Miért történnek velünk “rossz” dolgok?
márc11

Miért történnek velünk “rossz” dolgok?

Sokszor felmerülhet a kérdés mindannyiunkban, vajon miért történnek velünk “rossz” dolgok? Hiszen, ha úgy érezzük, mi mindent megteszünk azért, hogy jobb legyen, és úgy gondoljuk, jó emberként éljük a világot, akkor mégis miért történnek velünk "rosszak"?


Amennyiben tudatosan éljük az életünket, akkor tudjuk, mi vagyunk felelősek az életünkért. Ez egyrészről nagy szabadság, hiszen minél inkább vállalunk felelősséget magunkért és a teremtéseinkért, annál inkább vagyunk képesek bármit is megváltoztatni magunkban és az életünkben.

 

Másrészről sokaknak nehéz tehernek tűnhet, hiszen nem lehet más(oka)t okolni semmiért sem, mi vagyunk az oka annak, ahogyan az életünk alakul.

 

Spirituális nézőpontból szemlélve, mi magunk teremtjük a valóságunkat a választásainkon, illetve azon keresztül, hogy bizonyos dolgokat megengedünk, hogy megtörténjenek.

 

Minden egyes helyzet lehetőséget ad a tanulásra vagy a (lelki) gyógyulásra.

 

Erre persze szinte automatikusan jöhet a tiltakozás: “De hát én biztosan nem akartam, hogy az történjen velem, ami történt!” Így van, ez a tudatos szinten igaz is, hiszen tudatosan biztosan nem választanánk vagy engednénk meg olyat, hogy “rossz” legyen nekünk!

 

Azonban választásaink és az, hogy megengedünk bizonyos történéseket és tapasztalatokat, sokszor egyáltalán nem tudatosak, hanem a tudatalattiból származnak. (A tudat napi szinten mintegy 5%-ban, míg a tudatalatti 95%-ban - ! - működik. Ezek után tiszta “matematika”, hogy vajon melyik fog inkább érvényesülni…) A tudatalatti pedig nem ítélkezik, “ott” nincs jó és rossz, úgy is mondhatnánk, neki aztán tök mindegy... :)

 

Ez egy kicsit úgy hangzik, mintha egy “őrült automata” (a tudatalatti) kénye-kedve alakítaná az életünk… A tudatalatti azonban nem “tehet” róla, hogy azt csinálja, amit, mint ahogy a számítógép sem tehet róla, hogy milyen programokat futtat. A tudatalatti azt futtatja, ami benne van, csakúgy mint a számítógép.

 

A jó hír az, hogy a tudatalattiban lévő előpogramozott dolgokat lehet “kezelni”, tudatosan ki lehet törölni, felül lehet írni és meg lehet változtatni.

 

Sőt, valójában ez a cél, hogy a szabad akaratunkkal ezt megtegyük, azután, hogy rájövünk, mi az, ami tetszik nekünk, és mi az, ami nem. Így a tudatos választásokkal megtartjuk azt, ami jó nekünk, és megszabadulunk attól, ami rossz. Sokszor az is elég, hogy más (sokféle) szemszögből (is) nézzük azt, ami velünk történik.

 

Ez persze tudatosságot feltételez egy adott helyzetben; csak tudatosan vagyunk képesek felülírni a tudat alatti programokat.

 

Ha képesek vagyunk ítélkezés nélkül tekinteni a velünk történő dolgokra, felismerni egy adott helyzetben a pozitív dolgokat, mégha elsőre negatívnak tűnnek is, akkor az ilyen felismeréssel (a más nézőponttal) megváltoztathatjuk a “programozásunkat”. Így nem teszünk negatív energiákat az adott pillanathoz, azaz nem teremtünk további negatív programokat, melyek újabb negatív tapasztalatokat hívnának be az életünkbe.

 

Ebben a tudatalattival foglalkozó különböző módszerek sokat segíthetnek, hiszen ezekkel átalakíthatjuk (például a SzuperTudatos Önfejlesztéssel is) törölhetjük azokat a programokat, melyek negatív tapasztalatokat eredményeznek az életünkben. Nézzünk hát egy-két konkrét dolgot, amelyek miatt “rossz” dolgok történhetnek velünk!

Korlátozó hiedelmek

Lehet, hogy a korlátozó hiedelmeink, - melyeket önmagunkkal, másokkal, az életünkkel, sorsunkkal, Istennel/ Univerzummal/ Világgal kapcsolatban hiszünk - okoznak rosszakat.
Az élet a szerint működik és nyilvánul meg számunkra, hogy mit hiszünk. Ezért nagyon fontos, hogy ne korlátozó, hanem támogató hiteink legyenek! (A hamis hiedelmeket természetesen meg lehet – és érdemes is! - változtatni.)

