2013 szept 22Coaching, önfejlesztés

Mit csináltam rosszul?

 

A fenti kérdést egy kedves levélíró írta nekem kétségbeesetten.

 

Úgy látom, sokakban felmerül a fenti két kérdés, értetlenül állunk a helyzet előtt, amikor sokat segítettünk valakinek, és hála helyet elutasítást, netán bántást, hátbadöfést kapunk vissza. Vajon miért bánt meg valaki, akinek annyit segítettél?

 

Mi is történhet ilyenkor energetikailag?

 

Mivel te sokat adtál neki folyamatosan, amit ő közben nem (vagy nem eléggé) viszonzott, egy idő után nagyon eltávolodtok egymástól az adás-kapás egyensúlyát tekintve. Te leszel „magasan” (sokat adtál, segítettél stb.) ő pedig „alacsonyan”.

 

Ezt a távolságot egy idő után már nem bírja az a fél, aki lent van, (képtelen a nagy távolságot áthidalni, visszaadni azt a sokat, amit adtál neki), így csinál valami olyasmit, amivel megpróbál téged az ő „szintjére” lehozni. :)

 

Például a negatív energiával: az összeveszés erre „remek” módszer. Tehát megbánt, (természetesen nem tudatosan, ezek a tudatalattiból jövő energiák), azért hogy kiegyenlítse ezzel a köztetek lévő nagy különbséget.

 

Persze azt azért érdemes ilyenkor (is) észrevenni, hogy senki sem tud megbántani, csak ha ezt te is hagyod, azaz megengeded. Csinálhat bárki bármit, attól nem leszel megbántva, csak akkor, ha elkezded magadat megbántottnak érezni.

 

Hiszen senki sem tud kívülről egy érzésre rákényszeríteni, tényleg te vagy az, aki ezeket az érzéseket magadnak generálod, vagy előhívod. Azaz a rossz érzés az a te energiád, nem a másiké, és nem is ő okozza neked. Igazából csak annyi történik, hogy van benned valami, ami meg akar gyógyulni, vagy fejlődni szeretnél az adott dologban. Így aztán jön valaki kívülről, aki csinál valamit :), ami segít, hogy változtatni tudj.

 

Ne kezzd el szórni a fejedre a hamut!

 

Ez azonban nem azt jelenti, hogy kezdd el szórni a fejedre a hamut, és érezd még rosszabbul magad attól, hogy tessék, még ezt is én csinálom magamnak (hibáztatás!), hanem azt jelzi, hogy ezzel az érzéssel, helyzettel, emberrel van mit helyretenni és megváltoztatni. Magadat érdemes „rendbe” hozni, azaz visszaállítani a kiegyensúlyozottságod ahhoz, hogy újra jól érezd magad.

 

Minden helyzet lehetőséget ad a fejlődésre, vagy a gyógyulásra. Egy megbántottság is arra hívja fel a figyelmet, hogy ezt az energiát érdemes lenne átalakítani, például megbocsátássá vagy elfogadássá. Ez nem jelenti azt, hogy a másikat felmenteném a viselkedése alól, kizárólag azt jelenti, hogy én megszabadulok a rossz érzéseimtől.

Mit tehetsz, ha rájössz, hogy kibillent a kapcsolatban (legyen az bármilyen kapcsolat) az egyensúly?

 

1. Amennyiben valaki megbánt, csinál valami olyasmit, ami rosszul esik, akkor érdemes ezt az Inutyching™ (SzuperTudatos Önfejlesztés™) táblázatrendszerrel (vagy más egyéb energetikai módszerrel) átalakítani, illetve alkalmazni a megbocsátást (lásd Megbocsátás a DEMERT™ Módszerrel).
2. Ha a kapcsolatban az adás-kapás egyensúlya borult fel, érdemes kicsit visszavonulni, például nem adsz tanácsot (főleg kéretlenül nem), nem segítesz (annyit :) ), megvárod, míg inkább a másik telefonál, stb. Amennyiben pedig újra segítséget kér tőled az illető, megbeszéled, hogy mit kérsz cserébe stb.

 

Még egy megjegyzés: ha képesek lennénk teljesen feltétel nélkül adni, sosem lennénk megbántva - mivel a feltétel nélküli szeretet kizárja a megbántottságot (az egó egyik megnyilvánulását), egy ilyen esetben már nem lenne semmi sem, ami meg akarna bennünk változni vagy gyógyulni.

 

De ezt könnyű mondani, és viszonylag nehéz – főleg minden egyes helyzetben és emberrel! :) – megvalósítani. Törekedni azonban érdemes rá!

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

Címkék
tudatosság
« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2023. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!