2012 márc 11önbizalom, önfejlesztés, boldogság, SzuperTudatos Önfejlesztés

Miért történnek velünk “rossz” dolgok?

Frissítve: 2020. augusztus 14.

Amennyiben tudatosan éljük az életünket, akkor tudjuk, mi vagyunk felelősek az életünkért. Ez egyrészről nagy szabadság, hiszen minél inkább vállalunk felelősséget magunkért és a teremtéseinkért, annál inkább vagyunk képesek bármit is megváltoztatni magunkban és az életünkben.

 

Másrészről sokaknak nehéz tehernek tűnhet, hiszen nem lehet más(oka)t okolni semmiért sem, mi vagyunk az oka annak, ahogyan az életünk alakul.

 

Egy magasabb nézőpontból szemlélve, mi magunk teremtjük a valóságunkat a választásainkon, illetve azon keresztül, hogy bizonyos dolgokat megengedünk, hogy megtörténjenek.

 

Minden egyes helyzet lehetőséget ad a tanulásra és a (lelki) gyógyulásra.

 

Erre persze szinte automatikusan jöhet a tiltakozásod: „De hát én biztosan nem akartam, hogy az történjen velem, ami történt!” Így van, ez a tudatos szinten igaz is, hiszen tudatosan biztosan nem választanál vagy engednél meg olyat, hogy „rossz” dolog történjen!

 

Azonban választásaink és az, hogy megengedünk bizonyos történéseket és tapasztalatokat, sokszor egyáltalán nem tudatosak, hanem a tudatalattiból származnak. (A tudat napi szinten mintegy 5%-ban, míg a tudatalatti 95%-ban - ! - működik. Ezek után tiszta matematika, hogy vajon melyik fog inkább érvényesülni…) A tudatalatti pedig nem ítélkezik, „ott” nincs jó és rossz, ott csak programok vannak, úgy is mondhatnám, hogy neki aztán tök mindegy... :)

 

Ez egy kicsit úgy hangzik, mintha egy „őrült automata” (a tudatalatti) kénye-kedve alakítaná az életünk… A tudatalatti azonban nem „tehet” róla, hogy azt csinálja, amit, mint ahogy a számítógép sem tehet róla, hogy milyen programokat futtat. A tudatalatti azt futtatja, ami benne van, csakúgy mint a számítógép.

 

A jó hír az, hogy a tudatalattiban lévő előpogramozott dolgokat lehet „kezelni”, tudatosan ki lehet törölni, felül lehet írni és meg lehet változtatni.

 

Sőt, valójában ez a cél, hogy a szabad akaratunkkal ezt megtegyük, azután, hogy rájövünk, mi az, ami tetszik nekünk, és mi az, ami nem. Így a tudatos választásokkal megtartjuk azt, ami jó nekünk, és megszabadulunk attól, ami rossz. Sokszor az is elég, hogy más (sokféle) szemszögből (is) nézzük azt, ami velünk történik.

 

Ez persze tudatosságot feltételez egy adott helyzetben; csak tudatosan vagyunk képesek felülírni a tudat alatti programokat.

 

Ha képesek vagyunk ítélkezés nélkül, elfogadással tekinteni a velünk történő dolgokra, felismerni egy adott helyzetben (betegségben) a pozitív dolgokat, mégha elsőre negatívnak tűnnek is, akkor az ilyen felismeréssel (a más nézőponttal) megváltoztathatjuk a „programozásunkat”. Így nem teszünk negatív energiákat az adott pillanathoz, azaz nem teremtünk további negatív programokat, melyek újabb negatív tapasztalatokat hívnának be az életünkbe.

 

Ebben a tudatalattival foglalkozó különböző módszerek - mint például a SzuperTudatos Önfejlesztés©™ - sokat segíthetnek, hiszen ezekkel átalakíthatjuk, törölhetjük azokat a programokat, melyek negatív tapasztalatokat eredményez(né)nek az életünkben. Nézzünk hát egy-két konkrét dolgot, amelyek miatt „rossz” dolgok történhetnek velünk!