Hibás önértékelés

Lehet, hogy nincs rendben az önértékelésünk, önbizalmunk, ön-szeretetünk. Így aztán bevonzunk a tapasztalatunkba valami olyasmit, amiben lelkiismeretfurdalásunk, szégyenérzetünk vagy bármi egyéb az önértékelésünket érintő negatív tapasztalatunk lehet, ami mind arra figyelmeztet, hogy tegyük rendbe az önértékelésünket.
Egy igazán jó támogató hit ehhez:Tisztelem, szeretem és elfogadom magam. Jó vagyok úgy, ahogy vagyok.
Emlékezz rá mindig:
Nagyszerű vagy, Értékes, igazi Csoda, az EGÉSZ fontos Része! Nem kell tenned semmit sem azért, hogy ez így legyen, mert születésedtől fogva mindig az vagy!

Önszabotázs

Lehet, hogy bizonyos “rossz” dolgok azért történnek, hogy így szabotáljuk saját boldogságunkat, sikerünket, párkapcsolatunkat. Ennek hátterében (is) sokszor előző életes energiák és programok futnak, melyeket érdemes felderíteni és tisztítani.
Meg is kérdezheted magadtól, hogy vajon mit akarsz elkerülni azzal, hogy szabotálod a boldog párkapcsolatot/ sikert/ jó munkát/ anyagi és egészségügyi jóllétet? Talán a lelkiismeretfurdalást? (Pl.: Bűntudatot okoz (valakivel szemben?), ha neked jól mennek a dolgaid, ezért inkább szabotálod, hogy neked jó legyen?)

Áldozati-mártír minták és önsajnálat

Lehet, hogy bizonyos áldozati és mártír minták, - szinte szokásokként - azok, melyek “rossz” tapasztalatokat hoznak az életünkbe. Érdemes megfigyelni, vajon mennyire sajnáljuk saját magunkat a különböző helyzetekben?
Ilyen csak velem történhet... Könnyű másoknak, bezzeg nekem szörnyű az életem... Utálom magam... Nekem semmi sem sikerül... Rossz vagyok, csak akkor vagyok elfogadható, ha feláldozom magam másokért... stb.
Az önsajnálat igazi “életrontó”, és folyamatosan újabb és újabb negatív tapasztalatokat hív be az életünkbe. (Hiszen, ha azt hisszük, hogy nekünk nehéz, rettenetes és sajnálatraméltó a létünk, akkor bizony az élet ezt fogja igazolni, nap mint nap!)
Ezeket a negatív, önsajnáló gondolatokat érdemes megkérdőjelezni!

Hibák, “rossz” döntések

Sokszor úgy érezzük, hogy hibáztunk, vagy “rosszul” döntöttünk. Azt hisszük, hogy ezek miatt szenvedünk, és ezért haragszunk magunkra a “hibáink” és a “rossz” döntéseink miatt.
A fel nem dolgozott harag miatt pedig önbüntetjük magunkat…, ami további olyan helyzeteket teremt, amivel továbbra is érezhetjük, hogy hibásak vagyunk, büntetésre érdemesek… Szép kis ördögi kör…
Ilyenkor érdemes megbocsátani a “rossz” döntéseinket, hibáinkat, hogy ne vigyük tovább a haragot és az önbüntető mechanizmusokat. Ezzel megtörjük az ördögi kört és létrehozzuk az angyali kört!
Érdemes arra is emlékezni, hogy minden tapasztalat jó nekünk valamire. :)

Tükör

Az elnyomott, de bennünk meglévő érzések különböző helyzetekben előkerülnek. Az energia nem szűnik meg, maximum átalakulni képes. Tehát, ha valaki miatt dühösek, féltékenyek, szomorúak leszünk, akkor vegyük észre, hogy az illető csak tükröt tart nekünk. Tükröt arról, hogy hol, miben lenne érdemes változtatni-gyógyulni-elengedni.

Ítélkezés

A mindennapok perspektívájából nézve általában nem látjuk a nagyobb "képet", a Lelkünk valódi választásait és útját. Bár ítélhetünk bármit rossznak, később visszatekintve sokszor kiderül, hogy anélkül ma nem lenne olyan az életünk, mint amilyen azzal a tapasztalattal lett. Így érdemes a MOST-ban történő dolgainkat is ezzel a tudatossággal szemlélni.

Panaszkodás-drámázás

A panaszkodás és a drámázás sok negatív energiát teremt. Ha harmóniát és boldogságot szeretnénk megélni, akkor érdemes leszokni ezekről. Helyette inkább meséljünk jó dolgokat mindenkinek! :)
Ez persze nem azt jelenti, hogy ne mondhatnánk el azt, ami bennünk van és bánt, de a megfogalmazás módja és a "befejezés" ("Olyan jó, hogy ezt most elmondhattam neked, egészen megkönnyebbültem. Köszönöm, hogy meghallgattál.") nagyon sokat számít.

