Miért nem érti meg egymást a férfi és a nő?
aug01

Miért nem érti meg egymást a férfi és a nő?

Az Agykontroll központ felkérésére interaktív workshopot tartottam a férfi és női kommunikációs és viselkedésbeli különbségekről.


 

Ezúton is köszönöm a kedves meghívást Bódi Virágnak és Cserneki Krisztiánnak! Nagyon klassz csoport volt, és remekül éreztük magunkat a meleg ellenére is. (Szerencsére a légkondicionálók tették a dolgukat.)

 

Mindig egy csoda látni nekem, ahogy a felismerések megtörténnek. Az egyik résztvevő például a végén elmondta, hogy ő azt viszi magával haza a workshopról, hogy többet mondja azt a kisfiának, hogy köszönöm, ahelyett, hogy azt mondja neki (sokszor), hogy szeretlek.

 

Teljesen más a férfiak és a nők igénye, kommunikációja és alapműködése 

 

A fiúknak, férfiaknak egészen más az igénye, az alapműködése mint a nőknek, még a szavak szintjén is. És milyen kár, hogy mindezt olyan kevesen tudják! Pedig kapcsolatok, sőt nem túlzás állítani, hogy életek múlnak rajta!

 

Csak gondolj bele, hogy hány embert (és gyereket) érint, ha tönkremegy egy kapcsolat, ha válnak a szülők? Nem csak a szülőket, de a gyerekeket, sőt a nagyszülőket, és még a rokonokat, a barátokat is érintheti a dolog. Kihez húznak inkább, kinél maradnak meg a barátok? Mikor láthatja a másik nagyszülő a gyereket?

 

Mennyivel több munka, felelősség hárul arra a szülőre – a statisztikai adatok szerint többnyire az anyára -, aki egyedül neveli a gyerekét/gyerekeit? És a nagyszülőkre, segítő barátokra, testvérekre? Milyen sérülésekkel indul neki az életnek majd a gyerek?

 

Életek változnak meg attól, ha egy kapcsolat tönkremegy

 

És mégsem foglalkozik vele szinte senki sem, hogy eszköze legyen arra, hogy ne üssön be a ménkű a kapcsolatba. Pedig ezt a legtöbb esetben simán el lehetne kerülni! De a többség inkább költi a pénzét (és akár hitelt is felvesz) a legújabb technikai kütyüre, új tv-re, kocsira, akciós termékekre (akár kell, akár nem), egyéb “fontos dolgokra” semmint önfejlesztésre, ne adj isten kommunikációs tudásra!

 

Ugyan mi a fenének, elvégre beszélni mindenki tud!

 

És amúgy meg erre senkinek sincs ideje se, igaz? Aztán meg, amikor közeledik a krach, és összeomlik a világ körülöttünk, akkor persze sokan elkezdenek szaladgálni ide-oda segítséget várva – azonnal! -, és csodálkoznak, hogy egy óra alatt nem lehet újra összerakni egy szétesett életet.

 

Csak gondolj bele, mi kerül több pénzbe, energiába és időbe, ha időnként kijavítod, ami éppen elromlott a lakásodban, - és ezzel folyamatosan egy jól működő és szép, rendezett környezetben élsz -, vagy ha vársz, míg minden szétesik, és egyszerre kell teljes felújítást, bútor- és gépcserét végrehajtanod?

 

Szerintem te is tudod a választ…, igen, akkor jársz jól, ha nem hagyod totál szétesni a házadat. Mégis, hányan ezt teszik az legfontosabbal: a párkapcsolatukkal! Folyamatosan megy az egymásra mutogatás: Meg kellene változnia! Na persze, hogy a másiknak! Ez azonban nem működik. Tiszta hülyeség változást várni, és közben minden nap ugyanazt csinálni.

 

Féljük a ménkűt, de nem csinálunk semmit

 

Úgyhogy inkább féljük a ménkűt, és reméljük, hogy minket elkerül. És szinte népbetegségnek gondoljuk a válást, elvégre ha mindenki ezt csinálja, akkor nem lehet akkora gáz…, nem?

 

Mi a férjemmel idén töltöttük be a 30. házassági évfordulónkat,  :) (úgy örülök neki!)  úgyhogy tudom, hogy milyen egy párkapcsolat. Ismerem a nehézségeket, a hullámvölgyeket. Hazudnék, ha azt mondanám, mindig minden könnyen ment. 

 

Mi is megjártuk a fentet és a lentet is, és nagyon boldog vagyok, hogy inkább javítottunk, semmint kidobtuk volna az egészet a kukába egy válással. Nagyon örülök neki, hogy sok olyan tudásom van (és volt), amit bármilyen válság (vál-tozás) esetén elő tudok venni, és ezzel segíteni tudom, hogy könnyebb legyen a változási folyamat.

 

Nagyon nagy kár lett volna az első problémánál feladni, mert akkor ma ki tudja, hogy milyen körülmények között élhetnénk sokkal rosszabbul, netán egyedül mindketten a gyerekünk feje felett veszekedve. Micsoda mintát adtunk volna így neki! Így viszont itt vagyunk egymásnak, szeretetben, folyamatosan fejlődve, és egymást tisztelve, segítve. Nem adnám semmiért sem, a megélt tapasztalatokkal együtt!

 

Ezért is nagyon szomorúnak tartom, hogy ennyi a válás, miközben tudom, - és nem csak a saját életemben, de a 24 országból származó klienseimnél is hányszor láttam már! -, hogy lehet változást létrehozni, viszonylag gyorsan és viszonylag egyszerűen.

