Mit csinálsz, ha beleesel a vízbe a szörfdeszkáról?

Nagy az esélye, hogy ugyanazt, mint amit a legtöbb ember csinál ilyenkor… Valószínűleg “remek” önbüntető gondolatokat és mechanizmusokat kreálsz ilyenkor, hiszen “elbuktál”, nem sikerült valamit úgy teljesítened, ahogy elvártad volna.

Van, aki ilyenkor mást hibáztat: rossz a deszka, nem jók a hullámok, az a másik hülye deszkás túl közel jött … Ismerős? :) No és aztán vannak azok, akik “észre sem veszik”, hogy leestek, sosem látják meg a valóságot, mert nincs erejük szembenézni a dolgaikkal. Miért csináljuk ezt? Azért, mert ebben a szemléletben nőttünk fel sokan, ezt tapasztaltuk mintaként: ha valami nem sikerült, büntetést kaptunk, egy rossz jegyet, szidást, rosszabb esetben fizikai bántalmazást.

Azt tanultuk, ha hibázunk, akkor büntetést érdemlünk. Ezért is nehéz felnőttként elismerni és felismerni a hibáinkat, mert a régi félelem a büntetéstől ott van mélyen, bennünk. Ezért inkább nem is akarjuk észrevenni a hibás működést, nehogy büntetést kapjunk megint.

Pedig az igazi hiba nem az, hogy időnként “leesünk a deszkáról”, hanem az, hogy büntetjük magunkat érte. A nem-szembenézés is önbüntetés, hiszen így nem tudunk változtatni az ismétlődő problémáinkon, azaz az ismétlődéssel büntetjük magunkat…

Szép kis csapda, igaz? Szóval legközelebb, ha valami nem sikerül, gondolj csak a szörfdeszkásra, aki, ha beleesik a vízbe, azonnal visszamászik rá! MINDIG! Valószínűleg lesznek még “esések” az életben, de nem az esés a hiba, hanem az, ha az önbüntető gondolkodásod miatt nem akarsz felállni. Koncentrálj a sikereidre és tanulj a hibákból!

Ez az egészséges önbizalom kialakításának legfőbb titka!

Mielőtt ezt olvastad volna,

MIT CSINÁLTÁL, AMIKOR LEESTÉL A SZÖRFDESZKÁRÓL?

És most, miután ezt elolvastad, MIT FOGSZ CSINÁLNI LEGKÖZELEBB?

Szeretettel várom a hozzászólásodat! :)

Csodás napokat! Légy magadhoz jó!

Erika

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!