Felébresztő"-kihívások

Némely “rossz” dolog, kihívás azért jelentkezik az életünkben, hogy rávilágítson, nem vagyunk összhangban a valódi Lényünkkel; hogy új utat mutasson, hogy inkább másfelé kellene mozdulnunk, pontosan annak érdekében, hogy jobb legyen az életünk.
Például egy folyamatosan kellemetlen, örömet nem okozó kapcsolatot valamilyen módon feltétlen változtatni kell: lehet, hogy érdemes megszakítani - megbocsátással és szeretettel elengedni a másikat -, hogy egy új, egy jobb jöhessen be a tapasztalatunkba, és lehet, hogy arról szól, hogy valamit meg kellene változtatni magunkban.)

 

A fenti pár dolog csak néhány azok közül, melyek a kellemetlen dolgokat okozhatják az életünk során. Ha van egy pár “jó” példád még a fentiekre (illetve egyéb kihívásokra), szívesen várom a hozzászólásodat! :) A szemléletünk jobbá és rosszabbá is teheti az életünket. Én úgy hiszem, szenvedés és rossz dolgok nélkül sokkal jobban lehet tanulni, fejlődni és tapasztalni.

 

A legjobb "gyógyszer" az összes kihívás kezelésére, a SZERETET és a HÁLA.

 

A SZERETET meggyógyít és átalakít minden negatív energiát, a HÁLA (lásd még a Hála-lift I. és II. cikkeket) emeli és magasan tartja a rezgésünket, valamint további olyan jó dolgokat vonz az életünkbe, amiért hálásak lehetünk. Saját érzéseinket feldolgozva, elengedve azt, amire már nincs szükség, szeretettel és megbocsátással viszonyulva magunk és a többi ember felé sok áldást hoz az életünkbe.

 

Minél inkább elfogadjuk és szeretjük saját magunkat, annál inkább tudjuk ezt megtenni másokkal is, mellyel nemcsak a saját életünket tesszük boldogabbá és nagyszerűbbé, hanem a környezetünkét is. Mindannyiunknak azt kívánom, hogy szereteten, harmónián, szépségen, csodákon, nevetésen, kiváncsiságon, szerelmen keresztül fejlődjünk! :)

 

 

Csodás teremtéseket! Légy magadhoz jó! :)

 

Szeretettel,

Erika

 
 

Szeretettel,

Erika

 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

 

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!


FACEBOOK

Itt csatlakozz a nyilvános SzuperTudatos FB csoporthoz

SzuperTudatos Önfejlesztés™ FB oldal

László Erika hivatalos FB oldala

SuperConscious World®©™ FB oldal

LINKEDIN

László Erika oldala

 

TUDTAD?

Erika videósorozatban beszél az élet dolgairól. Kattints ide, és válogass!

 

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

 

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

 

 

 


Cikk - Bio info magazin - 2008. március
jan05
Kommunikáció

Cikk - Bio info magazin - 2008. március

Az alábbi cikk a Bio info magazin 2008. márciusi számában jelent meg, Réti Andrea velem készített interjúja alapján.
Mit hiszel a pénzzel kapcsolatban?
ápr16
Kommunikáció

Mit hiszel a pénzzel kapcsolatban?

Mire gondolsz, mit hiszel, amikor a pénz kerül szóba?
Tanmese - A kívánságfa
okt21
Kommunikáció

Tanmese - A kívánságfa

Volt egyszer egy szegény ember, aki gondterhelten bandukolt az erdő szélén.
Kívánj másnak is!
dec23
Kommunikáció

Kívánj másnak is!

Amikor valami jót kívánsz magadnak, kívánd egyúttal mindenki másnak is!
László Erikáról

 

Erika transzformációt és boldogságot, harmóniát elősegítő és kommunikáció instruktor, tanácsadó. A SzuperTudatos Önfejlesztés™ (SuperConscious Self-Coaching™) intuitív coaching rendszer kifejlesztője, a Tudatos Kommunikáció tréningprogram létrehozója, a világon egyedülálló hiedelem-átalakító DEMERT Módszer™ és a Numeropátia™ megalkotója, valamint a SzuperTudatos Világ™ nemzetközi hálózat (SuperConscious World™) társalapítója és szakmai vezetője.

3 nyelven tanít, 25 országból, 5 kontinensről származó hallgatói és kliensei száma több ezerre becsülhető.

Több, mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, valamint több száz önfejlesztő és kommunikációs tréninget és tanfolyamot tartott világszerte.

 

A CoachOK és a Wellness Universe tagja

 

KAPCSOLAT

Email: erika.laszlo-kukac-laszloerika.hu

Skype: erika.laszlo

Mobil: +36 703656561

 

IMPRESSZUM

Legnépszerűbb cikkek

 

 

A SzuperTudatos közösséget és tagjainak hálózatát, transzformáló tanfolyamait az SCC.WORLD oldalon találod.

Kövess Facebookon is!

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, Tudatos Kommunikáció™, a DEMERT Módszer™, a Numeropátia™) védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

totalstudio.hu
Ingyenes Lélekemelő hírlevél!

Iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre! A levelekről bármikor leiratkozhatsz.