2013 szept 22Coaching, önfejlesztés

Mit csináltam rosszul?

A fenti kérdéseket egy kedves levélíró írta nekem kétségbeesetten.

 

Úgy látom, sokakban felmerül a fenti két kérdés, értetlenül állunk a helyzet előtt, amikor sokat segítettünk valakinek, és hála helyet elutasítást, netán bántást, hátbadöfést kapunk vissza. Vajon miért bánt meg valaki, akinek annyit segítettél?

 

Mi is történhet ilyenkor energetikailag?

 

Mivel te sokat adtál neki folyamatosan, amit ő közben nem (vagy nem eléggé) viszonzott, egy idő után nagyon eltávolodtok egymástól az adás-kapás egyensúlyát tekintve. Te leszel "magasan" (sokat adtál, segítettél stb.) ő pedig "alacsonyan".

 

Ezt a távolságot egy idő után már nem bírja az a fél, aki lent van, (képtelen a nagy távolságot áthidalni, visszaadni azt a sokat, amit adtál neki), így csinál valami olyasmit, amivel megpróbál téged az ő "szintjére" lehozni. :)

 

Például a negatív energiával: az összeveszés erre “remek” módszer. Tehát megbánt, (természetesen nem tudatosan, ezek a tudatalattiból jövő energiák), azért hogy kiegyenlítse ezzel a köztetek lévő nagy különbséget.

 

Persze azt azért érdemes ilyenkor (is) észrevenni, hogy senki sem tud megbántani, csak ha mi ezt “hagyjuk”, azaz megengedjük. Csinálhat bárki bármit, attól nem leszünk megbántva, csak akkor, ha elkezdjük magunkat megbántottnak érezni.

 

Hiszen senki sem tud kívülről egy érzésre rákényszeríteni, tényleg mi vagyunk azok, akik ezeket az érzéseket magunknak, magunkban generáljuk, vagy előhívjük. Azaz a rossz érzés az a mi energiánk, nem a másiké, és nem is ő okozza nekünk. Igazából csak annyi történik, hogy van bennünk valami, ami meg akar gyógyulni, vagy fejlődni szeretnénk az adott dologban. Így aztán jön valaki kívülről, aki csinál valamit :), ami segít nekünk, hogy változtassunk.

 

Ne kezzd el szórni a fejedre a hamut!

 

Ez azonban nem azt jelenti, hogy kezdjük el szórni a fejünkre a hamut, és érezzük még rosszabbul magunkat attól, hogy tessék, még ezt is én csinálom magamnak (hibáztatás!), hanem azt jelzi, hogy adott esetben ezzel az érzéssel, helyzettel, emberrel van mit helyretennünk és megváltoztatnunk magunkban. Magunkat kell “rendbe” hozni, azaz visszaállítani a kiegyensúlyozottságunkat ahhoz, hogy újra jól érezzük magunkat.

 

Minden helyzet lehetőséget ad a fejlődésre, vagy a gyógyulásra. Egy megbántottság is arra hívja fel a figyelmet, hogy ezt az energiát át kell alakítani, például megbocsátássá vagy elfogadássá. Ez nem jelenti azt, hogy a másikat felmenteném a viselkedése alól, kizárólag azt jelenti, hogy én megszabadulok a rossz érzéseimtől. Mit tehetünk, ha rájövünk, hogy kibillent a kapcsolatban (legyen az bármilyen kapcsolat) az egyensúly?

 

1. Amennyiben valaki megbánt, csinál valami olyasmit, ami rosszul esik, akkor érdemes ezt a SzuperTudatos Önfejlesztéssel™ (vagy más egyéb energetikai módszerrel) átalakítani, oldani, illetve alkalmazni a megbocsátást (lásd Megbocsátás a DEMERT™ Módszerrel).
2. Ha a kapcsolatban az adás-kapás egyensúlya borult fel, érdemes kicsit visszavonulnunk, például nem adunk tanácsot (főleg kéretlenül nem), nem segítünk (annyit :) ), megvárjuk míg inkább a másik telefonál, stb. Amennyiben pedig újra segítséget kér tőlünk, megbeszéljük, hogy mit kérünk cserébe stb.

 

Még egy megjegyzés: ha képesek lennénk teljesen feltétel nélkül adni, sosem lennénk megbántva - mivel a feltétel nélküli szeretet kizárja a megbántottságot (az egó egyik megnyilvánulását), egy ilyen esetben már nem lenne semmi sem, ami meg akarna bennünk változni vagy gyógyulni.

 

De ezt könnyű mondani, és viszonylag nehéz – főleg minden egyes helyzetben és emberrel! :) – megvalósítani. Törekedni azonban érdemes rá!

 

Mosolygós napot, csodás hetet és boldog életet! Légy magadhoz és másokhoz is jó! :)

 

Szeretettel,

Erika

Szeretettel,

Erika

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™© , SzuperTudatos Világ™, Intuyching™©, SzuperTudatos Önfejlesztés™©, Tudatos Pénz Teremtés™ , TUDKO-Tudatos Kommunikáció™© , a DEMERT Módszer™©, a Numeropátia™© 
védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020 -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!