 

A változáshoz mindkét fél akarata, elhatározottsága és kitartása kell

 

És mint ahogy minden mással, ebbe is bele kell fektetni. Energiát, időt, sőt pénzt is, mert nincs változás változtatás nélkül. Én nagyon nagyon sokat fektettem be az életem során, és ezért meg is van az eredménye.

 

Neked mennyit érne, hogy jobb életed legyen?

 

Hogy kevesebb legyen a konfliktus? Hogy boldogan éljetek, míg meg nem haltok mint a mesében? Hogy a gyerekek egész családban nőjenek fel és ne csonkacsaládban vagy az úgynevezett patchwork illetve mozaikcsaládban, ahol a te gyereked, meg az én gyerekem veri a miénket?

 

Egy befektetés, ami egy egész életre szól, és minden kapcsolatodra jó hatással van? Hol van ilyen? Ha kínálnák a boltban, mennyiért vennéd meg? Adnál érte annyit, mint egy autóért?

 

Így szólna a reklámja a boltban:

 

Csodás kapcsolatok! Problémamentesség!

Remek gyerek-szülő kapcsolat még kamaszkorban is!

Tied, csak most, csak neked!

12 millió Ft és nincs több rossz kapcsolat!

Nő az önbizalmad! Havi részletre is kapható!

 

Mit gondolnál róla? Mennyit érne neked, hogy támogató kapcsolatot tudj kialakítani a gyerekeddel? Mennyit érne a gyereked boldogsága?

 

Micsoda kérdések! Ezeket persze nem teszik fel maguknak az emberek, és előbb ugranak bele egy hitelbe, hogy új és drága autójuk legyen, semmint, hogy magukba, az életükbe, a kapcsolatuk sikerébe fektetnének.

 

Az autó nem egy életre szóló befektetés, a tudás viszont igen

 

Egy új autó pár év múlva már elavulttá válik, és vehetsz egy másikat. Egy képzés azonban mindig olyan tudást ad, amit vihetsz magaddal tovább, építkezhetsz rá, és ami továbbfejleszt.

 

Úgyhogy a következő alkalommal, amikor egy képzés jön eléd, ez legyen a szemed előtt, hogy vajon mennyit ér egy boldog kapcsolat, egy harmonikusan felnevelt gyerek, vagy netán az önbizalmad, hogy végre nyugodtan nézz a tükörbe, és szeretni tudd magad.

 

És még szerencséd is van, mert a SzuperTudatos Világ™ képzései messze nem kerülnek annyiba, mint egy luxusautó. Sőt! Nagyon kedvező áron juthatsz hozzá ahhoz a befektetéshez, ami számodra a legjobb, és ami garantáltan megváltoztatja az életed!

 

Csak annyi a dolgod, hogy válaszd ki, hogy melyik jellemző rád a leginkább

 

- A pénzzel való viszonyom szeretném rendbehozni - Tudatos Pénz Teremtés tréning

 

- A kapcsolataimat szeretném javítani és jobban akarok kommunikálni - Tudatos Kommunikáció tréning

 

- Folyamatosan akarok fejlődni, mentorálást kapni, és másoknak is szeretnék segíteni - SzuperTudatos Önfejlesztés tanfolyam

 

 

Amint meghoztad a döntést, az Univerzum energiái mindig segítenek, hogy létrehozzák a vágyadat.

 

A választás a tied, DÖNTS, és jelentkezz a következő tréningre, esetleg egy egyéni SzuperTudatos Önfejlesztésre™, hogy jobb életed lehessen!

 

Szeretettel várlak!

 

Erika

 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Oszd meg velük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

 

Itt jelentkezz a következő programokra

Itt csatlakozz a Facebookon

 

 
 
 


Kommunikációs jó tanács
dec17
Kommunikáció

Kommunikációs jó tanács

Először és elsősorban próbáld a másikat megérteni, és csak azután miután ez sikerült, próbáld megértetni magad.
Férfi és női agy - Mark Gungor
okt22
Kommunikáció

Férfi és női agy - Mark Gungor

Egy remek kis videót ajánlok a férfi és női agy működésének különbözőségeiről Mark Gungor előadásában.
Változtasd meg a fogadj istent...
okt30
Kommunikáció

Változtasd meg a fogadj istent...

"Amilyen a fogadj isten, olyan az adjon isten."
Idézet - Látni és hallani... Virginia Satir
szept04
Kommunikáció

Idézet - Látni és hallani... Virginia Satir

Virginia Satir Látni és hallani idézete igazi útmutató az élethez. Ha ennek megfelelően élsz, biztos, hogy békében leszel magaddal.
László Erikáról

 

Erika transzformációt és boldogságot, harmóniát elősegítő oktató, coach, mentor és kommunikációs tréner, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ (SuperConscious Self-Coaching™) megalkotója és a SzuperTudatos Világ™ nemzetközi hálózat (SuperConscious World™) társalapítója.

3 nyelven tanít világszerte, 24 országból, 4 kontinensről származó hallgatói és kliensei száma több ezerre becsülhető.

 

KAPCSOLAT:

Email: erika.laszlo-kukac-laszloerika.hu

Skype: erika.laszlo

Mobil: +36 703656561

 

Legnépszerűbb cikkek

 

 

A SzuperTudatos közösséget és tagjainak hálózatát, transzformáló tanfolyamait az SCC.WORLD oldalon találod.

 

 

Kövess Facebookon is!

Minden jog fenntartva. László Erika coach, tréner, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

© Szuperc Limited 2018  All rights reserved. -  Hosted by Orangewebsite.com (Iceland)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

totalstudio.hu
Ingyenes Lélekemelő hírlevél!

Iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre! Feliratkozásoddal elfogadod az adatvédelmi alapelveinket és kifejezed szándékod, hogy leveleket kérsz tőlünk.. A levelekről bármikor leiratkozhatsz.