 

Korlátozó hiedelmek

Lehet, hogy a korlátozó, negatív gondolataid, hiedelmeid, - melyeket önmagaddal, másokkal, az életeddel, sorssal, Istennel/ Univerzummal/ Világgal kapcsolatban hiszel - okoznak rosszakat.
Az élet a szerint működik és nyilvánul meg, hogy mit hiszel. Ezért nagyon fontos, hogy ne korlátozó, hanem támogató hiteid legyenek! (A hamis hiedelmeket természetesen meg lehet – és érdemes is! - változtatni.)

 

Hibás önértékelés

Lehet, hogy nincs rendben az önértékelésed, önbizalmad, nem szereted, tiszteled és fogadod el magad olyannak, amilyen vagy. Így aztán bevonzhatsz a tapasztalatodba valami olyasmit, amiben lelkiismeretfurdalást, szégyenérzetet érezhetsz, vagy egyéb, az önértékelésedet érintő negatív tapasztalatod lehet, ami mind arra figyelmeztet, hogy tedd rendbe az önértékelésed.
Támogató hit ehhez: Tisztelem, szeretem és elfogadom magam. Jó vagyok úgy, ahogy vagyok.
Emlékezz rá mindig:
Nagyszerű vagy, Értékes, igazi Csoda, az EGÉSZ fontos Része! Nem kell tenned semmit sem azért, hogy ez így legyen, mert születésedtől fogva mindig az vagy!

 

Önszabotázs

Lehet, hogy bizonyos „rossz” dolgok azért történnek, hogy így szabotáld a saját boldogságod, sikered, párkapcsolatod. Ennek hátterében (is) sokszor előző generációkból származó (előző életes) energiák és programok futnak, melyeket érdemes felderíteni és átalakítani, hogy felszabadítsd a magadban rejlő erőt.

Amennyiben már használod a SzuperTudatos Önfejlesztést©™, javaslom az alábbi kérdést, amire a táblázatrendszerből meg fogod kapni a választ, amit utána át is tudsz alakítani.  
Vajon mit akarok elkerülni azzal, hogy szabotálom a boldog párkapcsolatot/ sikert/ jó munkát/ anyagi és egészségügyi jóllétet?


Ha nincs SzuperTudatos Önfejlesztés©™ táblázatrendszered, akkor csak gondolkodj el rajta, vajon mit akarok elkerülni? Talán a lelkiismeretfurdalást? Pl.: Bűntudatot okoz (valakivel szemben?), ha neked jól mennek a dolgaid, ezért inkább szabotálod, hogy neked jó legyen?

 

Áldozati-mártír minták és önsajnálat

Lehet, hogy bizonyos áldozati és mártír minták, - szinte szokásokként - azok, melyek „rossz” dolgokat, tapasztalatokat hoznak az életedbe. Érdemes megfigyelni, vajon mennyire sajnálod saját magad a különböző helyzetekben?
Ilyen csak velem történhet... Könnyű másoknak, bezzeg nekem szörnyű az életem... Utálom magam... Nekem semmi sem sikerül... Rossz vagyok... Én mindent tönkreteszek... Én mindent elrontok, elveszítek...Csak akkor fognak szeretni, ha feláldozom magam másokért... stb.
Az önsajnálat igazi „életrontó”, és folyamatosan újabb és újabb rossz dolgokat, negatív tapasztalatokat hív be az életbe. (Hiszen, ha azt hiszed, hogy nehéz, rettenetes és sajnálatraméltó az életed, akkor bizony az is lesz, elvégre az élet ezt fogja igazolni, nap mint nap!)
Ezeket a negatív, önsajnáló gondolatokat érdemes megkérdőjelezni!

 

Hibák, „rossz” döntések

Sokszor érezheted úgy, hogy hibáztál, vagy „rosszul” döntöttél. Azt hiheted, hogy ezek miatt szenvedsz, és ezért haragudhatsz magadra a „hibáid” és a „rossz” döntések miatt.
A fel nem dolgozott harag pedig önbüntető mechanizmusokat indít el, ami további olyan helyzeteket teremt, amivel továbbra is érezheted, hogy hibás vagy, büntetésre érdemes… Szép kis ördögi kör…
Ilyenkor érdemes megbocsátani a „rossz” döntéseket, hogy ne vidd tovább a haragot és az önbüntető mechanizmusokat. Ezzel megtöröd az ördögi kört és létrehozod az angyali kört, amivel pozitív dolgokat tudsz teremteni az életedbe!

