2010 jún 22

Mit csinálsz, ha beleesel a vízbe a szörfdeszkáról?

Nagy az esélye, hogy ugyanazt, mint amit a legtöbb ember csinál ilyenkor… Valószínűleg “remek” önbüntető gondolatokat és mechanizmusokat kreálsz ilyenkor, hiszen “elbuktál”, nem sikerült valamit úgy teljesítened, ahogy elvártad volna.

Van, aki ilyenkor mást hibáztat: rossz a deszka, nem jók a hullámok, az a másik hülye deszkás túl közel jött … Ismerős? :) No és aztán vannak azok, akik “észre sem veszik”, hogy leestek, sosem látják meg a valóságot, mert nincs erejük szembenézni a dolgaikkal. Miért csináljuk ezt? Azért, mert ebben a szemléletben nőttünk fel sokan, ezt tapasztaltuk mintaként: ha valami nem sikerült, büntetést kaptunk, egy rossz jegyet, szidást, rosszabb esetben fizikai bántalmazást.

Azt tanultuk, ha hibázunk, akkor büntetést érdemlünk. Ezért is nehéz felnőttként elismerni és felismerni a hibáinkat, mert a régi félelem a büntetéstől ott van mélyen, bennünk. Ezért inkább nem is akarjuk észrevenni a hibás működést, nehogy büntetést kapjunk megint.

Pedig az igazi hiba nem az, hogy időnként “leesünk a deszkáról”, hanem az, hogy büntetjük magunkat érte. A nem-szembenézés is önbüntetés, hiszen így nem tudunk változtatni az ismétlődő problémáinkon, azaz az ismétlődéssel büntetjük magunkat…

Szép kis csapda, igaz? Szóval legközelebb, ha valami nem sikerül, gondolj csak a szörfdeszkásra, aki, ha beleesik a vízbe, azonnal visszamászik rá! MINDIG! Valószínűleg lesznek még “esések” az életben, de nem az esés a hiba, hanem az, ha az önbüntető gondolkodásod miatt nem akarsz felállni. Koncentrálj a sikereidre és tanulj a hibákból!

Ez az egészséges önbizalom kialakításának legfőbb titka!

Mielőtt ezt olvastad volna,

MIT CSINÁLTÁL, AMIKOR LEESTÉL A SZÖRFDESZKÁRÓL?

És most, miután ezt elolvastad, MIT FOGSZ CSINÁLNI LEGKÖZELEBB?

Szeretettel várom a hozzászólásodat! :)

Csodás napokat! Légy magadhoz jó!

Erika

Szeretettel,

Erika

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™© , SzuperTudatos Világ™, Intuyching™©, SzuperTudatos Önfejlesztés™©, Tudatos Pénz Teremtés™ , TUDKO-Tudatos Kommunikáció™© , a DEMERT Módszer™©, a Numeropátia™© 
védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020 -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!