellness Universe tagja

 

KAPCSOLAT

Email: erika.laszlo-kukac-laszloerika.hu

Skype: erika.laszlo

Mobil: +36 703656561

 

IMPRESSZUM

Legnépszerűbb cikkek

 

 

A SzuperTudatos közösséget és tagjainak hálózatát, transzformáló tanfolyamait az SCC.WORLD oldalon találod.

Kövess Facebookon is!

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, Tudatos Kommunikáció™, a DEMERT Módszer™, a Numeropátia™) védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020  All rights reserved. -  Hosted by Orangewebsite.com (Iceland)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

totalstudio.hu
Ingyenes Lélekemelő hírlevél!

Iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre! A levelekről bármikor leiratkozhatsz.