A megbocsátásra a DEMERT Módszert©™ ajánlom, itt tudod megnézni videón.
Érdemes arra is emlékezni, hogy minden tapasztalat jó nekünk valamire. :)

 

Tükör

Az elnyomott, de bennünk meglévő érzések különböző helyzetekben előkerülnek. Az energia nem szűnik meg, maximum átalakulni képes. Tehát, ha valaki miatt dühös, féltékeny, szomorú leszel, akkor vedd észre, hogy az illető csak tükröt tart. Tükröt arról, hogy hol, miben lenne érdemes változtatni-gyógyulni-elengedni.

 

Ítélkezés

A mindennapok perspektívájából nézve általában nem látjuk a nagyobb „képet", a sorsunkat, a Lelkünk valódi választásait és útját. Bár ítélhetsz bármit rossz dolognak akkor, amikor történik, később visszatekintve sokszor kiderül, hogy anélkül ma nem lenne olyan az életed, mint amilyen azzal a tapasztalattal lett. Így érdemes a MOST-ban történő dolgaidat is ezzel a tudatossággal szemlélni.

 

Panaszkodás-drámázás

A panaszkodás és a drámázás sok negatív energiát teremt. Ha harmóniát és boldogságot szeretnél megélni, akkor érdemes leszokni ezekről. Helyette inkább mesélj jó dolgokat mindenkinek! :)
Ez persze nem azt jelenti, hogy ne mondhatnánk el azt, ami bennünk van és bánt, de a megfogalmazás módja és a „befejezés" („Olyan jó, hogy ezt most elmondhattam neked, egészen megkönnyebbültem. Köszönöm, hogy meghallgattál.") nagyon sokat számít.

 

Felébresztő - kihívások

Némely „rossz” dolog, kihívás azért jelentkezik az életben, hogy rávilágítson, nem vagy összhangban a valódi Lényeddel; hogy új utat mutasson, hogy inkább másfelé kellene mozdulni, pontosan annak érdekében, hogy jobb legyen az életed.
Például egy folyamatosan kellemetlen, örömet nem okozó kapcsolatot valamilyen módon feltétlen változtatni kell: lehet, hogy érdemes megszakítani - megbocsátással és szeretettel elengedni a másikat -, hogy egy új, egy jobb jöhessen be a tapasztalatodba, és lehet, hogy arról szól, hogy valamit meg kellene változtatni magadban.

 

A fenti pár dolog csak néhány azok közül, melyek a kellemetlen dolgokat okozhatják az életünk során. Ha van egy pár „jó” példád még a rossz dolgokra (illetve egyéb kihívásokra), szívesen várom a hozzászólásodat! :) A szemléletünk jobbá és rosszabbá is teheti az életünket. Én úgy hiszem, szenvedés és rossz dolgok nélkül sokkal jobban lehet tanulni, fejlődni és tapasztalni.

 

A legjobb „gyógyszer” az összes kihívás kezelésére, a SZERETET és a HÁLA.

 

A SZERETET meggyógyít és átalakít minden negatív energiát, a HÁLA (lásd még a Hála-lift I. és II. cikkeket) emeli és magasan tartja a rezgésünket, valamint további olyan jó dolgokat vonz az életünkbe, amiért hálásak lehetünk. Saját érzéseinket feldolgozva, elengedve azt, amire már nincs szükség, szeretettel és megbocsátással viszonyulva magunk és a többi ember felé sok áldást hoz az életünkbe.

 

Minél inkább elfogadod és szereted saját magad, annál inkább tudod ezt megtenni másokkal is, mellyel nemcsak a saját életed teszed boldogabbá és nagyszerűbbé, hanem a környezetét is. 

 

Tiszta szívből azt kívánom, hogy szereteten, harmónián, szépségen, csodákon, nevetésen, kiváncsiságon, szerelmen keresztül fejlődjünk! :)

 

Ha szeretnél egy eszközt a kezedbe, amivel a látszólagos rossz dolgokat meg tudod változtatni, hogy megszabadulj a szenvedéstől, akkor szeretettel ajánlom a SzuperTudatos Önfejlesztést. Vedd kezedbe az életed, és ne hagyd tovább, hogy a tudatalatti - őrült - programjainak légy kitéve! Jelentkezz a következő programra!

Szeretettel,

Erika

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, Tudatos Kommunikáció™, a DEMERT Módszer™, a Numeropátia™) 
védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy